Imkerij 't Schuurtje

Oud Loosdrecht

Imkerij 't Schuurtje is een landelijk gelegen imkerij/winkel aan de rand van het Groene Hart, gelegen in het waterrijke Loosdrecht. Hier kun je artikelen die nodig zijn voor het houden van bijen kopen, maar ze hebben ook een uitgebreid assortiment honing -en wasproducten.

De imkerij is een leuke en leerzame tussenstop op je fiets en wandelroute. In de heem-bijentuin kun je in de zomermaanden de bijen achter glas bewonderen en op zaterdag is er de mogelijkheid om iets te drinken. Ook wordt er voorlichting en advies omtrent de vele gezonde en geneeskrachtige producten die bijen aan de mens afstaan.

Een Bijenvolk
Een bijenvolk verandert van sterkte naar gelang het jaar kouder of warmer wordt. Dus in de winter zijn er minder bijen in een volk dan tijdens het hoogseizoen (juni-juli). In het hoogseizoen bestaat een bijenvolk uit 50.000 a 60.000 bijen. Dit terwijl in het vroege voorjaar er slechts 15.000 bijen in een volk zijn.

Leefpatroon
Om zo'n bijenstaat levensvatbaar te houden, hebben de bijen al millioenen jaren geleden een leefpatroon ontwikkelt, dat de werkzaamheden perfect verdeelt en wat voortplanting garandeert. Er zijn drie soorten bijen in een kast, die ieder een eigen specifieke taak hebben en waarin de koningin het absolute middelpunt vormt.

Google Maps

Adres

Imkerij ‘t Schuurtje
Oud-Loosdrechtsedijk 115
1231 LS Oud Loosdrecht

Uitjes in de buurt

Alphen aan de Maas
KorenmolenKorenmolen
Herkenbosch
De MeinwegDe Meinweg
Schiermonnikoog
Nationaal ParkNationaal Park

Reviews van Imkerij 't Schuurtje

6 April 2014

We hebben een leuk feestje voor onze zoon Jordy gehad. De begeleiding was geweldig en de jongens hebben een heel afwisselend en leuk programma gehad, waaronder een speurtocht, fakkels en kaarsen maken. Alle kinderen hadden een leuke middag en in de auto kregen we te horen: Dit was het leukste feestje.

Anoniem

14 April 2015

Op een prachtige locatie vlak bij het water en overal groen. Verschillende activiteiten die allemaal erg leuk zijn en goede service. Een leuke, leerzame en interessante ervaring. Een echte aanrader!

Bodine

Schrijf een review!

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.