Je zoekopdracht

Verfijn je zoekopdracht

Resultaat: 10341 uitje(s)
19-08-2022
  Kamelensafari
Berlicum
Bent u benieuwd naar het leven van een kameel op de Kamelenmelkerij, of wilt u de uniek dieren van dichtbij bewonderen, kom dan naar een van onze kamelensafari.
20-10-2022
  Speeddaten Den Bosch
Den Bosch
Ga speeddaten met 10 a 17 andere singles en vindt de partner van je dromen!
29-10-2022
  Dagboek
Amsterdam
Het New Life Choir Groningen, bestaande uit gevluchte Syriërs, neemt u mee naar hun wereld in hun concert “Dagboek van…”. Een ontroerend muziekprogramma.
30-10-2022
  Ilonka Live in TOBACCO
Amsterdam
Na het indrukwekkende optreden van vorig jaar speelt Ilonka opnieuw in TOBACCO Theater.
15-10-2022
  Diederick's debuut
Geertruidenberg
Met meer dan tien muziekinstrumenten en een dosis humor neemt Diederick het publiek mee in zijn persoonlijke muzikale verhaal.
21-08-2022
  Tuinen Beeckestijn
Velsen-Zuid
Geniet iedere eerste en derde zondag van de maand van de rijke cultuurhistorie van buitenplaats Beeckestijn tijdens een rondwandeling door huis en tuinen..
21-08-2022
  Stadswandeling
Naarden-Vesting
Ga mee stadswandelen in Vesting Naarden! Iedere derde zondag van de maand om 12.30 uur. Reserveren niet nodig.
25-08-2022
  Bunkertocht
Groede
De bunkers uit 1942 staan als stille getuigen van de Tweede Wereldoorlog in het Speel- en bunkerpark Groede en vragen om op ontdekking te gaan.
21-08-2022
  Hoofdhuis en tuinen
Velsen-Zuid
Geniet iedere eerste en derde zondag van de maand van de rijke cultuurhistorie van buitenplaats Beeckestijn tijdens een rondwandeling door huis en tuinen.
25-08-2022
  Zeehondentocht
Schiermonnikoog
De Silverwind neemt je mee langs de zeehondenbanken om vervolgens op ontdekkingstocht te gaan op de schelpenbank het Roode Hoofd.
25-08-2022
  De Beulakerwijde
Sint Jansklooster
Zwerf je mee op de open excursieboot over de Beulakerwijde en langs het verdronken dorp Beulake?
21-08-2022
  Vaartocht Vogeleiland
Kraggenburg
Vaar mee over het Zwarte Meer naar de jungle van het Vogeleiland. Het Vogeleiland ligt midden in het Zwarte Meer. Op het water zitten het hele jaar vogels.

Dagje weg in de herfstvakantie
De Nederlandse herfstvakantie duurt meestal een week en staat doorgaans bij de maand oktober in de schoolagenda. Maar let er wel op dat de school hiervan mag afwijken. Vraag eerst even na wanneer de herfstvakantie precies is voordat je een week vol leuke uitstapjes plant. De Belgische variant van de herfstvakantie, Allerheiligenvakantie, valt in de week van 1 november.

Musea, dierentuinen en pretparken houden natuurlijk rekening met deze vakantie. Ze organiseren speciale activiteiten voor het jonge grut. Vaak overdekt, want goed weer is in oktober natuurlijk geen garantie. Dagtrip Doen wordt op de hoogte gehouden van bijzondere gebeurtenissen en kan vaak een aantrekkelijke korting aanbieden. Dus als je een voordelig dagje weg zoekt, dan loont het om deze website in de gaten te houden.

Uitjes in de herfst
Het kan guur zijn in de herfstvakantie, maar het zou toch zonde zijn om niet even te genieten van de kleurenpracht in het bos. Een korte wandeling om daarna in een restaurant een kop warme chocolademelk te drinken. Op de Veluwe bijvoorbeeld, waar de horecagelegenheden voorbereid zijn op de komt van kleine gasten. Restaurant Prinsheerlijk in Rheden heeft bijvoorbeeld een leuke binnenspeelruimte, met verkleeddoos en allerlei spelletjes.

Maar als het weer dan toch te slecht is om buiten te zijn, dan is een bezoek aan een museum een mooi overdekt alternatief. In de herfstvakantie wordt er meestal aan de kinderen gedacht, dus zijn er in diverse musea speciale, leerzame en interactieve tentoonstellingen. Andere tips zijn onder andere Slot Loevestein, de mijnen in Valkenburg of de Spelerij in Dieren, waar iedereen een uitvinder wordt.

Herfstachtige activiteiten
Kijk hier op Dagtrip Doen, pak je tas en doe een sjaal om. Geniet van deze vakantie! Deze categorie wordt doorlopend aangevuld met leuke activiteiten om te doen in de herfstvakantie. Ken jij een uitstapje dat hier nog niet tussen staat? Laat dan een tip achter en wij voegen de activiteit toe.