Resultaat: 501 uitje(s)
Appingedam
Museum Stad Appingedam is gevestigd in twee historische panden. De collectie van het museum bestaat grotendeels uit objecten die illustratief zijn voor de ontwikkeling van de stad Appingedam en de haar omringende regio Fivelingo.
Ticket vanaf € 14,95 per persoon
Bad Nieuweschans
Fontana Resort Bad Nieuweschans is de meest complete wellness van Nederland. Door het herstellen van de lichamelijke en innerlijke balans krijg je weer nieuwe energie. Bij Fontana Resort Bad Nieuweschans keer je letterlijk en figuurlijk terug naar de bron.
Ticket vanaf € 19,95 per persoon
Hoogezand - Sappemeer
Ballorig in Hoogezand is een overdekt speelparadijs voor kinderen van 0 t/m 12 jaar. Je kunt klimmen, klauteren, glijden, springen, spelen in de ballenbak en nog veel en veel meer. Voor de jongste kinderen t/m 4 jaar is er een aparte speelruimte. Weer of geen weer, het is bij Ballorig altijd feest!
Groningen
Geniet van de bruisende gezelligheid in- en rondom de grachten van Groningen.
Groningen
GR-ID in Groningen is een museum voor het grafisch ambacht, grafische kunst en vormgeving.
Groningen
Der Aa-kerk in Groningen is een gotische kruisbasiliek.
't Waar
De beeldentuin van Galerie Waarkunst ligt in een prachtige omgeving waar een permanente collectie van beelden wordt versterkt met wisselende tentoonstellingen.
Lauwersoog
Wadloopcentrum Pieterburen organiseert wadlooptochten vanuit Lauwersoog en Pieterburen. De tochten zijn zowel voor beginners als voor ervaren wadlopers.
Hoogezand
Vue Hoogezand is een uniek uitje in de regio (Midden-) Groningen. De bioscoop bestaat sinds 2005 en heeft inmiddels zijn geheel eigen vorm gekregen.
Groningen
Maak tijdens jullie bedrijfsuitje of vrijgezellenfeest een videoclip! Lipdub is dé nieuwste rage in Nederland vanuit Amerika.
Groningen
Het Grafisch Museum in Groningen laat niet alleen de historie zien van de grafische kunst en industrie.
Leek
Ontdek de historie van borg Nienoord in de nieuwe expositie Verborgen Verhalen, waarin op speelse wijze de boeiende geschiedenis van de borg en haar bewoners wordt gepresenteerd. Bezoek de interactieve rijtuigexpositie 'Bestemming Bereikt' en ervaar wat het betekende om in de 19e eeuw te reizen per rijtuig van Leek naar Groningen.

Uitjes Groningen

In het noorden van Nederland is de provincie Groningen te vinden. Ben je opzoek naar drukte en gezelligheid dan is het bruisende centrum van Groningen een aanrader. Buiten de stad kan je genieten van de prachtige natuur, watersport en gezellige dorpjes. Kies voor een traditioneel restaurant waar je een heerlijke vers visgerecht kan nuttigen of kan genieten van de andere streekproducten. De provincie staat bekend om haar groene uitstraling. Het dorpje Haren wordt gezien als het groenste dorpje van Nederland. Maar er vergeet niet de prachtige natuurgebieden zoals het landschap Middag-Humsterland. Als je helemaal in het noorden van de provincie bent, dan zie je de Wadden. Vanaf Pieterburen kan je een wad wandeling boeken of diverse andere wandelingen. Of leer alles over zeehonden in de Zeehondencrèche.

Uitjes Groningen

Wat te doen in Groningen

Een stad met 75.000 inwoners en vooral bekend door de groot aantal studenten dat in deze stad woont en leeft en daardoor Groningen een bruisend en energieke uitstraling geeft. Een stad met veel horeca en veel culturele activiteiten die het gehele jaar doorgang vinden. Een stad waar je binnen een hele korte tijd bij de wadden staat maar ook beroemd is door het fantastische Groninger Museum. Een stad die je met het gezin, met je familie maar juist ook met goede vriendinnen en vrienden heel gezellig kan bezoeken. En alleen op stap dus gewoon lekker single aan de boemel in Groningen… dat kan heel goed in deze bruisende stad in het noorden van ons land. Laten we beginnen met de vele musea die de stad te bieden heeft. Natuurlijk is daar het beroemde Groninger Museum. Echt een aanrader alleen al door de soms zeer soms absurdische tentoonstellingen. Een museum die je gewoon bij een bezoek met familie of vrienden niet mag overslaan al is het alleen al door de architectuur van het gebouw zelf. Maar er zijn ook vele net buiten de stad die zeker het bezoeken waard zoals het Noordelijk Scheepvaartmuseum, het Openluchtmuseum Het Hoogeland, de Museumspoorlijn STAR, Het Forum Groningen, Menkemaborg, Veenkoloniaal Museum, De Theefabriek, Universiteitsmuseum, GRID Grafisch Museum en Het LEGiO Museum dat gaat over alles wat met LEGO te maken heeft. We zullen niet zeggen dat je alle musea moet gaan bezoeken maar een wandeling van de een naar de ander is op zichzelf al een feest. Daarbij ontdek je de stad Groningen en ervaar je ook de vele hofjes in de stad. Hofjes die vroeger gratis onderdak gaven aan de aller armste en tegenwoordig zijn ze in het bezit van particulieren maar het sfeertje van rust en stilte ervaar je nog steeds. Als belangrijk ijkpunt heb je in Groningen natuurlijk altijd de Martinitoren. Je kan de bijna 100 meter hoge toren beklimmen en daarvanuit genieten van een machtig mooi uitzicht over de stad en veel verder! Als je een klein stukje daarna nog wandelt kom je langs de Prinsentuin met misschien wel het meest rustgevende plekje van de stad en daarna kan je dan gaan naar de drukte en bedrijvigheid van de Vismarkt van Groningen. Hier verkondigen nog steeds marktlui dat ze de beste vis van de gehele wereld hebben en zeker van Groningen. Een mooi schouwspel om doorheen te lopen en een kibbelingetje, verse haring of broodje makreel te scoren. En wil je het echte studentenleven ervaren dan kan je naar het centrum gaan en de vele kroegjes zoals de 3 Gezusters bezoeken maar je kan ook naar de Broestraat en het Academieplein gaan. Daar ervaar je de echte studenten energie en struikel je over de rondslingerende fietsen. Groningen is met recht de trots van het Noorden.

Wat te doen in Groningen

Bourtange wat te doen

Bourtange is een vestingplaatsje in de provincie Groningen uit 1742 en ligt dicht bij de Duitse grens. Een unieke historische vestingplaats die zeer eker de moeite waard is om te bekijken met een familie-uitje of voor de echte cultuurliefhebbers. Het dorp is prachtig onderhouden waarbij het heden en het historische verleden heel mooi hand in hand de 21e eeuw zijn ingegaan. Je proeft hier echt de middeleeuwse sfeer en je kan zelfs de veldslag uit de Tachtigjarige Oorlog tegen Spanje naspelen of komen bekijken. Bourtange is ongelofelijk veel te zien uit het verleden. Het was natuurlijk een vestingstad die zo was gebouwd om de vijanden tegen te houden en dat is dan ook goed te zien in de verschillende officiershuizen die je nu nog steeds kan bezoeken en bekijken. Maar ook de kanonnen, de twee toegangspoorten, de soldatenonderkomens en de ouderwetse toiletten dien daar nog steeds heel scherp aan denken als je in Bourtange rondloopt. Cultuur genoeg hier, en dan telt de stad ook nog vier musea die je kan bezoeken. In het midden van Bourtange is het marktplein. Alle straatje komen uiteindelijk uit op dit gezellige plein waar jullie de dag kunnen eindigen bij een lekker restaurant of terras!

Bourtange wat te doen

Activiteiten Delfzijl

Delfzijl ligt in de buurt van de kust van Groningen is vooral bekend om zijn haven. Delfzijl wordt ook wel de Groninger poort naar de Wadden genoemd. Het gebied dat in 2009 zelfs tot UNESCO werelderfgoed is benoemd. Delfzijl is dus echt een havenplaats waar je tijdens je familiebezoekje dan ook kan gaan genieten van de prachtige schepen die liggen aangemeerd in de haven. Het gezelligste evenement in het Noorden is toch echt wel DelfSail. Een niet al te groot zeilevenement waar de mooiste zeilschepen van de wereld, gecombineerd met gezellige optredens van artiesten komen. Een leuke bezienswaardigheid voor een echt gezinsuitje is het Muzeeaquarium Delfzijl waar een mooie afwisseling is van het aquarium gedeelte en de verzameling aan geschiedenis. Je kan hier ook een leuke speurtocht doen. En heb je daarna de behoefte om zelf in het water te gaan liggen en werkt het weer ook een beetje mee dan kan je je met het gehele gezin op de fiets gaan verplaatsen naar het stadsstrand van Delfzijl. En dat is niet zomaar een stadsstrand maar het is maar liefst 2 hectare groot. Voor de waterliefhebbers is een bezoekje aan het Schildmeer een aanrader. Hier kan je heerlijk gaan zeilen of varen. In de winter is dit een geweldige plek om te gaan schaatsen. Neem vooral je tentje mee om te kamperen naast het meer. Maar wil je een echt vrouwenuitje dan kan je winkelen als de beste in Delfzijl en wist je dat Delfzijl de breedste winkelstraat van Nederland heeft? Een nieuwe brug heeft de dijk, het stadsstrand en de stadsboulevard van Delfzijl sinds kort met elkaar verbonden. Een mooi fietstochtje met prachtige uitzichten over de kwelders van het nieuwe gebied langs de dijk van Delfzijl.

Activiteiten Delfzijl