De Hortus Botanicus

Haren

In de Hortus van het Groningse Haren gaan gedurende de zomermaanden twintig sculpturen schuil tussen de varens, in de schaduw van het Groot Hoefblad en aan de oever van kleine watertjes.

De tuin
Iedere dag van het jaar groeien en bloeien er planten uit alle streken van Nederland en de rest van de wereld. Bezoek niet alleen de tropische kassen en de thematuinen. De mogelijkheid is aanwezig om de tuin te bekijken met één van onze ervaren rondleiders, je krijgt gedetaileerde informatie over alles wat groeit en bloeit in de tuin.

De Chinese tuin
De Chinese tuin werd begin jaren negentig aangelegd. De tuin, die de naam Het Verborgen Rijk van de Ming draagt, is een replica van een tuin uit de Ming-dynastie (1368-1644). Dergelijke tuinen werden aangelegd voor mandarijnen (bestuursambtenaren) die er goede sier mee konden maken.

Stichting Papegaaienhulp
Bewonder de papegaaien, de bijenstal en het insectarium. In de kassen wonen tientallen papegaaien. Ze zijn eigendom van de Stichting Papegaaienhulp, die ongewenste en in beslag genomen dieren opvangt.

Google Maps

Adres

Stichting Behoud Groene Hortus
Kerklaan 34
9751 NN Haren

Uitjes in de buurt

Reviews van De Hortus Botanicus

Schrijf een review!

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.