Je zoekopdracht

Verfijn je zoekopdracht

Totaal 10092 uitje(s) gevonden
17-10-2021
  Ra, Ra
Amsterdam
Speel onze special editie met nieuwe raadselsprookjes!
27-10-2021
  De Karamazov’s
Alkmaar
De knusse winter tegemoet met het leukste theater-feuilleton ooit.
20-10-2021
  Volle maan Wandeling
Drouwen
Beleef de mystieke sfeer van het bos bij het Boomkroonpad bij volle maan. Meld je aan voor een vollemaanwandeling met een gids van Staatsbosbeheer.
23-10-2021
  Volle maan Wandeling
Almere
Maak een maanwandeling door de donkere bossen van het Almeerderhout. De gids van staatsbosbeheer vertelt verhalen en zorgt voor warme chocolademelk en geroosterde marshmallows.
18-10-2021
  Peel Ontdektochten
Ospel
Prikkel je zintuigen en ga mee op ontdektocht door De Groote Peel. In elk seizoen valt er van alles te zien, horen, ruiken en voelen in de natuur. Leuk om te doen met het hele gezin!
31-10-2021
  Spirit of Nature Boomkroonpad
Drouwen
Kom dicht bij jezelf en de natuur tijdens de verschillende themawandelingen van Spirit of Nature. Zo zijn de seizoenen een metafoor voor het leven, en is het moment dat de nacht over gaat in de dag een mooi moment om je een te voelen met de natuur.
31-10-2021
  Stiltewandeling De Groote Peel
Ospel
Geniet van de stilte en de mooie natuur tijdens deze wandeling door Nationaal Park De Grote Peel. Een belevingstocht om heerlijk tot rust te komen.
31-10-2021
  Seizoenswandeling Hondsrug
Drouwen
Kom naar Buitencentrum Boomkroonpad voor een wandeling over de Hondsrug. De gids van Staatsbosbeheer vertelt je alles over het seizoen.
Van 23-10-2021 t/m 24-10-2021
  Stoelmassage Expert
Nieuwegein
De cursus Stoelmassage Expert is een massage cursus, gericht op het behandelen van klachten.
Van 11-10-2021 t/m 10-12-2021
  Cursus Beeld Boetseren
Apeldoorn
Cursus beeld boetseren met klei & was.
Van 09-10-2021 t/m 31-12-2021
  Kunstig Verlicht
Delft
Kerstworkshop: Ontwerp je eigen tafellamp bij Kunstig Verlicht. Aan het einde van deze workshop ga jij met jouw design tafellamp naar huis.
Van 24-08-2021 t/m 31-12-2021
  Bosdierenpad ’t Leesten
Ugchelen
Wat weet jij over de dieren die op de Veluwe leven? Met het Bosdierenpad bij 't Leesten kom je allerlei leuke dingen over ze te weten!

Dagje weg in de herfstvakantie
De Nederlandse herfstvakantie duurt meestal een week en staat doorgaans bij de maand oktober in de schoolagenda. Maar let er wel op dat de school hiervan mag afwijken. Vraag eerst even na wanneer de herfstvakantie precies is voordat je een week vol leuke uitstapjes plant. De Belgische variant van de herfstvakantie, Allerheiligenvakantie, valt in de week van 1 november.

Musea, dierentuinen en pretparken houden natuurlijk rekening met deze vakantie. Ze organiseren speciale activiteiten voor het jonge grut. Vaak overdekt, want goed weer is in oktober natuurlijk geen garantie. Dagtrip Doen wordt op de hoogte gehouden van bijzondere gebeurtenissen en kan vaak een aantrekkelijke korting aanbieden. Dus als je een voordelig dagje weg zoekt, dan loont het om deze website in de gaten te houden.

Uitjes in de herfst
Het kan guur zijn in de herfstvakantie, maar het zou toch zonde zijn om niet even te genieten van de kleurenpracht in het bos. Een korte wandeling om daarna in een restaurant een kop warme chocolademelk te drinken. Op de Veluwe bijvoorbeeld, waar de horecagelegenheden voorbereid zijn op de komt van kleine gasten. Restaurant Prinsheerlijk in Rheden heeft bijvoorbeeld een leuke binnenspeelruimte, met verkleeddoos en allerlei spelletjes.

Maar als het weer dan toch te slecht is om buiten te zijn, dan is een bezoek aan een museum een mooi overdekt alternatief. In de herfstvakantie wordt er meestal aan de kinderen gedacht, dus zijn er in diverse musea speciale, leerzame en interactieve tentoonstellingen. Andere tips zijn onder andere Slot Loevestein, de mijnen in Valkenburg of de Spelerij in Dieren, waar iedereen een uitvinder wordt.

Herfstachtige activiteiten
Kijk hier op Dagtrip Doen, pak je tas en doe een sjaal om. Geniet van deze vakantie! Deze categorie wordt doorlopend aangevuld met leuke activiteiten om te doen in de herfstvakantie. Ken jij een uitstapje dat hier nog niet tussen staat? Laat dan een tip achter en wij voegen de activiteit toe.