Je zoekopdracht

Verfijn je zoekopdracht

Resultaat: 10489 uitje(s)
03-07-2022
  Ontdek Fort Nieuwersluis
Nieuwersluis
Luister naar het bijzondere verhaal over de strategische inzet van water bij de verdediging van ons land, Of maak een bomoefening mee!
03-07-2022
  Kamelensafari
Berlicum
Bent u benieuwd naar het leven van een kameel op de Kamelenmelkerij, of wilt u de uniek dieren van dichtbij bewonderen, kom dan naar een van onze kamelensafari.
16-07-2022
  Code Rood
Castricum
Autobiografische muziektheatershow. Een indringende kijk in de wereld van de psychiatrie, het theaterstuk wordt omlijnt door prachtige zang en een vleugje humor.
06-08-2022
  Wildpluk wandeling
Almere
Kom meer te weten over de eetbaarheid van planten, bloemen, zaden en bessen tijdens deze interactieve wandeling met kruidenvakvrouw Gitte de Haas.
03-09-2022
  NK polsstokverspringen
Linschoten
Bij deze oudste extreme sport van Nederland zijn sprongen van bijna 21 meter mogelijk, maar ongetwijfeld ook spectaculaire nat sprongen!
07-08-2022
  Ontmoet Marten en Oopjen
's Graveland
In Bezoekerscentrum Gooi en Vechtstreek verwelkomen wij twee bijzondere gasten: Marten en Oopjen. Na vele omzwervingen keren ze terug in 's-Graveland, nu als replica.
10-07-2022
  Vogeleiland
Kraggenburg
Vaar mee over het Zwarte Meer naar de jungle van het Vogeleiland.
10-07-2022
  Jutten en schelpen
Schiermonnikoog
Verhalen over het jutten van vroeger en nu door eilandgids Thijs de Boer. Daarna het strand op om zelf van alles te vinden.
03-07-2022
  Tuinen Beeckestijn
Velsen-Zuid
Geniet iedere eerste en derde zondag van de maand van de rijke cultuurhistorie van buitenplaats Beeckestijn tijdens een rondwandeling door huis en tuinen..
24-07-2022
  Fort Waver-Amstel
Waverveen
Ga op pad met onze fortengids en stap regelrecht de geschiedenis in op Fort Waver-Amstel, waar de tijd lijkt stil te staan. Ontdek dit imposante onderdeel van de Stelling van Amsterdam met UNESCO Werelderfgoed-status.
17-07-2022
  Stadswandeling
Naarden-Vesting
Ga mee stadswandelen in Vesting Naarden! Iedere derde zondag van de maand om 12.30 uur. Reserveren niet nodig.
02-07-2022
  Fort Harssens
Den Helder
Ga je mee met een rondleiding door dit geweldige fort? Het voor velen onbekende “Fort op de Harssens”, als pantserfort door Nederlanders gebouwd tussen 1880 en 1886, toen en nu onderdeel van de Stelling Den Helder.

Dagje weg
Hier vind je unieke zomerse evenementen in eigen land. Er is tijdens de Nederlandse zomervakantie zoveel te beleven dat het bijna zonde is om naar het buitenland te gaan. Kies je dagje weg uit deze handige categorie of bekijk de overige categorieën. Ze puilen uit met leuke uitjes voor de zomervakantie. Dagtrip Doen verzameld alle leuke activiteiten in Nederland en vlak over de grens.

Diverse attractieparken, musea en dierentuinen grijpen de vakantie aan om uit te pakken met speciale evenementen. Deze kun je hier vinden. Van een uitstapje naar de Oosterse Bazaar in Museumpark Orientalis tot de jungle in de Orchideeën Hoeve. Daarnaast zijn er talloze tijdelijke, speciale tentoonstellingen in musea. De zomer is ook een uitgelezen mogelijkheid om in alle rust kunst en cultuur tot je te nemen.

Zomerse uitjes
Check onze website, pak de zonnebrand in en trek de deur achter je dicht. Deze zomer moet je beleven! De redactie zal deze categorie blijven aanvullen om zo lekker veel keus te kunnen bieden. Ken je zelf een zomers uitje dat niet mag ontbreken in dit overzicht? Tip dan de organisatie over de gratis mogelijkheid om de activiteit of het evenement onder de aandacht te brengen.

Een zomervakantie vol festivals, tentoonstellingen, evenementen, pretparken en dierentuinen. Of lekker zwemmen, fietsen, wandelen. En in de avonduren de stad in en het dagje uit besluiten op een terras. Ga je liever echt op vakantie in eigen land? En heb je een bestemming gekozen? Gebruik dan de kaart om te zien wat daar allemaal te beleven is. Leve de zomervakantie! Veel plezier!