Je zoekopdracht

Verfijn je zoekopdracht

Resultaat: 10096 uitje(s)
Van 01-09-2021 t/m 01-02-2022
  ‘T Pompoenhöfke
Enschede
Wat als hobby in de groentetuin (‘t höfke in het Twents) begon is aardig uit de hand gelopen.
Van 01-10-2020 t/m 30-09-2021
  Zeemonsters Speurtocht
Rotterdam
Ga met een monsterboekje op pad door de museumzalen en ontmoet zeedieren die voor spannende avonturen kunnen zorgen.
Van 11-11-2020 t/m 31-01-2022
  Bunkeren! Steptocht
Gooisemeren
Kom steppen en bunkeren Met Bunkeren leer je door het scannen van QR-codes meer over de militaire schuilplaatsen die om de Vestingstad Naarden liggen.
Van 27-09-2019 t/m 26-08-2022
  Mystery Gardens in Lights
Appeltern
Avondopenstelling, wandeling langs tuinen met licht, fakkels, specials effects en lazers.
Van 01-04-2021 t/m 31-10-2024
  Touren in je eigen koe
Hardinxveld-Giessendam
Ontdek oer-Hollandse bezienswaardigheden met je vrienden, collega's of het gehele gezin. Een duurzaam uitje, ook tijdens de coronamaatregelen mogelijk.
Van 16-03-2017 t/m 16-03-2027
  Erfgoedcentrum Rozet
Arnhem
Erfgoedcentrum Rozet verbindt op inspirerende wijze verleden, heden en toekomst van Arnhem en omgeving. Van toen tot nu en voor jong en oud.
Roermond
Kom naar het Cuypershuis in Roermond! Het Cuypershuis is een eigentijds museum over architect/ontwerper Pierre Cuypers en actuele vormgeving. Verder is er elke dag een verteller aanwezig en zijn er zondagse rondleidingen.
Harderwijk
Het Stadsmuseum Harderwijk is een verrassend en vernieuwd museum dat het verhaal van Harderwijk vertelt en een ontmoetingsplaats is voor jong en oud.
Epe
Een oude boerderij, die dateert van het jaar 1715, is authentiek ingericht en fungeert als museum. In dit museum krijgt u een indruk van het boerenleven rond 1900.
Eext
Het museum is een tentoonstellingsruimte met onder andere oude reeds verdwenen bedrijven, zoals een stelmakerij, bakkerij, smederij, schoenmaker en een kapper. In een gedeelte van het museum is een woonkamer uit het begin van de vorige eeuw nagebouwd met een authentiek plafond en een kastenwand met bedstee. Hier waan je je echt in oma's tijd.
Landsmeer
Het Grietje Tump Museum is genoemd naar haar laatste bewoonster, Grietje Tump. Zij was de dochter van de rentenier Cornelis Tump. Zijn voorvaderen beheerden de pontveren over het IJ naar de grote stad Amsterdam. Het museum ademt de sfeer uit van de voobije eeuw, met al zijn romantiek en praktische gebruiksvoorwerpen.
Gennep
Museum Het Petershuis in Gennep is een museum dat een archeologische en hedendaagse collectie van voorwerpen uit de regio tentoonstelt.

Dagje weg
Hier vind je unieke zomerse evenementen in eigen land. Er is tijdens de Nederlandse zomervakantie zoveel te beleven dat het bijna zonde is om naar het buitenland te gaan. Kies je dagje weg uit deze handige categorie of bekijk de overige categorieën. Ze puilen uit met leuke uitjes voor de zomervakantie. Dagtrip Doen verzameld alle leuke activiteiten in Nederland en vlak over de grens.

Diverse attractieparken, musea en dierentuinen grijpen de vakantie aan om uit te pakken met speciale evenementen. Deze kun je hier vinden. Van een uitstapje naar de Oosterse Bazaar in Museumpark Orientalis tot de jungle in de Orchideeën Hoeve. Daarnaast zijn er talloze tijdelijke, speciale tentoonstellingen in musea. De zomer is ook een uitgelezen mogelijkheid om in alle rust kunst en cultuur tot je te nemen.

Zomerse uitjes
Check onze website, pak de zonnebrand in en trek de deur achter je dicht. Deze zomer moet je beleven! De redactie zal deze categorie blijven aanvullen om zo lekker veel keus te kunnen bieden. Ken je zelf een zomers uitje dat niet mag ontbreken in dit overzicht? Tip dan de organisatie over de gratis mogelijkheid om de activiteit of het evenement onder de aandacht te brengen.

Een zomervakantie vol festivals, tentoonstellingen, evenementen, pretparken en dierentuinen. Of lekker zwemmen, fietsen, wandelen. En in de avonduren de stad in en het dagje uit besluiten op een terras. Ga je liever echt op vakantie in eigen land? En heb je een bestemming gekozen? Gebruik dan de kaart om te zien wat daar allemaal te beleven is. Leve de zomervakantie! Veel plezier!