Je zoekopdracht

Verfijn je zoekopdracht

Resultaat: 10346 uitje(s)
Van 19-09-2022 t/m 02-04-2023
  Typisch Adel!
Haarzuilens
Doe de ontdekkingstocht Typisch Adel bij Kasteel de Haar! Lukt het jou om van adel te worden?
Van 15-10-2022 t/m 30-04-2023
  Vuilnisbelt schatten
Nieuwpoort
Tentoonstelling archeologische vondsten van een voormalige vuilstortplaats in Groot-Ammers, vondsten uit eind 16e tot halverwege 18e eeuw
Van 01-04-2023 t/m 31-10-2023
  Op stap met de knapzak
Laren
Ga op stap met een echte knapzak en volg de speurtocht.
Van 17-10-2022 t/m 19-12-2023
  Collage maken
Utrecht
Uitdagende opdrachten waardoor verschillend materiaal gebruik en technieken aan bod komen. In een inspirerend atelier in Utrecht.
Van 01-01-2022 t/m 01-09-2023
  Ipeurtocht
Rotterdam
De speurtocht 'Ik zie, ik zie, wat jij niet ziet...!' is een ontdekkingstocht voor jonge bezoekers.
Van 01-10-2021 t/m 31-10-2025
  Vergaderen in Plofhuis
Weesp
Kom vergaderen in een voormalige munitie werkplaats. U bent al van harte welkom met groepen vanaf 5 personen.
Van 16-07-2022 t/m 16-07-2922
  Slikscharrelen
Middenhof
Ga mee op avontuur over de bodem van de zee. Ontdek wat er allemaal leeft in en op de schorren en slikken van de Oosterschelde!
Ticket vanaf € 19,95 per persoon
Zutphen
Ballorig in Zutphen is een overdekt speelparadijs voor kinderen van 0 t/m 12 jaar. Je kunt klimmen, klauteren, glijden, springen, spelen in de ballenbak en nog veel en veel meer.
Ticket vanaf € 19,95 per persoon
Nieuw Bergen
Ballorig in Nieuw Bergen is een overdekt speelparadijs voor kinderen van 0 t/m 12 jaar. Je kunt klimmen, klauteren, glijden, springen, spelen in de ballenbak en nog veel en veel meer.
Ticket vanaf € 8,50 per persoon
Delft
Royal Delft is de overgebleven Delfts Blauw fabrikant sinds de 17e eeuw in Nederland. Het is de oudste Delfts Blauw fabriek waar men nog steeds de oude technieken toe past; waar men nog met de hand schildert en produceert.
Amsterdam
Het Koninklijk Paleis Amsterdam is één van de drie paleizen die gebruikt worden door het Koninklijk Huis. Het Paleis is decor van staatsbezoeken, prijsuitreikingen, nieuwjaarsrecepties en andere officiële ontvangsten.
Rotterdam
Stichting de Theaterstraat maakt kwalitatief hoogwaardige kunstprojecten en voorstellingen met bewoners, instellingen en ondernemers uit Rotterdam.

Dagje weg in de herfstvakantie
De Nederlandse herfstvakantie duurt meestal een week en staat doorgaans bij de maand oktober in de schoolagenda. Maar let er wel op dat de school hiervan mag afwijken. Vraag eerst even na wanneer de herfstvakantie precies is voordat je een week vol leuke uitstapjes plant. De Belgische variant van de herfstvakantie, Allerheiligenvakantie, valt in de week van 1 november.

Musea, dierentuinen en pretparken houden natuurlijk rekening met deze vakantie. Ze organiseren speciale activiteiten voor het jonge grut. Vaak overdekt, want goed weer is in oktober natuurlijk geen garantie. Dagtrip Doen wordt op de hoogte gehouden van bijzondere gebeurtenissen en kan vaak een aantrekkelijke korting aanbieden. Dus als je een voordelig dagje weg zoekt, dan loont het om deze website in de gaten te houden.

Uitjes in de herfst
Het kan guur zijn in de herfstvakantie, maar het zou toch zonde zijn om niet even te genieten van de kleurenpracht in het bos. Een korte wandeling om daarna in een restaurant een kop warme chocolademelk te drinken. Op de Veluwe bijvoorbeeld, waar de horecagelegenheden voorbereid zijn op de komt van kleine gasten. Restaurant Prinsheerlijk in Rheden heeft bijvoorbeeld een leuke binnenspeelruimte, met verkleeddoos en allerlei spelletjes.

Maar als het weer dan toch te slecht is om buiten te zijn, dan is een bezoek aan een museum een mooi overdekt alternatief. In de herfstvakantie wordt er meestal aan de kinderen gedacht, dus zijn er in diverse musea speciale, leerzame en interactieve tentoonstellingen. Andere tips zijn onder andere Slot Loevestein, de mijnen in Valkenburg of de Spelerij in Dieren, waar iedereen een uitvinder wordt.

Herfstachtige activiteiten
Kijk hier op Dagtrip Doen, pak je tas en doe een sjaal om. Geniet van deze vakantie! Deze categorie wordt doorlopend aangevuld met leuke activiteiten om te doen in de herfstvakantie. Ken jij een uitstapje dat hier nog niet tussen staat? Laat dan een tip achter en wij voegen de activiteit toe.