Natuurrondleidingen

Vierhouten

Sinds 1995 houdt Gerrit Rekers zich beroepsmatig bezig met natuurfotografie en met het verzorgen en begeleiden van natuurtochten en diapresentaties. Tijdens deze tochten bestaat er een grote kans dat je oog in oog met een edelhert of wildzwijn komt te staan.

(Wilde) fietstochten
Een stevige fietstocht van rond de 25 kilometer. Er wordt dan ook ruim de tijd voor genomen, want deze tocht duurt zo'n 4 uur.

Door het heuvelachtige landschap en de veelal verharde zandpaden kan het voor sommigen een vrij pittige tocht zijn. Door de duur van de tocht is het wel mogelijk naar de mooiste plekken van het kroondomein te fietsen en is de kans op wild zo groot dat de gids een unieke garantie geeft: GEEN WILD GELD TERUG!! Tijdens de avondtochten is een picnickpauze. Je dient zelf eten en drinken te zorgen.

Ochtend of avond tocht
De aantallen wild die gezien worden verschillen heel erg per tocht. Er zijn tochten waarbij net 10 stuks wild wordt gezien, maar het komt ook voor dat er 80 of meer stuks wild worden gezien. Gemiddeld wordt er tussen de 30 en 40 stuks wild gezien op een tocht.

Telescoop
Op een ochtendtocht is er meer kans om edelherten te zien dan wilde zwijnen. Met de avondtochten is het net andersom; meer zwijnen en minder herten. Reeën en damherten laten zich altijd wel zien.
Soms zien we ook vossen en een enkele keer zelfs boommarters en dassen. Tijdens de tochten worden een aantal steiner verrekijkers uitgedeeld. Tevens beschikt de gids over een telescoop die in de pauze opgesteld kan worden, er worden dan regelmatig herten waargenomen.

De start begint aan de rand van het kroondomein

Vierhouten:
Hotel De Vossenberg Elspeterbosweg 1 8076 RA Vierhouten tel.0577-411275
Emst:
Camping de Wildhoeve 1 Hanendorperweg 102 8166 JJ Emst tel.0578-661324
Elspeet:
Hotel Mennorode Apeldoornseweg 185 8075 RJ Elspeet tel.0577-498111

Google Maps

Adres

Natuurrondleidingen Gerrit Rekers
Waskolkweg 13
8076 PT Vierhouten

Uitjes in de buurt

Reviews van Natuurrondleidingen

Schrijf een review!

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.