Verfijn je zoekopdracht

Dagje weg in de herfstvakantie
De Nederlandse herfstvakantie duurt meestal een week en staat doorgaans bij de maand oktober in de schoolagenda. Maar let er wel op dat de school hiervan mag afwijken. Vraag eerst even na wanneer de herfstvakantie precies is voordat je een week vol leuke uitstapjes plant. De Belgische variant van de herfstvakantie, Allerheiligenvakantie, valt in de week van 1 november.

Musea, dierentuinen en pretparken houden natuurlijk rekening met deze vakantie. Ze organiseren speciale activiteiten voor het jonge grut. Vaak overdekt, want goed weer is in oktober natuurlijk geen garantie. Dagtrip Doen wordt op de hoogte gehouden van bijzondere gebeurtenissen en kan vaak een aantrekkelijke korting aanbieden. Dus als je een voordelig dagje weg zoekt, dan loont het om deze website in de gaten te houden.

Uitjes in de herfst
Het kan guur zijn in de herfstvakantie, maar het zou toch zonde zijn om niet even te genieten van de kleurenpracht in het bos. Een korte wandeling om daarna in een restaurant een kop warme chocolademelk te drinken. Op de Veluwe bijvoorbeeld, waar de horecagelegenheden voorbereid zijn op de komt van kleine gasten. Restaurant Prinsheerlijk in Rheden heeft bijvoorbeeld een leuke binnenspeelruimte, met verkleeddoos en allerlei spelletjes.

Maar als het weer dan toch te slecht is om buiten te zijn, dan is een bezoek aan een museum een mooi overdekt alternatief. In de herfstvakantie wordt er meestal aan de kinderen gedacht, dus zijn er in diverse musea speciale, leerzame en interactieve tentoonstellingen. Andere tips zijn onder andere Slot Loevestein, de mijnen in Valkenburg of de Spelerij in Dieren, waar iedereen een uitvinder wordt.

Herfstachtige activiteiten
Kijk hier op Dagtrip Doen, pak je tas en doe een sjaal om. Geniet van deze vakantie! Deze categorie wordt doorlopend aangevuld met leuke activiteiten om te doen in de herfstvakantie. Ken jij een uitstapje dat hier nog niet tussen staat? Laat dan een tip achter en wij voegen de activiteit toe.

Totaal 3002 uitjes gevonden
Oldenzaal
Voor buitenstaanders is carnaval alleen maar feesten in bijzondere kostuums. In het Carnavalsmuseum de Hofnar in Oldenzaal wordt de geschiedenis van het carnaval bewaard. Gebruiksvoorwerpen van de prinsen en prinsessen doen herinneringen herleven. In één van de armenhuisjes is dit bijzondere stukje historie van Oldenzaal te bekijken.
Leeuwarden
Het Fries Museum gaat over de Friezen en over Friesland, een eigenzinnig stukje "buitenland" in Nederland. Over de elf steden en het platteland, de verhouding met het water, de zoektocht naar het typisch Friese en de plek van Friesland in de wereld.
Thorn
U bouwt in een dag in ons sfeervolle atelier, een achterhuisje in het monumentale witte stadje Thorn. Uw (geboorte) huis in het klein van steen.
Hilversum
Workshop intuitief schilderen of workshop harten schilderen in Hilversum. Ervaring met tekenen of schilderen is niet nodig.
Utrecht, Rotterdam, Amsterdam, Den Bosch...
Op zoek naar een geschikte workshop? Een workshop paaldansen kan eigenlijk bij iedere gelegenheid en iedereen is welkom; man, vrouw, jong of oud!
Van 14-08-2015 tot 31-12-2025
Experience Volendam
Volendam
Een unieke Europese primeur. Een beleving van Volendam op een geweldige wijze door middel van meerdere vormen van beeldtechniek en dé virtuele belevenis van dit moment de Oculus Rift. Reis met ons mee terug in de tijd en beleef Volendam op een wijze zoals nooit tevoren. Gelegen op een werkelijk prachtige locatie midden aan de haven van het oude vissersdorp Volendam . Diverse parkeermogelijkheden nabij de Experience (zie onze site www.experiencevolendam.nl)
Den Haag
Het Museum voor Communicatie onthult op eigentijdse wijze de verschillen en overeenkomsten van communicatie vroeger en nu. Geniet niet alleen met je ogen, ook andere zintuigen worden in de interactieve opstellingen geprikkeld.
Hollum (Ameland)
Koren -en mosterdmolen de Verwachting staat in Hollum. Op dezelfde plaats waar nu koren en mosterdmolen de Verwachting staat, stond van 1840 tot 1949 de oude korenmolen. In 1988 is de molen, een stellingmolen herbouwd. In de molen wordt meel gemalen en mosterd gemaakt.
Vreeland
Kijkje op Fort KijkuitAltijd al een kijkje willen nemen in dat fort achter de rotonde bij de Vreelandseweg? Dat kan Van april tot en met oktober is Fort Kijkuit geopend op elke eerste zondag van de maand.
Van 10-04-2018 tot 31-10-2018
Workshop uilen
Slootdorp
Altijd al eens uilen van dichtbij willen meemaken? Dan is de workshop voor ATJ Owls misschien iets voor u.