10x Dierentuinen

Joepie! Een dagje naar de dierentuin! De dierentuin is het perfecte uitje voor het gezin. Leuk voor jong en oud. :)  

Klassiekers

Misschien heb jij wel een abonnement op jouw favoriete dierentuin, dan heb je dit hoogstwaarschijnlijk gigantisch gemist. Lekker naar de grollende aapjes kijken of naar die mega grote olifanten.

1. Safari park Beekse Bergen - Hilvarenbeek

Wie kent Safari park Beekse Bergen nou niet? In dit bijzondere park heb je een prachtige wandelroute waarbij je langs alle dieren loopt. Daarnaast kan je met de auto, boot of bus door het park rijden of varen, waardoor de giraffen en kamelen opeens wel heel dichtbij komen. Als je er geen genoeg van kan krijgen, dan is het zelfs mogelijk om te overnachten in dit safari park. ’s Morgens wakker worden met de wilde dieren om je heen of juist in een rustige bosrijke omgeving. Het is allemaal mogelijk in safari park Beekse Bergen.

1.  Safari park Beekse Bergen - Hilvarenbeek

2. Burgers' Zoo - Arnhem

Ook deze dierentuin klinkt bij de meeste dierenliefhebbers bekend in de oren. Burgers’ Zoo in Arnhem is werelds grootste overdekte oerwoud. Je vindt hier zoogdieren, vogels, reptielen en vissen. Daarnaast vind je in Burgers’ Desert kamelen en andere dieren die in de woestijn leven. Ook het leven onder water vind je in deze dierentuin, zoals zeepaardjes, haaien en kwallen. Je kunt ook op safari en daar kom je onder andere kuddes zebra’s, antilopen en neushoorns tegen. Er is een restaurant en een grote speeltuin aanwezig.

2. Burgers' Zoo - Arnhem

3. Dierenpark Amersfoort

Deze dierentuin is niet zomaar een dierentuin, je vindt hier namelijk een Dinopark. In dit park maak je een reis door de tijd en ontdek je heel veel verschillende dinosauriërs. Op een speelse manier leren kinderen hier bijvoorbeeld een dinoskelet opgraven als een echte archeoloog. Naast het Dinopark zijn er natuurlijk ook gewone dieren en deze kunnen op bijzondere wijze ontdekt worden, namelijk door de klim route. Op deze manier kom je heel dichtbij de dieren en zal je er geen missen.

3. Dierenpark Amersfoort

4. Zoo Parc - Overloon

In dit park ga je als een echte ontdekkingsreiziger de verschillende gebieden ontdekken waar cheeta’s, tijgers apen en nog veel meer bijzondere diersoorten leven. Dit park staat namelijk bekend om de vele onbekende diersoorten die je hier tegen komt. Het is mogelijk dat je tijdens het lopen opeens een ontmoeting hebt met een antilope of een zwarte ooievaar. Je ziet hier panda’s die lekker in het zonnetje genieten of zij klimmen van tak tot tak. Enig om te zien! Er worden in Overloon ook regelmatig jonge diertjes geboren, zo is er op het moment een geboortegolf aan de gang. Zoo Parc Overloon is in 2021 uitgeroepen tot leukste uitje van Noord-Brabant.

5. Apenheul - Apeldoorn

In dit park vind je zoals de naam het al zegt heel veel apen, maar deze apen zijn dichterbij dan je denkt. In de Apenheul lopen de apen namelijk los, dus tijdens je wandeling is het goed mogelijk dat er een nieuwsgierig aapje komt kijken of je nog wat te eten hebt voor hem. Er lopen hier zo’n 35 verschillende apensoorten rond. Voor de kinderen is daarom een spotkaart, hier staan handige tips in om alle apen te zoeken. Regelmatig zijn er voedershows in de Apenheul en ook is er een klimpark aanwezig voor de kleine bezoekers.

5. Apenheul - Apeldoorn

6. Artis - Amsterdam

In het centrum van Amsterdam vind je dierentuin Artis. Deze historische verhalen van Artis bestaan al sinds 1838. In deze dierentuin komen natuur, cultuur en erfgoed samen. Alles wat je hier ziet heeft een eigen verhaal, elke boom, elk dier en elk gebouw. Je vindt in dit park verschillende gebieden, zoals het Apenhuis, Micropia, Planetarium, Savanne of het Vlinderpaviljoen. Laat je verassen door de vele diersoorten die je in Artis kan vinden. Het is mogelijk om tussendoor een hapje te eten bij de Plantage, vanaf het terras kijk je uit op de flamingo’s.

6. Artis - Amsterdam

7. Kinderboerderijen - heel Nederland

Ook de kinderboerderijen in heel Nederland mogen hun deuren weer openen. Daar zijn niet alleen wij heel blij mee, maar ook de dieren. Ga heerlijk een dagje naar de kinderboerderij om de geitjes melk te geven of om de kippetjes te voeren. Daarbij heeft bijna elke kinderboerderij wel een speeltoestel of speeltuin en ook hier kan weer volop van genoten worden. Daarbij is de kinderboerderij vaak gratis, dus dat is ook nog eens mooi meegenomen.

7. Kinderboerderijen - heel Nederland

Onbekende pareltjes

De bovengenoemde dierentuinen zijn en blijven geweldig. Helemaal wanneer we al zo lang niet naar de dierentuin zijn geweest, maar hieronder staan de minder bekende dierentuinen. Het is ook wel eens leuk om ergens anders heen te gaan dan Artis of Beekse Bergen. Dus bekijk ook eens de onderstaande dierentuinen, zo zie je ook weer eens iets nieuws.

8. Dierenpark Taman Indonesia - Kallenkote

In Kallenkote, op het platteland van Overijssel, vind je een Indonesisch vogelpark. Dit park beschikt over ruim 50 verschillende soorten vogels en een groot aantal kleine Aziatische zoogdieren. Je maakt hier een wandeling door Tropisch bossen, waar je onder andere oog in oog komt te staan met vogels, beo’s of Balispreeuwen. Het is mogelijk om op het terras te genieten van echte Indonesische hapjes. Wanneer je het hele park door bent kan je bij de toko met een kleine markt allerlei Indonesische souvenirs kopen.

9. Blanckendeall – Tuitjenhorn

Alleen in Tuitjenhorn vind je flamingo’s bij een molen, apen spelend bij een museum en een Savanne naast een speeltuin. Midden in het Park staat een oer-Hollandse molen, vanaf hier reis je over alle delen van de wereld. Je ontmoet meer dan 100 soorten dieren, zoals giraffen, zebra’s, lama’s en stokstaartjes. Naast alle dieren heeft dit park ook een speeltuin, een historisch museum en een cafetaria. Zeker de moeite waard om hier is een kijkje te gaan nemen. Gegarandeerd een leuke en leerzame dag!

9. Blanckendeall – Tuitjenhorn

10. Reptielen zoo Iguana – Vlissingen

In Vlissingen vind je een van Europa’s grootste overdekte reptielen zoo. Deze reptielen zoo beschikt over zo’n vijfhonderd reptielen, amfibieën en insecten. Iguana is eigenlijk een opvangcentrum waar de eerdergenoemde soorten terecht komen als zij in beslag zijn genomen of om een andere reden niet meer gewenst zijn. Je vindt hier ontzettend veel verschillende dieren zoals, hagedissen, wandelende takken, krokodillen en allemaal soorten slangen. Als je fan bent van reptielen, dan mag je dit park zeker niet overslaan. Een belevenis die je niet wilt missen!

10. Reptielen zoo Iguana – Vlissingen

Ga erop uit!

Hopelijk hebben wij jou genoeg inspiratie kunnen geven op het gebied van dierentuinen. Als je alle genoemde dierentuinen af wilt gaan, dan ben je voorlopig wel even zoet! Wat zijn we blij dat we nu weer normaal naar de dierentuin kunnen. Ook de attractieparken zijn gelukkig weer open, lees hier meer over in onze blog.