Leukste terrassen in Amsterdam

Na een lange periode van weinig kunnen, veel binnen zitten en geen terras kunnen bezoeken is het moment eindelijk daar! We mogen weer naar het terras! Ze zeggen altijd, geduld is een schone zaak en in dit geval is dat ook zo. Nu moeten we nog even hopen dat het weer mee zit, zodat we maximaal kunnen gaan genieten van de prachtige Amsterdamse pareltjes. In deze blog lichten wij de leukste/bijzonderste en mooiste terrassen uit die je in Amsterdam kan vinden.

Leukste terrassen in Amsterdam

Huidige situatie horeca

Sinds 28 april is het weer mogelijk om heerlijk een terras te pakken. Dit helaas niet zonder regels, maar we mogen blij zijn dat we weer kunnen. Om jou goed voor te bereiden op je bezoekje aan het terras hebben wij de regels nog even kort voor jou op een rijtje gezet:

  • Openingstijden 12.00 uur tot 18.00 uur.
  • Verplichte reservering, dit kan online, maar ook bij de deur.
  • Maximaal met 2 personen op 1,5 meter, tenzij het gaat om personen uit hetzelfde huishouden en kinderen tot en met 12 jaar.
  • Een gezondheidscheck is verplicht.
  • Bij een bezoek aan het toilet of om te betalen, moet een mondkapje worden gedragen.
Huidige situatie horeca

Top 10 leukste terrassen in Amsterdam

Hieronder staan de leukste terrassen van Amsterdam. Speciaal voor jou geselecteerd door het team van Uitjes.nl.

Top 10 leukste terrassen in Amsterdam

1. Floor 17

Op het dak van Ramada Apollo Amsterdam Centre bevindt zich het terras van floor 17. Dit is het hoogste dakterras van Amsterdam, op maar liefst 85 meter hoogte. Op deze hoogte kan je natuurlijk zelf al bedenken dat het uitzicht adembenemend mooi is. Je kunt hier op het terras genieten van heerlijke gerechten uit de big green egg BBQ onder het genot van een wijntje of een cocktail. Om zeker te zijn van een plekje op het terras, is het noodzakelijk om van tevoren te reserveren via de website

(Afbeelding afkomstig van Floor17: https://www.floor17.nl)

1. Floor 17

2. Plek

Restaurant Pllek bevindt zich in Amsterdam Noord en is het voorbeeld van hoe een sustainable restaurant tegenwoordig hoort te zijn. Met een uitzicht op de skyline van Amsterdam heeft dit restaurant vele harten gestolen. Op de menu kaart van dit restaurant vind je in mindere mate vlees en vis, maar juist veel groente. Met dit menu proberen zij bij te dragen aan een betere wereld. Het is mogelijk om op dit heerlijke terras een tafeltje te reserveren. Pllek is 7 dagen per week geopend en er kan gereserveerd worden via de website of aan de deur.

2. Plek

3. Waterkant

Aan de Surinamerivier in het hart van de stad vind je de Waterkant. Op dit grote terras aan het water kan je genieten van multiculturele hapjes en verassende drankjes. Als je op dit terras wilt zitten, dan moet je gewoon langs gaan. Het is namelijk niet mogelijk om online te reserveren! Dus hopelijk heb je geluk en is er nog een mooi tafeltje voor jou vrij aan het water. Naast het terras is het ook mogelijk om dagelijks af te halen van 18.00 uur tot 21.00 uur.

3. Waterkant

4. Skylounge

De welbekende Skylounge kan natuurlijk niet op dit lijstje ontbreken, met een award voor winning roof-top lounge bar. Vanaf dit terras heb je prachtig panoramisch uitzicht over de hele Amsterdamse stad. Dit is een plek waar zowel Amsterdammers, als reizigers vanuit de hele wereld samen komen. Je kunt hier dagelijks genieten van een hapje onder het genot van heerlijke borrel. Elke dag geopend van 12.00 uur tot 18.00 uur. Reserveren is mogelijk via de website.

4. Skylounge

5. Hannekes boom

Dit terras is een bijzondere locatie in het hartje van Amsterdam. Hannekes boom beschikt over een terras, een restaurant, een café, een expositieruimte en een eigen haven. Dit plekje is echt een verborgen parel in de stad, door de verborgen locatie aan het water tegenover het Nemo science centre. Het hele jaar een mooie plek om te bezoeken, maar in de zomer komt het terras pas echt tot zijn recht, dankzij de enorme biertuin en de roof top bar. Het is mogelijk om via de website te reserveren voor een heerlijk tafeltje op het terras, bij slecht weer ook overdekte mogelijkheden.

5. Hannekes boom

6. Sammie Sangria

Redelijk recent is dit bijzondere plekje geopend. Op het oude Veronicaschip aan de NDSM werf in Noord geniet je de hele dag door van sangria, hapjes en andere lekkere drankjes. Een echte zomer hotspot! Op de zomerse, lange dagen geniet je dus de hele dag van kannen sangria onder het genot van live entertainment. Het is zelfs mogelijk om te zwemmen op het dek of bij de stijger. Op dit moment zijn de regels natuurlijk iets ingeperkt, maar van de zomer wanneer er meer versoepelingen zijn, wil je gewoon naar Sammie Sangria. Voor nu is het mogelijk om te reserveren via de website.

6. Sammie Sangria

7. Lion Noir

Lion Noir bevindt zich in de Reguliersdwarsstraat en is een Frans restaurant met lounge en een verborgen tuin in het centrum van Amsterdam. Dit restaurant heeft een exotisch en toch huiselijk interieur. Je kunt hier genieten van heerlijk eten, een fijne wijnkaart en goede cocktails. Het is mogelijk om via de website te reserveren.

7. Lion Noir

8. De plantage

Dit overdekte terras is gevestigd nabij de dierentuin Artis, in een monumentaal pand. Vanaf het terras kijk je uit op de flamingo’s in de dierentuin. Een bijzonder uitzicht en dat gewoon in het centrum van Amsterdam. Dit terras is dagelijks geopend van 12.00 uur tot 18.00 uur. Daarnaast is het in het weekend mogelijk om gerechten af te halen bij de take away. Reserveren kan via de website

8. De plantage

9. De tulp

Op het bekende Marie Heinekenplein vind je het tropische paradijs De Tulp. Centraal gelegen in de Pijp, dus dit terras mag niet overgeslagen worden. Geniet hier van vegetarische hapjes, vlees en vis gerechten. Met daarbij een heerlijke cocktail of een wijntje. Dit terras is geen doorsnede terras, want je geniet hier in echte Jungle sferen. Bij binnenkomst begrijp je gelijk wat wij bedoelen. Het is niet mogelijk om hier te reserveren, je kunt het beste gewoon langs komen

9. De tulp

10. Vondelpark3

Op zoek naar een terras midden in het centrum van Amsterdam. Dan zit je bij Vondelpark 3 op het juiste adres. Hier kan je terecht voor een ontbijtje of een heerlijke lunch. Geniet hier van gerechten als een club sandwich, een uitsmijter maar, ook een heerlijk stukje worteltaart kan je hier niet overslaan. Het is mogelijk om via de website te reserveren. Daarnaast is er ook een take away menu, zodat je ook van deze gerechten kan genieten op je eigen picknick kleedje.

10. Vondelpark3

Last but not least, A SPECIAL ONE

Wanneer het zonnetje weer de Nes in komt, dan komen de terrassen vanzelf weer tevoorschijn. Zo heeft de bierfabriek een leuk terras waar je lekker kan eten en drinken. De bierfabriek brouwt hun eigen bier en dit gebeurt midden in het restaurant. Naast de bierfabriek haalt het Tobacco theater met mooi weer ook de tafels en stoelen naar buiten en kan je hier terecht voor een hapje en een drankje. Wist je dat het kantoor van Uitjes.nl zich in het Tobacco theater bevindt? Ook eetcafé de Brakke Grond is geopend om heerlijk te vertoeven op het terras. Je kunt hier genieten van Belgische biertjes en echte Vlaams stoofvlees. Dus kom gezellig naar de Nes en geniet van een heerlijke dag op elk terras.

Last but not least, A SPECIAL ONE