Kijktuinen Nunspeet

Nunspeet

Met veel liefde en oog voor detail zijn karaktervolle tuinen gecreëerd die elk een eigen sfeer uitstralen. De bezoeker wordt verrast door de soms klassieke, dan weer volstrekt vernieuwende toepassing van planten, kleuren, vormen en materialen. Ongetwijfeld vormen de Kijktuinen ook een bron van inspiratie voor de eigen tuin.

De Rozenhof:
Met recht kan je spreken van een "hof". Middels een klassieke symmetrische opzet is hier een compositie gemaakt, gebruikmakend van vrijwel al hetgeen moeder natuur op het gebied van rozen te bieden heeft. Combinaties van ouderwetse Engelse rozen, David Austin rozen, heesterrozen, talloze stamrozen en vele andere rozen zijn hier toegepast. Tevens zijn combinaties met bomen, heesters, vaste planten en éénjarigen uitgeprobeerd. Het hoogtepunt van de Rozenhof: een met rozen en clematis begroeid prieel met zitje.

De Kruidentuin:
Het gebruik van kruiden om hun geneeskracht en om ermee te koken bestond al eeuwen geleden. De eerste kruidentuinen zoals die ons voor ogen staan, ontstonden bij kloosters en of burchten. Sober van vorm en symmetrisch was de ruimte opgedeeld in een stramien van vierkanten; klein van formaat zodat alle planten in het gebruik goed te bereiken waren. Er zijn niet alleen keukenkruiden maar ook geurkruiden, verfkruiden en geneeskrachtige kruiden gebruikt en deze zijn zodanig gecombineerd dat er een aantrekkelijke tuin ontstaan is.

De veentuin:
Het water komt als een bron over een omgevallen boomstam en vindt zijn weg via kleine stroomversnellingen door stronken en keien naar beneden. De oevers zijn begroeid met moeras- en oeverplanten. Varens en mossen begroeien stronken en keien. De heuvels zijn gemaakt van turfblokken en veen met stronken, waardoor een goede, vochthoudende biotoop gemaakt is waarop schaduwplanten willen gedijen.

Bosplanten
Als heesters worden gebruikt Japanse esdoorns, rhododendrons en andere ericacaea die goed tegen schaduw kunnen en van vochtige, zure, grond houden. En dan natuurlijk de kruidachtigen. Een verzameling van zeldzame bosplanten zoals orchideeën en arisaema’s afgewisseld met nieuwigheden die net op de markt komen. Hierbij kan je denken aan varens, Helleborus (kerstroos), Pulmonaria’s (longkruid), Epimedium (elfenbloem) en vele anderen.

Google Maps

Adres

Kijktuinen Nunspeet
Kienschulpenweg 26
8071 ZK Nunspeet

Uitjes in de buurt

Reviews van Kijktuinen Nunspeet

Schrijf een review!

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.