Resultaat: 10555 uitje(s)
Rotterdam
Tegenwoordig wordt alles gekenmerkt door radicale technologische, economische, culturele en sociale veranderingen. Het Nieuwe Instituut brengt deze veranderingen in kaart en zichtbaar maken voor het publiek.
Gorinchem
Gorinchem is dé stad van de beeldende kunst met meer dan 100 sculpturen en objecten in de openbare ruimte.
Breda
Kruip tijdens de videoclip in de huid van je favoriete band/dansgroep/zanger! Samen met jullie gaan we op zoek naar een passend stukje muziek en coole outfits waarop wij in 3-4 uur tijd een leuke videoclip gaan maken.
Oegstgeest
Een museum waar je een reis maakt in een menselijk lichaam is uniek in Nederland, zelfs in de hele wereld.
Veenhuizen
Coco Chanel voor de uiterlijke schoonheid en Maria voor de innerlijke schoonheid, samengevoegd tot de naam van het atelier: Coco Maria. Het atelier laat oude tijden herleven. Denk aan oude kasten, gevuld met modern aardewerk, marialampjes en beelden. Loop gerust een rondje en geniet van een kopje koffie of thee met zelfgebakken koek. Ook de historische omgeving van Veenhuizen is prachtig.
Rotterdam
Het Rotterdams Openbaar Vervoer Museum heeft tot doel de geschiedenis van het openbaar vervoer in en rond Rotterdam levend te houden.
Doesburg
De stichting 't Olde Ras verzamelt oude, bijzondere en nieuwe fruitrassen. De bomen worden in de daarvoor bestemde museumtuin geplant.
Otterlo
De natuur van Het Nationale Park De Hoge Veluwe is overweldigend. Heerlijk om te wandelen of de verschillende diersoorten te ontdekken.
Ticket vanaf € 65,00 per persoon
Laren
Anna Singer was een enthousiaste pianiste met een muzikale achtergrond, daarom liet zij aan de villa De Wilde Zwanen in 1956 een concertzaal bouwen.
Alkmaar
Het museum is gevestigd in het historische pand van voormalige brouwerij De Boom, vlakbij de beroemde kaasmarkt van Alkmaar. Bier is al een paar duizend jaar de populairste alcoholhoudende drank in onze streken. Maar hoe wordt het gebrouwen? Wat is mouten en waarom is gist zo belangrijk? Nationaal Biermuseum De Boom vertelt het je allemaal aan de hand van gereedschappen, apparatuur en machines waarmee de afgelopen tweehonderd jaar "het gouden nat" werd gebrouwen.
Meerdere locaties
De Ecokathedraal in Mildam is geen attractie, maar een werkplaats. Al vanaf 1982 stapelt Louis Le Roy van restmateriaal van stratenmakers (zoals stoeptegels, klinker en betonnen paaltjes) op elkaar, en bouwt zo een Ecokathedraal. Hij metselt niet, maar stapelt.
IJzendijke
Museum Het Bolwerk toont hoe de bewoners van de Zeeuws-Vlaamse grensstreek zich in de loop der eeuwen verdedigden tegen vijandige aanvallen.

Je kunt selecteren op provincie, maar ook op doelgroep. Kies gelijk voor kinderactiviteiten, voor activiteiten voor ouderen of activiteiten voor complete families. Handig!

Activiteiten kinderen
Een dagtripje met de kinderen? Keuze genoeg! Van leerzame uitjes tot spannende activiteiten. Kinderen zijn overal voor in. Ook musea zijn heel geschikt om een bezoekje aan te brengen. De saaie kost heeft allang plaats gemaakt voor interactieve bezigheden en levendige rondleidingen. Populaire activiteiten voor kinderen zijn natuurlijk pretparken, dierentuinen, themaparken en zwembaden. Allemaal leuke uitjes voor een dagje weg. Kinderactiviteiten vind je ook bij jou in de buurt. Denk maar eens aan de vele overdekte speeltuinen. Kijk bij kinderactiviteiten en ontdek wat er dichtbij te beleven is.

Activiteiten peuters
Activiteiten voor kinderen worden altijd met enthousiasme ontvangen, maar het ene kindje is het andere niet. Met name de leeftijd maakt het verschil. Voor peuters kies je nou eenmaal andere activiteit dan voor oudere kinderen. Kinderen tussen de 1 en 3 jaar genieten meer van een dagje uit naar een dierenpark of een zwembad, dan naar een bioscoop, museum of een pretpark. Kinderactiviteiten, ook voor peuters, zijn er in overvloed. Geniet van een onvergetelijk uitstapje met het jonge grut. Op deze website vind je de leukste activiteiten.

Activiteit ouderen
Er zijn niet alleen specifieke activiteiten voor kinderen. Ook ouderen kunnen hun hart ophalen. Met bijzondere activiteiten die veelal een culturele of historische inslag hebben. Bijvoorbeeld een bezoek aan het museum of een wandeltocht. Ook bezoekerscentra van natuurgebieden zijn ideale plekken om te genieten van een mooi dagje uit.

Kies hier een leuke activiteit. Kinderen en ouderen beleven een prachtige dag met één van deze uitstapjes!