Sprookjeswonderland

Enkhuizen

In het sprookjesbos bevindt zich onder meer een kabouterdorp waar een beeld wordt gegeven van het dagelijkse leven van de kabouters. Een bakkerij, diverse winkeltjes, een woon-slaapvertrek, werkplaats en zelfs een dokterspraktijk maken deel uit van het dorp. Klassieke sprookjes zijn vertegenwoordigd met onder andere Roodkapje, Klein Duimpje, Sneeuwwitje, De Kikker-koning, Hans en Grietje. Zeer bijzonder is de uitbeelding van Magus Fluvius. In een voorstelling van ongeveer 5 minuten toont hij zijn toverkunsten aan de bezoekers. Dat hierbij niet altijd alles goed gaat zal je dan ook zeker merken!

Kasteel 'Violinde'
Een gigantisch kasteel met slotplein, ringmuren en torens. De muren en de torens kunnen beklommen worden en op het slotplein zijn vele decoratieve elementen toegevoegd. In het hoofdgebouw bevinden zich o.a. een souvenirwinkel en een diorama genaamd ‘De Muizenkoning”.

In de hoofdzaal is een theater ondergebracht. In dit theater is meerdere keren per dag een spectaculaire sprookjesmusical te bewonderen. Het verhaal gaat over het verwende prinsesje Violinde die van huis wegloopt en de meest bijzondere avonturen meemaakt. De acteurs zijn computer gestuurde, levensgrote poppen. De mooie liedjes en de spectaculaire decorwisselingen maken deze show onvergetelijk voor klein en groot. De zaal biedt plaats aan 350 personen.

Wandeltuin
Centraal in het park is een grote wandeltuin aangelegd. Honderden bomen, heesters, coniferen en bloeiende planten nodigen uit tot een wandeling door deze tuin. Vooral volwassenen weten deze tuin te waarderen. Een bloemenzee van duizenden eenjarige zomerbloeiers zullen de tuin sieren.

Tijdhuis
In dit fraaie achthoekige gebouw neemt Vadertje Tijd het publiek mee op reis door de vier seizoenen. Samen met de seizoensfeeën zorgt Vadertje Tijd dat de tijd zijn juiste beloop heeft. De bezoekers zullen versteld staan van de verrassende effecten waarbij alle zintuigen worden geprikkeld.

Je kunt ook nog langs de kinderboerderij waar je naast de gebruikelijke diersoorten ook een uitgebreide collectie exotische vogels kan zien.

Google Maps

Adres

Sprookjeswonderland
Kooizandweg 9
1601 LK Enkhuizen

Uitjes in de buurt

Zuidlaren
Ticket vanaf € 8,25
Attractiepark SprookjeshofAttractiepark Sprookjeshof
Slagharen
Ticket vanaf € 16,50
Attractiepark SlagharenAttractiepark Slagharen
Hellendoorn
Bieden vanaf € 1,00
AvonturenparkAvonturenpark
Braamt
Bieden vanaf € 1,00
Land van Jan KlaassenLand van Jan Klaassen
Apeldoorn
Bieden vanaf € 1,00
JulianatorenJulianatoren

Reviews van Sprookjeswonderland

29 July 2012

Geweldig park met zeer positieve kwaliteit- / prijsverhouding. Gratis parkeren, waar vind je dat. Een hele dag genieten met de kinderen in dit sterk vergrote park. En voor elk wat wils, zeer professioneel. Sprookjeswinterland is ook zeer aan te bevelen.

Anoniem

30 January 2013

Zeker een aanrader! We waren er met de hele familie heen gegaan rond halloween. Waarbij ze allerlei leuke activiteiten hadden verzonnen in het thema halloween. Een erg leuke dag gehad!

Anoniem

9 December 2014

Jammer dat we niet de echte sneeuw hadden, maar wel goed nagemaakt. Super gezellige muziek en een leuk sfeer.

Anoniem

Schrijf een review!

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

1 January 2015

Echt super leuk voor de kinderen!

Anoniem

22 June 2015

De kinderen kunnen zich heerlijk vermaken. Ze worden geprikkeld en hebben het heerlijk naar hun zin. Voor de ouders is het een heerlijk park om rond te lopen en van je plezier hebbende kinderen te genieten.

Anoniem