Bestel kaartjes

Burgers' Zoo

Arnhem
Burgers' Zoo
Antoon van Hooffplein 1
6816 SH Arnhem

In Burgers’ Bush, 's werelds grootste overdekte oerwoud, leven duizenden zoogdieren, vogels, reptielen en vissen. Het is even wennen aan de tropische temperatuur en hoge luchtvochtigheid, maar als je weet hoe je moet zoeken, blijkt dat er achter veel mensen een goede ontdekkingsreiziger schuil gaat.

Op reis ontmoet je onder andere kroonduiven, otters, waterzwijnen, maar ook kaaimannen. De vogels en vliegende honden heersen in het luchtruim en voeden zich niet alleen met de vruchten die er in Burgers’ Bush groeien, maar ook pikken ze wel eens een hagedisje of een vis. Een echte jungle, in Nederland!

Zandhappen
In schril contrast met de vochtige en rumoerige jungle staat de droogte en de stilte van Burgers’ Desert, de grootste overdekte woestijn ter wereld.

Hier ontdek je dat een woestijn meer is dan alleen zand en kamelen. Er is veel leven, zoals de enorme sigaarvormige cactussen, die bij iedereen tot de verbeelding spreken. Er vallen ook veel dieren in de woestijn te ontdekken, zoals renkoekoeken, pekari's (een soort zwijntjes), dikhoornschapen en veel reptielen.

Kopje onder
Komende vanuit Burgers’ Bush staat de bezoeker opeens bij een strandje en komt het zeewater bijna tot aan het pad. Langzaam daalt het pad af en het water stijgt tot de lippen, en nog hoger. Dit is het begin van een reis over de bodem van de Indo-Pacifische koraalzee. Temidden van een enorme watermassa van maar liefst acht miljoen liter en bij het zien van de enorme Napoleonvissen of de snelle haaien voelt de bezoeker zich klein. Kwallen blijken ineens heel sierlijke wezens en de zeepaardjes blijken meesters in het verschuilen. Om duidelijk te maken hoe kleurrijk en gevarieerd een tropisch koraalrif is, zijn geen boeken nodig: Burgers’ Ocean spreekt zelf boekdelen.

Op safari gaan
Dan is er natuurlijk ook nog Burgers’ Safari, met een enorme savanne, waar kuddes zebra's, antilopen en neushoorns wonen.

In Burgers’ Safari vindt je ook leeuwen en jachtluipaarden. Of Burgers’ Dierenpark, met de grote chimpanseekolonie, waar heel eenvoudig natuurlijk gedrag te observeren is en waar altijd wel wat gebeurt. Met gorilla's, zeehonden en bongo's, om maar een paar andere bewoners te noemen.

Maar ook met restaurants en een grote speeltuin, die bekend staat als Burgers’ Avonturenland.

Bezoek de website >>

Tijger met welp
Dierentuin vol gasten
Bezoekers in dierentuin
Giraffe kind
Gorilla's met baby

  Kaartjes met korting voor Burgers' Zoo

  TicketVeiling.nl
  Doe een bod bij TicketVeiling.nl en probeer de beste prijs te krijgen. Let goed op de voorwaarden en bijkomende kosten.
  Bieden vanaf € 1,00 per persoon
  Tripper
  Ga voor een van de beste deals bij Tripper.nl en ontvang direct ticket per e-mail.
  Ticket van € 14,50 tot € 21,00 per persoon
  AD Webwinkel
  AD Webwinkel.nl heeft elke dag nieuwe aanbiedingen met hoge korting. Je ontvangt de tickets direct per e-mail.
  Ticket vanaf € 21,50 per persoon

  Reviews van Burgers' Zoo

  25 February 2014

  Super leuke dag gehad! Erg mooi park met veel leuke ontdekkingselementen voor kinderen. Op dit moment mijn favoriete dierenpark.

  Yelida
  Yelida

  5 August 2013

  Ben ongeveer 10 jaar geleden voor het laatst in Burgers Zoo geweest, maar 6 augustus op mijn verjaardag ga ik weer. Ben benieuwd hoe het er nu uit ziet. Kijk elke dag op TV naar Burgers Zoo. Heel interessant zo achter de schermen. Dus wordt een belevenis 6 augustus!

  B. O
  B. O

  19 May 2013

  De mooiste dierentuin van Nederland. Je kunt er uren rondwandelen door het park. Oceaan en Bush zijn erg mooie attracties. Zeker goed voor een tweede bezoek!

  de J
  de J

  Schrijf een review!

  This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.
  * verplichte velden

  30 January 2013

  We zijn er laatst geweest met de hele familie (inclusief kinderen) en hebben echt een leuke dag gehad! De kinderen vonden voornamelijk de Ocean erg mooi!

  11 August 2012

  Ik heb jarenlang een abonnement gehad op Burgers zoo. Naar mijn inziens is dit het mooiste dierenpark van Nederland dat is toegespitst op de beleving van de bezoeker van dieren in hun natuurlijke omgeving. Met name de (overdekte) Bush en Ocean zijn erg mooie attracties. Het is een prachtig en toegankelijk park voor jong en oud.