Resultaat: 10599 uitje(s)
Terherne
Midden in Friesland ligt Kameleon Terherne. Ga een dag op avontuur en stap in de wereld van Hielke & Sietse.
Leiden
Een 18e eeuwse stelling-korenmolen (1743) vormt de huisvesting voor dit unieke en oer Hollandse museum
Eersel
Het Nationaal Varkensmuseum heeft meer dan 10.000 varkensitems en ook de geschiedenis van de varkenshouderij. Thema:"van zaadje tot karbonaadje"
Loosdrecht
Voor liefhebbers van kastelen, historische landschapstuinen, kunst en antiek is een bezoek aan Kasteel-Museum Sypesteyn in Nieuw-Loosdrecht een absoluut feest. Zowel het kasteel als de tuin genieten een beschermde status.
Dordrecht
Nationaal Park De Biesbosch is het grootste zoetwatergetijdengebied van Europa.
De Westereen
Sanjesfertier in de Westereen is het enige speelpark en dierenpark in het noorden van Nederland voor kinderen tussen de 2 en 12 jaar. Met talloze indoor en outdoor speeltoestellen en zo'n 40 verschillende diersoorten wordt het voor jong en oud een leuk dagje weg.
Zaandam
Kinderboerderij de Veldmuis is enige jaren geleden door Angela Groothuijzen voor het programma "De Uitdaging".
Assen
Op Kinderboerderij Beekdalhoeve in Assen is van alles te doen, te beleven en te zien.
Medemblik
In het museum kun je zien hoe de bakkers vroeger hun waren maakten en aan de man brachten.
Barneveld
In Barneveld, bakermat van de Nederlandse Pluimveehouderij kom je op boeiende wijze alles te weten over de kip en het ei.
Overveen
In het bezoekerscentrum kun je terecht voor informatie over de dieren en planten die in het park leven of voor de verschillende excursies om het park te ontdekken.
Heenvliet
Deze is uniek in zijn soort. Veel bekende figuren uit de geschiedenis zijn hier te gast geweest.

Je kunt selecteren op provincie, maar ook op doelgroep. Kies gelijk voor kinderactiviteiten, voor activiteiten voor ouderen of activiteiten voor complete families. Handig!

Activiteiten kinderen
Een dagtripje met de kinderen? Keuze genoeg! Van leerzame uitjes tot spannende activiteiten. Kinderen zijn overal voor in. Ook musea zijn heel geschikt om een bezoekje aan te brengen. De saaie kost heeft allang plaats gemaakt voor interactieve bezigheden en levendige rondleidingen. Populaire activiteiten voor kinderen zijn natuurlijk pretparken, dierentuinen, themaparken en zwembaden. Allemaal leuke uitjes voor een dagje weg. Kinderactiviteiten vind je ook bij jou in de buurt. Denk maar eens aan de vele overdekte speeltuinen. Kijk bij kinderactiviteiten en ontdek wat er dichtbij te beleven is.

Activiteiten peuters
Activiteiten voor kinderen worden altijd met enthousiasme ontvangen, maar het ene kindje is het andere niet. Met name de leeftijd maakt het verschil. Voor peuters kies je nou eenmaal andere activiteit dan voor oudere kinderen. Kinderen tussen de 1 en 3 jaar genieten meer van een dagje uit naar een dierenpark of een zwembad, dan naar een bioscoop, museum of een pretpark. Kinderactiviteiten, ook voor peuters, zijn er in overvloed. Geniet van een onvergetelijk uitstapje met het jonge grut. Op deze website vind je de leukste activiteiten.

Activiteit ouderen
Er zijn niet alleen specifieke activiteiten voor kinderen. Ook ouderen kunnen hun hart ophalen. Met bijzondere activiteiten die veelal een culturele of historische inslag hebben. Bijvoorbeeld een bezoek aan het museum of een wandeltocht. Ook bezoekerscentra van natuurgebieden zijn ideale plekken om te genieten van een mooi dagje uit.

Kies hier een leuke activiteit. Kinderen en ouderen beleven een prachtige dag met één van deze uitstapjes!