Noord-Brabant

Zeeland
Afstand van 31.7km
MaashorstMaashorst
Den Hout
Afstand van 45.3km
OosterhoutOosterhout
Werkendam
Afstand van 33.9km
AlmkerkAlmkerk
Gemert
Afstand van 47.5km
ElsendorpElsendorp
Zevenbergen
Afstand van 50.5km
StanddaarbuitenStanddaarbuiten
Sprundel
Afstand van 51km
Rucphense BossenRucphense Bossen
Bladel
Afstand van 43.4km
De KempenDe Kempen
Oost West en Middelbeers
Afstand van 43.6km
BoxtelBoxtel
Vught
Afstand van 41.6km
VughtVught
Son en Breugel
Afstand van 36.5km
BreugelBreugel
Budel
Afstand van 51.5km
BudelerbergenBudelerbergen
Bergen op Zoom
Afstand van 54.4km
Bergen op ZoomBergen op Zoom

Uitjes Noord-Brabant

Uitjes in bourgondisch Noord Brabant worden vaak voor bedrijfsuitjes en  familie uitjes georganiseerd in Eindhoven, Breda, Den Bosch en Tilburg. Als je aan Noord-Brabant denkt denk je ook aan vrijgezellen uitjes en toffe mannen uitjes. En natuurlijk denk je bij Noord Brabant al snel aan gezelligheid, carnaval, mooie historische steden en een bourgondische levensstijl. Kortom: een bezoekje zeker waard om er eens een gezellig dagje of beter een weekendje weg naar toe te gaan. En je dan geheel te laten onderdompelen in lekker shoppen, heerlijk dineren en lekker touren door het Brabantse land. En de nachten in Brabant… die zijn lang en Guus Meeuwis doet het licht wel voor je uit.

Wat te doen in Eindhoven

Eindhoven staat natuurlijk bekend om zijn verbintenis met Philips en de voetbalclub PSV.

Maar dat er veel meer te doen is in deze Brabantse stad zal duidelijk zijn. Eindhoven is de vijfde gemeente van Nederland met ruim 235.000 inwoners. Eindhoven beschikt over een aantal stadsstranden met ook daarbij fantastische hippe beach clubs en je dus niet in de file hoeft te gaan staan om tijdens een vriendinnenuitje met je tenen door het zand te krullen.

Stadsstranden waar je heerlijk kan vertoeven zijn zoals de IJzeren Man, De Zomertuin, Aquabest, Duynenwater en Landsard Beach. Ook zijn dit zeer geschikte plekken om je bruiloft, verjaardag of bedrijfsfeest te organiseren. Cultuursnuiven kan je ook zeer zeker in Eindhoven. We geven je wat tips hier op een rijtje:

  • Prehistorisch Dorp - 15.000 jaar terug in de tijd in dit openluchtmuseum. Een ware ontdekkingsreis van prehistorie tot de middeleeuwen. Een museum waar je vooral ook zelf aan de slag kan gaan en je heerlijk kan ravotten en tegelijkertijd veel kan leren. Een fantastische plek om met een familie uitje de historie te gaan beleven.
  • Hou je van moderne kunst dan is er in Eindhoven het beroemde Van Abbemuseum. Dit is een van de meest toonaangevende musea op het gebied van moderne kunst in Europa en misschien wel in de wereld.
  • Philips Museum - toen en nu. Voel de historie en beleef de toekomst van dit wereldbekende merk dat zijn oorsprong vindt in Eindhoven. 
  • DAF museum - de eerste Nederlandse auto te zien in de omgeving van een dorpsplein jaren 30. 
  • MU Hybrid Art House - voor digital art, design, popcultuur en nieuwe media.
  • PSV Museum - met onder andere de Europa Cup 1 die als derde club van Nederland gewonnen is.

En voor eten en drinken kan je eigenlijk bijna in iedere straat van Eindhoven terecht. Misschien een extra tip is wel het oude Philips terrein dat nu de Strip-S heet. Hier zijn de voormalige Philips fabrieken omgetoverd in een creatieve bulk aan nieuwe bedrijfjes die zich daarin hebben gevestigd en de omgeving een enorme boost hebben gegeven en waar je dus nu de nieuwste tentjes van Eindhoven kan vinden.

Je kan ook, als je houdt van nieuwe plekken in de stad, naar Sectie C gaan. Dit is ook een van de broedplaatsen van Eindhoven (aan de Oostkant van de stad) waar je ateliers, galerietjes, werkplaatsen. Een vaste plek is dit voor de Dutch Design week en is altijd een van de grootste trekpleisters van deze week.

Een andere bijzondere plek is in de voormalige keramische werkplaats van Philips. Hier heeft ontwerper Piet Hein een combinatie van winkel, restaurant en een groot terras gecreëerd.

Wat te doen in Breda

Breda is de 9e grootste stad van Nederland met een aantal bekende gebouwen zoals de Grote Kerk dat misschien wel het bekendste gebouw van Breda is. Je kan als de conditie het toelaat de 97 meter hoge toren beklimmen. Het resultaat is een prachtig uitzicht over Breda. Zeker de moeite waard om de tocht te ondernemen en na afloop op het plein een koud pilsje te nuttigen. Breda wordt ook wel de Nassaustad van Nederland genoemd. Van 1403 tot 1568 leefden de voorvaderen van ons koningshuis in Breda, is de eerste Prins van Oranje er begraven en dankt de stad daar vele monumentale gebouwen aan hun aanwezigheid. Verder heb je als bekende gebouwen het rustgevende Begijnhof midden in de stad en Kasteel van Breda midden in het centrum van Breda en waar nu de Koninklijke Militaire Academie in is gevestigd. Verder beschikt Breda over een heerlijk stadspark Valkenberg, een park dat ook wel echt bij zo een bruisende stad hoort om even tot rust te komen.

Kasteel Bouvigne ten zuiden van Breda is tevens een prachtige locatie om er een middag uitje aan te besteden. Het kasteel dateert uit de 15e eeuw en is omgeven door een drietal prachtig ontworpen tuinen. Het oudste jazzfestival van Nederland vindt al sinds 1971 plaats in Breda en is de binnenstad van Breda omgetoverd tot een groot jazz podium. Een mooi moment om hierheen te gaan tijdens een vriendenuitje. Jaarlijks komen er meer dan een kwart miljoen bezoekers op dit grootse evenement in Breda op af.

Nog meer cultuur kan je ontdekken tijdens de Blind Walls Gallery. Je kan de fiets pakken of wandelen en dan langs zeker 80 muurschilderingen gaan die ieder gebaseerd zijn op een Bredaas verhaal dat past bij de locatie. En natuurlijk kan je de stad Breda ook ontdekken door een bootje te huren en te varen over de singels van deze historische parel van het zuiden.

Wat te doen in Tilburg

Wie tegenwoordig Tilburg zegt denkt vaak aan twee dingen: de voetbalclub Willem II en de Roze Kermis. Tijdens deze Tilburgse Kermis verandert de gehele stad in een grote gay-kermis met op Roze maandag veel activiteiten waaronder de Pride Walk door de stad heen. Dat moet je een keer hebben meegemaakt. Als je in het centrum van de stad loopt raak je al snel betoverd en dat is vooral te danken aan het sprookjesachtig uitziende Paleis-Raadhuis van Tilburg. Een rijksmonument dat zo uit de sprookjesboeken weggelopen kan zijn. Je kan het Paleis ook bezoeken en er is zelfs een aparte zaal ingericht ter nagedachtenis aan Vincent Van Gogh die hier op school heeft gezeten: Vincents Tekenlokaal.

Een ander zeer bijzonder gebouw in Tilburg is toch echt de LocHal Bibliotheek. Een soort kasteel dat dienstdoet als bibliotheek. En als je dan toch je loopje maakt ga dan ook langs bij een van de meest bezochte gebouwen van Tilburg: De Sint Jozefkerk.

De grootste stadshaven van Brabant bevindt zich in Tilburg en is een van de plekken waar jong en oud samenkomen om het leven in al zijn vormen te vieren en te beleven. Het gehele jaar door worden hier evenementen georganiseerd dus als je in Tilburg bent en je bent op pad met een familie uitje of een vrienden uitjes dan is de kans heel groot dat er wel een leuke activiteit plaatsvindt in de Plushaven.

En natuurlijk ben je vanuit Tilburg in een stief kwartiertje rijden zo bij de Efteling. Mooi weekendje weg toch. Dagje Efteling en een dagje lekker cultuursnuiven, wandelen, fietsen, hapje eten en een borreltje drinken in de stad.

Wat te doen in Bergen op Zoom

Bergen-op-Zoom is één van de oudste steden van Nederland met zijn 800 jaar. Een stad die bekend stond als Garnizoensstad en ook als handelsstad maar tegenwoordig vooral als een ongelofelijk gezellige en vooral ook overzichtelijke stad. Waar je heerlijk door de smalle steegjes kan flaneren en waar je het bourgondische leven op ieder hoek van de straat kan proven en drinken. Een stad om te gaan liefhebben en niet alleen met Carnaval te bezoeken. Lopend of fietsend door Bergen op Zoom kom je toch altijd uit op de Grote Markt. De Grote Markt van Bergen op Zoom is echt het bonkende hart van de stad. Het daaraan gelegen het stadhuis bestaat uit drie naast elkaar gelegen panden. Je kan het stadhuis ook zelf bezoeken tijdens een familie uitje of met een gezellig vriendinnen uitje van dinsdag tot zondag. Je stapt dan in luttele secondes een paar eeuwen terug in de tijd. En daarna kan je bij het oudste Hotel van Nederland wat nuttigen of een slaapplaats reserveren. Hotel de Draak bestaat al sinds 1433 en is een ideale uitvalsbasis voor een weekendje weg in op Zoom.

Nu we toch in Bergen op Zoom zijn en de historie willen voelen en ook fysiek wel willen meemaken is het natuurlijk een eenvoudige stap naar de zogenaamde ‘ Peperbus’. Deze kerk, die oorspronkelijk de Sint Gertrudiuskerk of Grote Kerk, kan je zelf ook gaan beklimmen met een bedrijfsuitje of juist met een uitje met de kids. De 183 treden geven je uiteindelijk een magistraal uitzicht over Bergen op Zoom.

Een leuk feitje is dat de Peperbus met carnaval, wanneer Bergen op Zoom is omgedoopt tot Krabbegat, wordt omgetoverd tot een aangeklede pop inclusief de stropdas. En ben je meer een tuinliefhebber dan mag een bezoekje aan de Markiezenhof in Bergen op Zoom zeker niet ontbreken. En pak dan gelijk je kans om de prachtige stijlkamers van dit historische gebouw te bezoeken. Twee vliegen in een klap.

Wil je echt alleen de natuur rondom Bergen op Zoom beleen dan is een bezoek aan de ‘Brabantse Wal’ de ideale uitvalsbasis. Vele fietsroutes en wandelroutes zijn hier uitgestippeld. Let op dat je niet belandt in het Dilemma Doolhof. Dat kan wel eens wat extra uurtjes schelen voordat je daar uit bent.

Wat te doen in Helmond

Helmond staat eigenlijk het eest bekend om zijn industrie. De metaalindustrie en textielindustrie en nog steeds vind je daar grote voorbeelden van. Om Helmond goed te ontdekken is het misschien wel het handigst als je dit toch lekker op het stalen ros met een familie uitje gaat doen en de fietsroute “rondje Helmond” gaat doen. Dit is een speciale fietsroute langs, door en om Helmond heen. Het is ongeveer 45 km lang en brengt je langs alle hoogtepunten van dit gezellige Brabantse stadje. Een van de bezienswaardigheden van Helmond die je op deze route gaat tegenkomen is het Kasteel van Helmond. Een goed onderhouden kasteel uit 1325 dat nog vaak dienstdoet als trouwlocatie of een evenementenlocatie. Een vaste plek heeft het gemeentemuseum. Zeker een bezoekje waard. De tocht brengt je ook in het stadspark de Warande en is een mooi moment om de lunchboxjes onder de snelbinders te halen en op een kleedje te gaan genieten in deze groene oase. Of toch liever genieten meer van het Brabantse boerenleven? Dat kan zeker. In het Jan Viseer Museum kan je een rondleiding krijgen langs alle boerenwerktuigen en gebruiksvoorwerpen die in de loop der eeuwen essentieel waren voor het boerenleven in en rondom Helmond.

Toch iets te truttig een fietsroute… en ben je op pad met een mannen uitje pak dan de mountainbikeroute Bakelsbos. Een niet te lange route maar wel eentje met mooie uitdagingen. Je kan natuurlijk ook gewoon lekker naar de bios gaan. Pathé Helmond is daar natuurlijk de uitgelezen kans voor.