Kasteel Heeswijk

Heeswijk Dinther

Kasteel Heeswijk, een voormalige waterburcht, is een kasteel met torens, galerijen en een binnen-plaats, met gewelven en een wapenkamer, met een koetshuis, kasseien en een kasteeltuin. Alles omgeven door een brede slotgracht, temidden van weelderige landerijen en bossen. Bezoek het museum van het inmiddels prachtig gerestaureerde kasteel. De bosrijke omgeving van het kasteel nodigt uit tot het maken van al dan niet uitgezette wandel- en fietstochten. Bovendien liggen op steenworp afstand nog enkele opmerkelijke bezienswaardigheden.


Tip
Prominent in het bosrijke Brabantse land schittert het monumentale Kasteel Heeswijk, Het Kasteel van Brabant. Het weerspiegelt bijna duizend jaar macht, trots en cultuur van de Brabantse elite. André baron van den Bogaerde van Terbrugge, destijds Gouverneur des Konings in Brabant, gaf het rond 1835 zijn huidige allure.

Wandel op eigen gelegenheid door het kasteel m.b.v. de Nederlandstalige audiogids via je smartphone of (leen)tablet. Zo krijg je een goed beeld van het kasteel en z’n geschiedenis. Met een groep kun je het kasteel ook bezoeken op afspraak, in combinatie met een rondleiding door een gids. Voor kinderen is het kasteel een echte ontdekking. Zoek de geheime trappen en gangen, beklim de toren, probeer een ridderhelm. Je kunt ook zelf op zoek met een van de speurtochten.

Google Maps

Adres

Kasteel Heeswijk Horeca
Kasteel 4
5473 ZH Heeswijk Dinther

Uitjes in de buurt

Reviews van Kasteel Heeswijk

Schrijf een review!

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.