Malpie

Westerhoven
Route.nl

Westerhoven

De mysterieuze vennen van de Malpie zijn een plaatje. Met deze route ontdek je het Groot Malpieven, waar net een flink natuurherstelproject heeft plaatsgevonden.

Mysterieuze Malpie
Op het gezellige terras van Het Wapen van Westerhoven drink je eerst nog even een kopje koffie, dan ga je op pad. Aan de Dorpsstraat staat de neogotische Sint-Servatiuskerk uit 1855. De belendende pastorie stamt uit 1861. Via het gehucht Loveren wandel je naar de Malpie, dat bekend staat om zijn mooie vennetjes. Tussen de heidevelden welt het water uit de bodem op om mysterieuze vennen te vormen, een prachtig gezicht.

Hersteld ven
Je wandelt vlak langs het Groot Malpieven, dat onlangs op de schop is gegaan. Het water was te voedselrijk en de oorspronkelijke planten en dieren verdwenen. Ook het gebied rondom het ven is helemaal opengemaakt om de heide weer terug te krijgen, met alles wat daarbij hoort zoals vlinders, libellen en vogels. Vervuild slib, dat door de Dommel in het ven is geraakt, is uit het ven verwijderd: zo’n vijfhonderd vrachtwagenladingen!

Bezoek de website >>

Route Noord-Brabant

  Reviews van Malpie

  Schrijf een review!

  1
  2
  3
  4
  5
  6
  7
  8
  9
  10
  This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.
  * verplichte velden