De Vijvertuin

Loozen

Deze schitterende, 2,25 ha omvattende vijvertuin, is in 1987 aangelegd door Ada Hofman. Reeds vanaf een jaar of zes, was zij erg geïnteresseerd in de natuur, speciaal in alles dat in en om het water te vinden was. Ze verzamelde diverse wilde planten en zette die in haar eigen kleine tuintje, op deze manier deed ze erg veel kennis op.

Experimenteren
De vraag was, waarom het water in de ene sloot wel en in de andere sloot niet helder was. Door te observeren en te experimenteren kwam men er snel achter dat de onderwaterplanten het water helder hielden. Ongeveer 30 tuinen met daarin 50 vijvers zijn geprojecteerd rondom 3 grote natuurvijvers en vormen samen de grote tuin.

De vijvertuinen
Zo is men is er in geslaagd om een van de grootste verzamelingen planten, struiken en bomen van ons land bijeen te brengen, ongeveer 3000 verschillende soorten vindt de bezoeker in de tuin. In de vijvers en ook in de tuin zijn veel dieren uitgezet, o.a. ringslangen, kikkers, hazelwormen, diverse vissoorten, salamanders en hagedissen.

IJsvogeltje
Ook vogels komen graag in de tuin en het ijsvogeltje is een regelmatige gast. In de zomer en herfst komen de vlinders, vorig jaar liefst 22 verschillende soorten dagvlinders.

Daktuin met vijver
Uniek is ook de daktuin met vijver. Op de privé- woning is op 3 meter hoogte een daktuin aangelegd van 600 m². Vanaf de daktuin heeft de bezoeker een schitterend overzicht over de vijvertuin en over de in 1994 aangelegde privé-vijver.

Film
In de filmzaal wordt op regelmatige tijden een voorlichtingsfilm vertoond. Deze film geeft een zeer uitgebreide voorlichting over alles wat met de vijver te maken heeft; het helder houden van het vijverwater, de planten, de dieren etc.

Google Maps

Adres

Vijvertuin Ada Hofman
Westeindigerdijk 3
7778 HG Loozen

Uitjes in de buurt

Reviews van De Vijvertuin

Schrijf een review!

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.