Resultaat: 152 uitje(s)
Den Haag
Ontdek de verrassende onderwaterwereld in SEA LIFE Scheveningen.
Leerdam
In het Souterrain van Lingesteyn (Leerdam) is de spannende onderwater dierentuin Aqua Zoo gevestigd.
Oberhausen (Duitsland)
Welkom in de prachtige onderwaterwereld van Sea Life in Oberhausen, het grootste SEA LIFE aquarium in Duitsland!
Marknesse
MeerZoo is een combinatie van een dierenpark en kinderboerderij.
Ticket vanaf € 8,00 per persoon
Kwadendamme
In de Kwadendamse mini jungle van Berkenhof's Tropical Zoo valt er een hoop te beleven!
De Waal
De Jan Plezier Texel is al sinds 1928 een begrip voor huifkar en ruitertochten op Texel. Je kunt genieten van de prachtige natuur.
't Harde
Ontdek de wereld van Alfred Vogel op de gezondste plek van Nederland. .
Veulen
Kinderboerderij 't Platteland in Veulen is een overzichtelijke kinderboerderij met indoor speeltuin.
Baarn
Hertenkamp Maarschalksbos in Baarn is een klein, maar mooi dierenpark waar ook een kleine speeltuin is.
Etten-Leur
Kinderboerderij Menmoerhoeve waar van alles te beleven valt en waar alle dieren door elkaar heen lopen.
Zoetermeer
Stadsboerderij Het Buitenbeest in Zoetermeer is een 'groene oase' in de stad!
Gouda
Kinderboerderij De Goudse Hofsteden is een unieke plek in Gouda, waar kinderen en ouderen in contact kunnen komen met de dieren.

Dierenparken zijn er niet alleen voor de ontspanning. Er werd veelal aan natuureducatie gedaan en de meeste dierenparken hebben een studie- of fokprogramma voor de dieren. In dat kader werken de dierentuinen intensief samen en vinden dieren via dat netwerk een nieuw huis.

Kinderboerderij
Een dierenpark in het klein; de kinderboerderij. Deze kleinschalige boerderij heeft geen uitheemse bewoners, maar laten vooral alledaagse dieren zien. Koeien, varkens, paarden, kippen. Net als op een boerderij op het platteland. De kinderboerderij is een ideale plek om kinderen te leren waar vlees, melk en eieren vandaan komen.

Op de kinderboerderij kunnen kinderen zich lekker uitleven. Vaak kunnen ze meehelpen bij het voeden, ravotten in de speeltuin en er zijn geregeld educatieve activiteiten. Een mini dierentuin en nog gratis ook. Hoewel een kleine vrije gift op prijs wordt gesteld.

Aquarium: dierentuin in het water
Hoewel in veel dierenparken de waterdieren niet vergeten worden, zijn er ook speciale plekken die geheel gewijd zijn aan de onderwaterwereld. Een aquarium vol leven, een uniek kijken onder de zeespiegel. Hier zie je de kleurrijkste vissen, de grootste zoogdieren en schepsels die moeilijk te duiden zijn.

De bekendste plekken om waterdieren te bewonderen is het Dolfinarium in Harderwijk en Aqua Zoo in Leeuwarden.

Dierenparken met korting
Dagtrip Doen heeft talloze dierenparken verzameld en biedt regelmatig korting aan op entreebewijzen. Hou deze website goed in de gaten, want het kan jou flink wat voordeel opleveren.

De leukste en bekendste dierenparken worden hier voorgesteld. Zoals Burgers Zoo in Arnhem, Diergaarde Blijdorp in Rotterdam, Artis in Amsterdam, Dierenpark Emmen en Dierenpark Amersfoort. Maar er zijn ook diverse kleinere dierentuinen die meer dan de moeite waard zijn. Maak je keuze, maak je kinderen blij en profiteer van korting!