Je zoekopdracht

Verfijn je zoekopdracht

Resultaat: 10738 uitje(s)
Oudewater
Touwmuseum De Baanschuur is gevestigd in een baanschuur van een grootgarenbaan. 'Baanders' hebben daar eeuwenlang hennep en garen opgeslagen. Oudewater is bekend om haar touwindustrie. In het museum zijn niet alleen oude gereedschappen te zien, maar er staat ook een echte lijnbaan. Filmpjes en foto's laten de geschiedenis van de touwslagers zien. En erg leuk: bezoekers mogen ook hun eigen springtouw maken.
Echt
Het Museum van de Vrouw in Echt is enig in zijn soort. Nergens in Nederland vind je een museum dat in het teken staat van de vrouw en haar leven.
Roermond
Kom naar het Cuypershuis in Roermond! Het Cuypershuis is een eigentijds museum over architect/ontwerper Pierre Cuypers en actuele vormgeving. Verder is er elke dag een verteller aanwezig en zijn er zondagse rondleidingen.
Slagharen
Het Oale Meesterhuus is een streekhistorisch museum dat zich voornamelijk bezighoudt met de geschiedenis van Slagharen, Schuinesloot, Lutten en Halfweg de Krim.
Middelburg
Informatie nodig voor een werkstuk over Zeeland? Zelf snuffelen in de archieven? Dat doe je in het Zeeuws Archief, waar de geschiedenis van Zeeland en de Zeeuwen levend gehouden wordt. Oorlogen, de strijd tegen het water en nog veel meer interessante geschiedenis ligt hier voor het oprapen.
Harderwijk
Het Stadsmuseum Harderwijk is een verrassend en vernieuwd museum dat het verhaal van Harderwijk vertelt en een ontmoetingsplaats is voor jong en oud.
Amsterdam
Met een collectie van rond de 500 originele kunstwerken van 60 nationaal en internationaal bekende kunstenaars, is ART District toonaangevend in de wereld van de betaalbare kunst.
Oldenzaal
Museum De Pelgrim is gevestigd in twee kleine voormalige armenhuisjes. Het museum heeft een collectie voorwerpen die men gebruikt(e) in de katholieke kerk.
Terschuur
Ervaar het zelf en laat je meenemen in de tijd dat er geen elektriciteit was, de meeste arbeid nog met de hand werd gedaan en de mensen nog afhankelijk waren van familie, vrienden en buren.
Nieuw-Buinen
Bij het Keramisch Museum Goedewaagen vind je een schatkamer aan sieraardewerk, gebruiksgoed, tegels en tegeltableaus.
Sommelsdijk
In de historische kern van het dorp Sommelsdijk wacht u een verrassing: een zeventiende-eeuws straatje waarvan de ene zijde is ingericht als museum. In een rij trapgevelhuisjes vindt je het Streekmuseum Goeree-Overflakkee. Het is een gevarieerd museum voor jong en oud. In 19 afdelingen wordt de geschiedenis van het Zuid-Hollandse eiland op overzichtelijke, en soms verrassende wijze, weergegeven.
Epe
Een oude boerderij, die dateert van het jaar 1715, is authentiek ingericht en fungeert als museum. In dit museum krijgt u een indruk van het boerenleven rond 1900.

Je kunt selecteren op provincie, maar ook op doelgroep. Kies gelijk voor kinderactiviteiten, voor activiteiten voor ouderen of activiteiten voor complete families. Handig!

Activiteiten kinderen
Een dagtripje met de kinderen? Keuze genoeg! Van leerzame uitjes tot spannende activiteiten. Kinderen zijn overal voor in. Ook musea zijn heel geschikt om een bezoekje aan te brengen. De saaie kost heeft allang plaats gemaakt voor interactieve bezigheden en levendige rondleidingen. Populaire activiteiten voor kinderen zijn natuurlijk pretparken, dierentuinen, themaparken en zwembaden. Allemaal leuke uitjes voor een dagje weg. Kinderactiviteiten vind je ook bij jou in de buurt. Denk maar eens aan de vele overdekte speeltuinen. Kijk bij kinderactiviteiten en ontdek wat er dichtbij te beleven is.

Activiteiten peuters
Activiteiten voor kinderen worden altijd met enthousiasme ontvangen, maar het ene kindje is het andere niet. Met name de leeftijd maakt het verschil. Voor peuters kies je nou eenmaal andere activiteit dan voor oudere kinderen. Kinderen tussen de 1 en 3 jaar genieten meer van een dagje uit naar een dierenpark of een zwembad, dan naar een bioscoop, museum of een pretpark. Kinderactiviteiten, ook voor peuters, zijn er in overvloed. Geniet van een onvergetelijk uitstapje met het jonge grut. Op deze website vind je de leukste activiteiten.

Activiteit ouderen
Er zijn niet alleen specifieke activiteiten voor kinderen. Ook ouderen kunnen hun hart ophalen. Met bijzondere activiteiten die veelal een culturele of historische inslag hebben. Bijvoorbeeld een bezoek aan het museum of een wandeltocht. Ook bezoekerscentra van natuurgebieden zijn ideale plekken om te genieten van een mooi dagje uit.

Kies hier een leuke activiteit. Kinderen en ouderen beleven een prachtige dag met één van deze uitstapjes!