Resultaat: 10734 uitje(s)
Broek op Langedijk
Museum BroekerVeiling is de oudste tuinbouwveiling ter wereld. Vanaf eind 19e eeuw werd hier flink handel gedreven. Tuinders en handelaren wilden hetzelfde: de beste prijs voor hun groenten.
Hoogwoud
In Hoogwoud staat een stolpboerderij. In deze boerderij is museum West-Frisia gevestigd. Tussen de bezittingen van de laatste bewoners van de boerderij, de familie Donker, waant men zich in vroegere tijden.
Ticket vanaf € 21,00 per persoon
Leiden
Het Rijksmuseum van Oudheden is het nationale centrum voor archeologie, waar jong en oud kan genieten van de beschavingen uit het oude Egypte.
Krimpen aan den IJssel
Het Streekmuseum voor de Krimpenerwaard is gevestigd in een Hallehuisboerderij. De collectie bestaat uit voorwerpen die de gewone mens dagelijks gebruikten voor huishouden, het platteland, nijverheid, industrie en ambachten.
De Panne (België)
Plopsaland De Panne belooft de Studio 100-fans een hele dag vol vermaak. Want naast alle superleuke attracties zijn er ook leuke shows van onder andere Bumba. En wie weet loop je je favoriete tv-held tegen het lijf!
Geldrop
Het kasteel is gelegen in een 140 jaar oud Engels landschapspark en bloementuin. Het landgoed is midden in het centrum van Geldrop gelegen en vormt een verbinding met de natuurgebieden Hulsterbroek en Collse Zeggen.
Amsterdam
De pianola, een geautomatiseerde vorm van de piano, deed rond 1900 zijn intrede. Op muziekrollen van papier met gaatjes is het spel van de grootste pianisten en componisten uit het begin van de 20ste eeuw vastgelegd.
Roosendaal
Museum Tongerlohuys is gevestigd in een historisch pand in het hart van Roosendaal. Tot begin jaren zeventig werd het huis als pastorie gebruikt. Na hun vertrek werd de collectie van Museum Tongerlohuys in het pand ondergebracht.
Valkenswaard
Van 1550 tot het einde van de 19e eeuw waren de Valkenswaardse valkeniers zeer bekend aan alle Europese paleizen en hoven. Ze stonden in hoog aanzien voor hun kennis en kunde.
Oudenbosch
Het Zouavenmuseum bewaart de geschiedenis van de Pauselijk Zouaven. Tussen 1860-1870 riep Paus Pius IX alle katholieke jongeren in de gehele wereld op om zijn land te verdedigen tegen de troepen van Victor Emmanuel II.
Elburg
Een van de markantste gebouwen van de vestingstad Elburg is het vroegere Agnietenconvent. Eens was het een 15e eeuws vrouwenklooster. In deze laat-gotische panden is nu het Museum Elburg gevestigd.
Eersel
Het museum laat de bezoeker kennis maken met het wonen, werken en leven van de Kempische mens in de periode van 1850 tot 1950.

Je kunt selecteren op provincie, maar ook op doelgroep. Kies gelijk voor kinderactiviteiten, voor activiteiten voor ouderen of activiteiten voor complete families. Handig!

Activiteiten kinderen
Een dagtripje met de kinderen? Keuze genoeg! Van leerzame uitjes tot spannende activiteiten. Kinderen zijn overal voor in. Ook musea zijn heel geschikt om een bezoekje aan te brengen. De saaie kost heeft allang plaats gemaakt voor interactieve bezigheden en levendige rondleidingen. Populaire activiteiten voor kinderen zijn natuurlijk pretparken, dierentuinen, themaparken en zwembaden. Allemaal leuke uitjes voor een dagje weg. Kinderactiviteiten vind je ook bij jou in de buurt. Denk maar eens aan de vele overdekte speeltuinen. Kijk bij kinderactiviteiten en ontdek wat er dichtbij te beleven is.

Activiteiten peuters
Activiteiten voor kinderen worden altijd met enthousiasme ontvangen, maar het ene kindje is het andere niet. Met name de leeftijd maakt het verschil. Voor peuters kies je nou eenmaal andere activiteit dan voor oudere kinderen. Kinderen tussen de 1 en 3 jaar genieten meer van een dagje uit naar een dierenpark of een zwembad, dan naar een bioscoop, museum of een pretpark. Kinderactiviteiten, ook voor peuters, zijn er in overvloed. Geniet van een onvergetelijk uitstapje met het jonge grut. Op deze website vind je de leukste activiteiten.

Activiteit ouderen
Er zijn niet alleen specifieke activiteiten voor kinderen. Ook ouderen kunnen hun hart ophalen. Met bijzondere activiteiten die veelal een culturele of historische inslag hebben. Bijvoorbeeld een bezoek aan het museum of een wandeltocht. Ook bezoekerscentra van natuurgebieden zijn ideale plekken om te genieten van een mooi dagje uit.

Kies hier een leuke activiteit. Kinderen en ouderen beleven een prachtige dag met één van deze uitstapjes!