Resultaat: 10786 uitje(s)
Nieuw-Buinen
Het museum bevat een unieke collectie keramiek vanaf 1873. Zoals Jugendstil en Art Déco, maar ook aardewerk uit de jaren '50. Tot de enorme collectie behoren sieraardewerk, serviezen, tegeltableaus en mozaïeken.
Nieuw-Roden
In het weidse Drentse landschap vloeien kunst, architectuur en natuur samen in het museumhuis, dat in 1999 ontworpen is als woning en expositieruimte. De inrichting bestaat uit unica van hedendaagse kunstenaars en vormgevers.
Orvelte
Orvelte biedt de bezoekers de unieke combinatie van een monumentaal dorp met een omgeving die nog vrijwel alle kenmerken vertoont van het oude landschap. Een sfeervolle plek waar veel valt te zien en te genieten.
Ruinen
Museumboerderij "Pasmans Huus" geeft door zijn inrichting een idee van het huiselijk leven rond 1900, met in de keuken o.a. bedsteden, een open haardvuur en twee volledig gevulde kabinetten.
Ruinerwold
De Karstenhoeve is een boerderij uit begin 1600, die voor een groot deel nog in originele staat verkeert. Het is een authentieke museumboerderij met een prachtig interieur.
Schoonoord
Het museum biedt een blijvende expositie over het vroegere leven en wonen in Zuidoost Drenthe. Zo kun je zien hoe de mensen hier vroeger geleefd hebben in o.a. plaggenhutten en Saksische boerderijen.
Westerbork
Het Museum van Papierknipkunst te Westerbork presenteert een hoogwaardige collectie van originele en internationale papierknipkunst. Jaarlijks wordt naast de basiscollectie een bijzondere deelexpositie van de knipkunst getoond.
Maarssen
Vechtstreekmuseum is gevestigd in het koetshuis van de buitenplaats Goudestein. Het museum bestaat sinds 1995 en geeft een beeld van het ontstaan van Maarssen, zijn geschiedenis, zijn inwoners en activiteiten.
Rucphen
SnowWorld Rucphen is de beste voorbereiding op je wintersport vanwege de perfecte sneeuw, goede service en deskundige begeleiding.
Haarlem
Windshift organiseert speciale dagen waarop je individueel of met een klein groepje kunt ervaren hoe het is om in een strandzeilwagen over het strand te rijden en de kracht van de wind in je zeil te kunnen voelen.
Cruquius
De Cruquius is gehuisvest in het voormalige stoomgemaal Cruquius uit 1849, een industrieel monument van wereldformaat. De tentoonstelling toont De Cruquius in zijn oer-Nederlandse context.
Domburg
Marie Tak van Poortvliet Museum Domburg organiseert voor- en najaarstentoonstellingen over het leven en werk van de Domburgse kunstenaars (1900-1930) en hedendaagse Zeeuwse kunstenaars.

Je kunt selecteren op provincie, maar ook op doelgroep. Kies gelijk voor kinderactiviteiten, voor activiteiten voor ouderen of activiteiten voor complete families. Handig!

Activiteiten kinderen
Een dagtripje met de kinderen? Keuze genoeg! Van leerzame uitjes tot spannende activiteiten. Kinderen zijn overal voor in. Ook musea zijn heel geschikt om een bezoekje aan te brengen. De saaie kost heeft allang plaats gemaakt voor interactieve bezigheden en levendige rondleidingen. Populaire activiteiten voor kinderen zijn natuurlijk pretparken, dierentuinen, themaparken en zwembaden. Allemaal leuke uitjes voor een dagje weg. Kinderactiviteiten vind je ook bij jou in de buurt. Denk maar eens aan de vele overdekte speeltuinen. Kijk bij kinderactiviteiten en ontdek wat er dichtbij te beleven is.

Activiteiten peuters
Activiteiten voor kinderen worden altijd met enthousiasme ontvangen, maar het ene kindje is het andere niet. Met name de leeftijd maakt het verschil. Voor peuters kies je nou eenmaal andere activiteit dan voor oudere kinderen. Kinderen tussen de 1 en 3 jaar genieten meer van een dagje uit naar een dierenpark of een zwembad, dan naar een bioscoop, museum of een pretpark. Kinderactiviteiten, ook voor peuters, zijn er in overvloed. Geniet van een onvergetelijk uitstapje met het jonge grut. Op deze website vind je de leukste activiteiten.

Activiteit ouderen
Er zijn niet alleen specifieke activiteiten voor kinderen. Ook ouderen kunnen hun hart ophalen. Met bijzondere activiteiten die veelal een culturele of historische inslag hebben. Bijvoorbeeld een bezoek aan het museum of een wandeltocht. Ook bezoekerscentra van natuurgebieden zijn ideale plekken om te genieten van een mooi dagje uit.

Kies hier een leuke activiteit. Kinderen en ouderen beleven een prachtige dag met één van deze uitstapjes!