Je zoekopdracht

Verfijn je zoekopdracht

Totaal 9873 uitje(s) gevonden
27-10-2021
  Koeiemart
Woerden
De Koeiemart is een eeuwenoude traditie in Woerden. Deze dag zorgt elk jaar weer voor een groot feest met allerlei leuke activiteiten.
31-10-2021
  Stiltewandeling Drents-Friese Wold
Appelscha
Ontdek op een ontspannen manier de rust en de natuur van het Drents-Friese Wold. Dwaal mee door bossen en velden, laat de stilte op je inwerken. Een wandeling voor wie net wat meer diepgang wil beleven.
16-10-2021
  Workshop Boetseren
Wenum Wiesel
Jouw eigen unieke beeldje maken in zelf hardende Plusklei!
23-10-2021
  Volle maan Wandeling
Almere
Maak een maanwandeling door de donkere bossen van het Almeerderhout. De gids van staatsbosbeheer vertelt verhalen en zorgt voor warme chocolademelk en geroosterde marshmallows.
22-10-2021
  Cursus Beeld Boetseren
Apeldoorn
Cursus beeld boetseren met klei & was.
31-10-2021
  Seizoenswandeling Hondsrug
Drouwen
Kom naar Buitencentrum Boomkroonpad voor een wandeling over de Hondsrug. De gids van Staatsbosbeheer vertelt je alles over het seizoen.
Van 23-10-2021 t/m 24-10-2021
  Stoelmassage Expert
Huizen
De cursus Stoelmassage Expert is een massage cursus, gericht op het behandelen van klachten.
Van 29-10-2021 t/m 31-10-2021
  Eurospoor 2021
Utrecht
Modeltreinen en alles wat daarmee te maken heeft. Daar draait het om op Eurospoor. 60 Schitterende modelbanen van spoorclubs uit binnen- en buitenland worden er getoond, tot in detail nagebouwd.
Van 13-10-2021 t/m 25-10-2021
  Blow Up Extreme
Utrecht
Blow Up Extreme is 's werelds grootste indoor obstacle parcours. Maar liefst 36.500m2 aan avontuur voor jong en oud!
Van 01-10-2021 t/m 31-10-2021
  Herfstcruise
Maastricht
Sfeervolle avondcruise aan boord van een luxe passagiersschip
Van 25-09-2021 t/m 30-10-2021
  Fashion & Art around Europe
Goes
Fashion & Art around Europe expositie laat een breed publiek kennis maken met de invloed van verschillende Europese culturen op het modebeeld.
Van 28-08-2021 t/m 23-10-2021
  Appelplukdagen
Kraggenburg
Altijd al zelf je eigen verse appels willen plukken? Dat kan tijdens onze appelplukdagen op onze fruitboerderij! Leuk uitje voor het hele gezin!

Dagje weg in de herfstvakantie
De Nederlandse herfstvakantie duurt meestal een week en staat doorgaans bij de maand oktober in de schoolagenda. Maar let er wel op dat de school hiervan mag afwijken. Vraag eerst even na wanneer de herfstvakantie precies is voordat je een week vol leuke uitstapjes plant. De Belgische variant van de herfstvakantie, Allerheiligenvakantie, valt in de week van 1 november.

Musea, dierentuinen en pretparken houden natuurlijk rekening met deze vakantie. Ze organiseren speciale activiteiten voor het jonge grut. Vaak overdekt, want goed weer is in oktober natuurlijk geen garantie. Dagtrip Doen wordt op de hoogte gehouden van bijzondere gebeurtenissen en kan vaak een aantrekkelijke korting aanbieden. Dus als je een voordelig dagje weg zoekt, dan loont het om deze website in de gaten te houden.

Uitjes in de herfst
Het kan guur zijn in de herfstvakantie, maar het zou toch zonde zijn om niet even te genieten van de kleurenpracht in het bos. Een korte wandeling om daarna in een restaurant een kop warme chocolademelk te drinken. Op de Veluwe bijvoorbeeld, waar de horecagelegenheden voorbereid zijn op de komt van kleine gasten. Restaurant Prinsheerlijk in Rheden heeft bijvoorbeeld een leuke binnenspeelruimte, met verkleeddoos en allerlei spelletjes.

Maar als het weer dan toch te slecht is om buiten te zijn, dan is een bezoek aan een museum een mooi overdekt alternatief. In de herfstvakantie wordt er meestal aan de kinderen gedacht, dus zijn er in diverse musea speciale, leerzame en interactieve tentoonstellingen. Andere tips zijn onder andere Slot Loevestein, de mijnen in Valkenburg of de Spelerij in Dieren, waar iedereen een uitvinder wordt.

Herfstachtige activiteiten
Kijk hier op Dagtrip Doen, pak je tas en doe een sjaal om. Geniet van deze vakantie! Deze categorie wordt doorlopend aangevuld met leuke activiteiten om te doen in de herfstvakantie. Ken jij een uitstapje dat hier nog niet tussen staat? Laat dan een tip achter en wij voegen de activiteit toe.