Resultaat: 10727 uitje(s)
Dokkum
Beleef de geschiedenis in museum het Admiraliteitshuis! Het museum ligt in het midden van centrum van Dokkum en bevindt zich in een aantal historische panden, waaronder het gebouw van de Admiraliteit van Friesland en Groningen.
Moddergat
Ruik de zee en voel de wind in openluchtmuseum 't Fiskershúske. In dit openluchtmuseum worden de herinneringen aan de verdwenen kustvisserij en de visserscultuur levend gehouden.
Appingedam
Museum Stad Appingedam is gevestigd in twee historische panden. De collectie van het museum bestaat grotendeels uit objecten die illustratief zijn voor de ontwikkeling van de stad Appingedam en de haar omringende regio Fivelingo.
Workum
Het Jopie Huisman Museum is gewijd aan het werk en de filosofie van de Friese autodidacte schilder Jopie Huisman.
Borne
Het Bussemakerhuis is gebouwd in 1779 en gelegen in het beschermd dorpsgezicht van "Oud Borne". Het is een voor het publiek opengesteld monumentaal linnen-fabrikeurshuis.
Maarssen
Met een rondvaart van Rederij de Vecht zie je de prachtige omgeving van de Vecht en de Loosdrechtse Plassen. Het begint in Maarssen en voert je langs de statige buitenhuizen en de romantische theekoepels uit de 17de en 18de eeuw.
Rotterdam
Een bezoek aan Museum Boijmans Van Beuningen is een reis door de geschiedenis van de kunst. Nederlandse en Europese topstukken geven een overzicht van de vroegemiddeleeuwen tot de 21ste eeuw.
Haaksbergen
Bij Museum Buurtspoorweg (MBS) maak je een reis terug in de tijd met de stoomtrein. Tijdens de rit tussen Haaksbergen en Boekelo geniet je vanuit de historische rijtuigen van het prachtige, wisselende Twentse landschap.
Broek op Langedijk
Museum BroekerVeiling is de oudste tuinbouwveiling ter wereld. Vanaf eind 19e eeuw werd hier flink handel gedreven. Tuinders en handelaren wilden hetzelfde: de beste prijs voor hun groenten.
Hoogwoud
In Hoogwoud staat een stolpboerderij. In deze boerderij is museum West-Frisia gevestigd. Tussen de bezittingen van de laatste bewoners van de boerderij, de familie Donker, waant men zich in vroegere tijden.
Ticket vanaf € 21,00 per persoon
Leiden
Het Rijksmuseum van Oudheden is het nationale centrum voor archeologie, waar jong en oud kan genieten van de beschavingen uit het oude Egypte.
Krimpen aan den IJssel
Het Streekmuseum voor de Krimpenerwaard is gevestigd in een Hallehuisboerderij. De collectie bestaat uit voorwerpen die de gewone mens dagelijks gebruikten voor huishouden, het platteland, nijverheid, industrie en ambachten.

Je kunt selecteren op provincie, maar ook op doelgroep. Kies gelijk voor kinderactiviteiten, voor activiteiten voor ouderen of activiteiten voor complete families. Handig!

Activiteiten kinderen
Een dagtripje met de kinderen? Keuze genoeg! Van leerzame uitjes tot spannende activiteiten. Kinderen zijn overal voor in. Ook musea zijn heel geschikt om een bezoekje aan te brengen. De saaie kost heeft allang plaats gemaakt voor interactieve bezigheden en levendige rondleidingen. Populaire activiteiten voor kinderen zijn natuurlijk pretparken, dierentuinen, themaparken en zwembaden. Allemaal leuke uitjes voor een dagje weg. Kinderactiviteiten vind je ook bij jou in de buurt. Denk maar eens aan de vele overdekte speeltuinen. Kijk bij kinderactiviteiten en ontdek wat er dichtbij te beleven is.

Activiteiten peuters
Activiteiten voor kinderen worden altijd met enthousiasme ontvangen, maar het ene kindje is het andere niet. Met name de leeftijd maakt het verschil. Voor peuters kies je nou eenmaal andere activiteit dan voor oudere kinderen. Kinderen tussen de 1 en 3 jaar genieten meer van een dagje uit naar een dierenpark of een zwembad, dan naar een bioscoop, museum of een pretpark. Kinderactiviteiten, ook voor peuters, zijn er in overvloed. Geniet van een onvergetelijk uitstapje met het jonge grut. Op deze website vind je de leukste activiteiten.

Activiteit ouderen
Er zijn niet alleen specifieke activiteiten voor kinderen. Ook ouderen kunnen hun hart ophalen. Met bijzondere activiteiten die veelal een culturele of historische inslag hebben. Bijvoorbeeld een bezoek aan het museum of een wandeltocht. Ook bezoekerscentra van natuurgebieden zijn ideale plekken om te genieten van een mooi dagje uit.

Kies hier een leuke activiteit. Kinderen en ouderen beleven een prachtige dag met één van deze uitstapjes!