10x Attractieparken

Het is eindelijk zo ver… de pretparken mogen weer open. Het heeft even geduurd, maar het wachten was het meer dan waard. Vanaf 19 mei is het gelukkig weer mogelijk om een uitstapje te maken naar een attractiepark of naar een dierentuin. Wij hebben speciaal voor jou 10 super leuke grote en kleinere attractieparken verzameld. Dus lees snel deze blog voor een gezonde dosis inspiratie.

1. Efteling – Kaatsheuvel

Eindelijk kunnen we weer naar het sprookjesbos of naar je favoriete attractie in de Efteling. Op 19 mei opent de Efteling haar deuren, maar helaas wel beperkt, want de binnen attracties moeten voorlopig nog gesloten blijven. Dit mag de pret niet drukken want de welbekende Python, Joris en de Draak en Baron 1898 zijn gewoon geopend! Daarnaast voor de kleintjes is het sprookjesbos, de stoomtrein, kleuter hof, avonturen doolhof en nog veel meer gewoon geopend! Gegarandeerd een dag vol gezelligheid en plezier! Kijk voor meer informatie over het boeken op de website.

1. Efteling – Kaatsheuvel

2. Drouwenerzand – Drouwen

Een ideaal park voor een geslaagd familie uitje is Drouwenerzand. Dit voordeligste pretpark van Nederland is geschikt voor kinderen tot 14 jaar. Je vindt hier onder andere botsauto’s, een schommelschip, pony rijden, een waterplein en een Himalaya van 12 meter hoog! Vanaf 21 mei is dit park weer geopend voor enthousiaste bezoekers die op zoek zijn naar een onvergetelijke dag! Kijk voor de actuele informatie op de website.

2. Drouwenerzand – Drouwen

3. Walibi – Biddinghuizen

Vanaf vrijdag 21 mei opent Walibi Holland haar deuren weer voor publiek. Het is weer tijd voor een spectaculaire dag vol adrenaline en sensatie! Walibi beschikt over twaalf grensverleggende attracties en in totaal meer dan 30 attracties. Geschikt voor jong en oud. Walibi heeft een virtuele wachtrij ontwikkeld, waardoor de bezoekers van het park verdeeld blijven over het park. Je boekt namelijk via een app jouw plekje in de rij, hierdoor hoef je geen uren meer in die drukke wachtrij te staan. Tot heden blijven de NeuroGen en Merlins Magic Castle gesloten, hopelijk zullen ook deze attracties weer snel open gaan. Kijk voor tickets op de website.

3. Walibi – Biddinghuizen

4. Dino Experience park – Gouda

Voor de echte dino liefhebbers is een dagje naar het Dino Experience park perfect. Je leert hier over 70 dino’s die na 100 miljoen jaar weer tot leven komen. Je staat hier dan opeens oog in oog mee. Er is onder andere een dinotocht, zelf een dino uitgraven, een dino bioscoop, een spannende Danger Zone en een jurassic golf. Dit park is zowel binnen als buiten en opent op 19 mei haar deuren. Kijk voor tickets op de website.

4. Dino Experience park – Gouda

5. Juliana Toren - Apeldoorn

Dit kinderpretpark in Apeldoorn kent ook bijna iedereen. Geschikt voor zowel grote als kleine bezoekers. Voor de allerkleinsten rij je mee in de Jul’s Stones baan of stap je op een eigen paard in de paardenbaan. Daarnaast is er een Kabouterwonderland. Voor de stoere jongens en meiden zijn er verschillende attracties, zoals Jul’s Rollerskates of een Dino tour waarbij je oog in oog komt te staan met dinosaurussen. Naast alle attracties wordt er ook een super leuke theater show gegeven. Vanaf 19 mei gaat Juliana toren weer open, kijk voor de laatste informatie op de website.

5. Juliana Toren - Apeldoorn

6. Duinrell – Wassenaar

Wie kent Duinrell niet? Een ritje in de welbekende kikkerachtbaan of durf jij het aan in achtbaan de Falcon die over de kop gaat? Duinrell heeft ontzettend leuke attracties voor jong en oud. Fiets rondjes boven alle sprookjes in Wonderland of ga in de Splash om te kijken of jij droog kan blijven. Duinrell gaat nog niet direct open op 19 mei, maar opent haar deuren op zaterdag 22 mei. Het Tikibad blijft voorlopig nog gesloten, houd de website in de gaten voor de laatste informatie.

6. Duinrell – Wassenaar

7. Kabelbaan - Valkenburg aan de geul

In Valkenburg vind je een kabelbaan die je 68 meter omhoog brengt. Bovenin is het mogelijk om de Wilhelminatoren te bezoeken en te genieten van het prachtige uitzicht op het panoramaterras. Naast een kabelbaan is het ook mogelijk om te kiezen voor een rodelbaan. Met een prachtig uitzicht race je naar beneden over de 375 en 325 meter lange rodelbanen, je bepaalt zelf de snelheid! Leuke activiteiten voor zowel jong als oud om je een hele dag te vermaken. Kijk op de website om te reserveren.

7. Kabelbaan - Valkenburg aan de geul

8. Het land van Jan Klaassen – Braamt

In het grootste poppentheater van Nederland beleven Jan Klaassen en Katrijn spannende avonturen. De mooiste verhalen worden hier verteld waar elk kind stil van is. Er is ook een buitenspeeltuin, een binnenspeeltuin, een museum en een restaurant aanwezig. In de buitenspeeltuin kunnen kinderen door een doolhof, op de piratenboot, met een tokkelbaan naar de overkant of lekker springen op de springkussens. Binnen bevinden zich onder andere glijbanen, een blokkenhoek, een zweefauto die ze in de lucht rond brengt en springkussens. Kortom, er is genoeg te doen om ze een hele dag bezig te houden. Kijk voor tickets op de website.

8. Het land van Jan Klaassen – Braamt

9. Linnaeushof – Bennebroek

Linnaeushof is Europa’s grootste speeltuin. Je vindt hier attracties zoals kabelbanen, trampolines, waterfietsen en een superglijbaan, een buitenspeeltuin, een binnenspeeltuin en een waterspeeltuin. Met zo’n driehonderdvijftig speeltoestellen vermaak je je hier de hele dag. Geschikt voor zowel klein als groot, door middel van afgeschermde ruimtes is het park veilig voor iedereen. Naast het bezoeken van dit park is het ook mogelijk om hier verjaardagspartijtjes te organiseren. Kijk op de website hoe je tickets kan reserveren.

9. Linnaeushof – Bennebroek

10. Sprookjeswonderland – Enkhuizen

In dit kleinschalige sprookjespark in Enkhuizen vind je onder andere een kabouterdorp, kasteel Violinde, een wandeltuin, een tijdhuis en een kinderboerderij. Je leert hier van alles over het leven van kabouters, over planten, bloemen en dieren. In het park zijn onder meer theatervoorstellingen en in het tijdhuis worden alle zintuigen geprikkeld door middel van verassende effecten. Dit park is geschikt voor families met jonge kinderen, die van sprookjes houden. Let er wel op dat er vooraf kaartjes gereserveerd dienen te worden via de website.

10. Sprookjeswonderland – Enkhuizen

Ga erop uit!

Wij hopen dat wij jou zo genoeg inspiratie hebben gegeven om je de komende tijd flink te vermaken! We moeten tenslotte maar gaan inhalen wat we de afgelopen tijd hebben moeten missen. Alvast veel plezier en maak er mooie dagen van!

PS: Voor dierentuin inspiratie, lees onze blog!