Resultaat: 963 uitje(s)
Hengelo
Verken Oyfo als een ware uitvinder. Niet alleen door te kijken, maar vooral door te doen!
Deventer
Het Speelgoedmuseum heeft de grootste openbare speelgoedcollectie van Nederland.
Deventer
In het hart van de stad, midden op de Brink, staat de monumentale Waag uit 1528. Hierin is het Historisch Museum Deventer gevestigd. Diverse hoogtepunten uit de geschiedenis van de stad worden hier tot leven gebracht.
Enschede
Museum Jannink is gevestigd in de oude spinnerij van de firma Jannink. Het museum vertelt over wonen en werken in Twente.
Giethoorn
Het museum is een gerestaureerde, Giethoornse boerderij en vormt een fraai monument van boerenbouwkunst. De tentoonstelling geeft een interessant beeld van wonen, werken en leven in het Giethoorn van honderd jaar geleden.
Ootmarsum
Het Openluchtmuseum Ootmarsum is een cultuur-historisch museum met verschillende collecties die de geschiedenis van de regio weergeven.
Almelo
Het Stadsmuseum Almelo, voorheen Stichting Museum voor Heemkunde Almelo, is in 1975 opgericht met de bedoeling zoveel mogelijk relevante voorwerpen te bewaren uit de voormalige "Heerlijkheid Almelo".
Giethoorn
In het schilderachtige dorp Giethoorn tref je Rondvaart Zuideinde aan. Giethoorn is de plaats voor een uitje met de familie. Geniet van het water, de nostalgische boerderijen en de prachtige natuur. Maar je kan ook zelf een bootje huren en de omgeving verkennen.
Raalte
Bekijk de imposante collectie motorfietsen van Max Middelbosch. Het museum biedt een overzicht van Amerikaanse motorfietsen van begin 1900 tot de jaren ’80.
Nijverdal
Bij Sterrenwacht Hellendoorn in Nijverdal kom je alles te weten over de sterrenhemel en wat zich daar allemaal afspeelt.
Giethoorn
Bij de Oude Aarde vind je een collectie mineralen en fossielen. Ook kun je hier kinderfeestjes en schoolreisjes houden en het Lucky Luck arrangement boeken.
Ommen
Geniet van een relaxte sloepentocht, beleef hilarische momenten op de funbikes en gril daarna jouw eigen stuk vlees op de BBQ.

Uitjes Overijssel

Overijssel is een provincie die veel te bieden heeft op het gebied van vrijetijdsbesteding. In de kop van Overijssel vindt je vooral veel natuur en water. Dit gebied is daarom ook geweldig voor natuurliefhebbers of mensen die graag een dagje rust opzoeken. Voor de echte fiets- en wandelliefhebbers is de Sallandse Heuvelrug erg geliefd.  In Salland en Twente zijn veel oude boerderij te vinden omringt door wind- en watermolens. Waterliefhebbers kunnen hun geluk niet op in het stadje Giethoorn, dit wordt ook wel het Venetië van het noorden genoemd. Maar er is ook genoeg actie te beleven door een potje te gaan karten of wat dacht je van luchtbuks schieten.

Uitjes Overijssel

Rondvaart Giethoorn

Giethoorn is een idyllisch dorpje en wordt het Venetië van het Noorden genoemd. Dit dorpje geeft de Nederlanders goed weer want je kan perfect zien hoe graag men op het water leeft. Je kan hier varen met een ‘punter’, dit is een typisch Gieters bootje, of met een fluisterbootje of rondvaartboot. Tijdens het varen kom vanzelf langs de prachtige huizen en boerderijen die langs het water staan. Maar in Giethoorn kan je veel meer dan alleen varen. In het dorp zelf zijn diverse winkeltjes, musea en andere activiteiten. Wil je een sportief uitje met het gezin ondernemen dan kunnen jullie kiezen om te gaan boogschieten, midgetgolfen of liever klimmen in het klimbos. Het is ook erg leuk om met het hele gezin een unieke foto in klederdracht te laten maken. Bij ditzelfde atelier kan je er ook voor kiezen om een workshop schilderen te volgen. Giethoorn is ook erg leuk voor wandelliefhebbers. De route is erg leuk omdat je steeds over allerlei houten bruggetjes wandelt en de wandelroute Giethoorn voelt alsof je door een schilderijtje loopt. De dag kan je heerlijk afsluiten op een terrasje aan het water of naar een smaakvol restaurant.

Rondvaart Giethoorn

Wat te doen in Zwolle

Zwolle is de hoofdstad van de provincie Overijssel en is een aantrekkelijke historische Hanzestad met een trendy centrum. De stad heeft nog authentieke winkels zoals de snoepwinkel waar je weer volledig kind kan zijn. Je moet zeker de Zwolse balletjes proeven maar je kan genoeg andere Oudhollandse lekkernijen en souvenirs scoren. Nog geen vijftig meter verderop zit een hippe wafeltent WannaWaffle waar je juist weer een hele moderne ervaring kan opdoen. Voor ieder wat wils! Rondom de stad zit een vestigingsgracht waar je heerlijk met een bootje doorheen kan varen. Vaar langs de groene parken en oude monumenten. Tijdens je tocht kom je ook langs de Wijntoren en de Sassenpoort, Theater de Spiegel en Museum De Fundatie en langs een stukje stadsmuur uit de 14de eeuw. Gaan jullie dit avontuur beleven in een fluisterbootje, waterfiets, sloepje, donutboot met barbecue of gaan jullie voor een sportief uitje en pakken jullie de sup of kano. De boekhandel Waanders is een waar begrip in Zwolle en is zeker een bezoek waard! Voor een echt kinderuitje is het erg leuk om Dinoland te bezoeken waar jullie weer even terug in de tijd van dinosaurussen kunnen gaan. De stad bruist van de specialiteitenmusea, zo hebben ze bijvoorbeeld het Sinterklaasmuseum, het Herman Brood Museum & Experience en Het Vrouwenhuis. Om de dag bijzonder af te sluiten is het erg leuk om in de voormalige Bethlehemkerk te eten. Dit statige gebouw is omgetoverd tot een heerlijk sushirestaurant.

Wat te doen in Zwolle

Wat te doen in Deventer

Deventer is gelegen aan de rivier de IJssel en heeft een prachtige historie dat je overal terug ziet in de stad. Er zijn vele bezienswaardigheden in de stad. Bewonder de monumenten die verspreid staan zoals de Lebuïnuskerk of het oudste stenen huis van Nederland. In de stad kan je ook de oudste wetenschappelijke bibliotheek en het oudste park; het Worpplantsoen vinden. In juli is een bezoekje aan Deventer erg bijzonder omdat het centrum het hele weekend verandert in één groot theater tijdens ‘Deventer op Stelten’. De grootste boekenmarkt van Europa vindt altijd plaats op de eerste zondag van augustus. De ‘Deventer Boekenmarkt’ bestaat uit ruim 900 kramen met de leukste boeken, kaarten en tijdschriften. In het koude december is het ‘Dickens Festijn’ en komen alle personages uit Dickens’ verhalen tot leven. Ben je een echte cultuurliefhebber is een stadswandeling een aanrader. Loop langs de vele monumenten en het Speelgoedmuseum en Museum de Waag zijn echt de moeite waard. Ben je een voetbalfan dan is het gezellig om tijdens een mannenuitje langs ‘De Adelaarshorst’ het stadion van Go Ahead Eagles. Een echt gezinsuitje is het ‘Zwemparadijs De Scheg’, waar jullie heerlijk de hele dag kunnen zwemmen en genieten van de attracties. Uiteraard biedt de stad ook volop gezelligheid aan. Voor wie lekker wilt winkelen is er een ruim aanbod voor iedere prijsklasse en er zijn genoeg cafés of restaurantjes voor een hapje en drankje.

Wat te doen in Deventer