Je zoekopdracht

Verfijn je zoekopdracht

Totaal 148 uitje(s) gevonden
Lelystad
Bij Educatieve Boerderij de Huif in Lelystad is veel te doen. Breng een bezoek aan de boerderijdieren of maak een tocht in één van de huifkarren.
Boxtel
De kinderboerderij laat kinderen op een leuke en leerzame manier kennis maken met het zorgen voor(huis)dieren.
Vlissingen
Eind jaren zeventig werden er in twee woningen in Vlissingen vooral afgedankte reptielen, amfibieën en ongewervelde dieren opgevangen.
Bieden vanaf € 1,00 per persoon
Emmen
Temidden van het prachtige Drentse landschap ligt Wildlands Adventure Zoo Emmen.
Born
Kasteelpark Born is een dierenpark dat gelegen is in de tuinen van voormalig Kasteel Born. In het park ervaar je de rust die er al van oudsher heerst. Je kunt er heerlijk wandelen en genieten van de dieren en het natuurschoon.
Assen
Op Kinderboerderij Beekdalhoeve in Assen is van alles te doen, te beleven en te zien.
Sluis
Een bezoek aan de struisvogelboerderij Monnikenwerve is een ervaring op zich.
Amsterdam
`t Brinkie is een kinderboerderij in het hart van Amsterdam Zuidoost.
Leek
In het Familiepark kan de hele familie springen, glijden en rennen in de grote speeltuin met diverse glijbanen, klimkastelen, springkussens en draaimolens!
Heeswijk-Dinther
De Fazanterie herbergt een van de grootste collecties phasianinae in Europa. Deze collectie is voor het publiek toegankelijk.
Schoonebeek
In het Drentse Griendtsveenpark is dit prachtige parkje opgezet met allerlei dieren.
Havelte
Genieten van de exotische, kleurrijke vliegende juuwelen van de natuur.

Dierenparken zijn er niet alleen voor de ontspanning. Er werd veelal aan natuureducatie gedaan en de meeste dierenparken hebben een studie- of fokprogramma voor de dieren. In dat kader werken de dierentuinen intensief samen en vinden dieren via dat netwerk een nieuw huis.

Kinderboerderij
Een dierenpark in het klein; de kinderboerderij. Deze kleinschalige boerderij heeft geen uitheemse bewoners, maar laten vooral alledaagse dieren zien. Koeien, varkens, paarden, kippen. Net als op een boerderij op het platteland. De kinderboerderij is een ideale plek om kinderen te leren waar vlees, melk en eieren vandaan komen.

Op de kinderboerderij kunnen kinderen zich lekker uitleven. Vaak kunnen ze meehelpen bij het voeden, ravotten in de speeltuin en er zijn geregeld educatieve activiteiten. Een mini dierentuin en nog gratis ook. Hoewel een kleine vrije gift op prijs wordt gesteld.

Aquarium: dierentuin in het water
Hoewel in veel dierenparken de waterdieren niet vergeten worden, zijn er ook speciale plekken die geheel gewijd zijn aan de onderwaterwereld. Een aquarium vol leven, een uniek kijken onder de zeespiegel. Hier zie je de kleurrijkste vissen, de grootste zoogdieren en schepsels die moeilijk te duiden zijn.

De bekendste plekken om waterdieren te bewonderen is het Dolfinarium in Harderwijk en Aqua Zoo in Leeuwarden.

Dierenparken met korting
Dagtrip Doen heeft talloze dierenparken verzameld en biedt regelmatig korting aan op entreebewijzen. Hou deze website goed in de gaten, want het kan jou flink wat voordeel opleveren.

De leukste en bekendste dierenparken worden hier voorgesteld. Zoals Burgers Zoo in Arnhem, Diergaarde Blijdorp in Rotterdam, Artis in Amsterdam, Dierenpark Emmen en Dierenpark Amersfoort. Maar er zijn ook diverse kleinere dierentuinen die meer dan de moeite waard zijn. Maak je keuze, maak je kinderen blij en profiteer van korting!