Interart Beeldentuin

Heeswijk-Dinther

Een beeldentuin is een ideale plaats waar de natuur in een zekere ordening maar ook met een vleugje wildheid kan genieten en waarbinnen plaats gemaakt is voor beelden, die een bepaald schoonheidsgevoel oproepen. De Interart Beeldentuin Heeswijk-Dinther voldoet helemaal aan die verwachting.

Als je een rondgang maakt door de beeldentuin zie je beelden die gehakt zijn uit hardsteen, beelden die herinneren aan de grote klassieke meesters uit de Griekse en Romeinse tijd, maar met een geheel eigen opvatting van hun kunstenaarschap.

Diverse stijlen
De verschillen tussen de kunstenaars zijn groot. Er zijn kunstenaars die figuratief werken, in brons of in steen en soms ook in keramiek. Kunstenaars die abstract werken, gebruiken graag corten staal of roestvrij staal om hun geometrische vormen gestalte te geven. Ze hebben een voorkeur voor eenvoudige vormen en structuren. Er worden felle kleuren gebruikt en nieuwe industriële materialen en technieken voor bewegende objecten en de neonkunst. Deze kunstenaars prikkelen verschillende zintuigen, door opvallende lichteffecten, waterstromen, luchtstromen en geluiden.

Prachtige tuin
Alle beelden staan in een prachtige tuin, die ontworpen is door Arend Jan van der Horst. Hij heeft schuine lijnen getrokken om ook een zeventiende-eeuws boerderijtje te kunnen waarnemen. Hij heeft grote velden gecreëerd, waarop monumentale beelden staan die de omgeving beheersen. Maar er zijn ook vele rustige intieme plaatsen waar meditatieve beelden tot hun recht komen. Grote waterpartijen geven zicht op torso’s en slanke gestalten of beelden, die zich verenigd hebben met het water. Een kruidentuin heeft zich verzoend met een abstract waterobject en onder de bomen van de hoogstamfruitboomgaard ontwaren we wulpse sculpturen.

Allure en schoonheid
Interart brengt al zestien jaar kunst in een internationaal perspectief en is in de loop van de tijd uitgegroeid tot een beeldentuin met allure en schoonheid, waarin kunst en natuur elkaar versterken. Een enkele rondgang door de tuin blijkt vaak niet voldoende. Om alle indrukken te kunnen verwerken is het nodig om nog een keer in alle rust terug te keren. Die rust wordt de bezoeker gegund, want overal staan bankjes en stoelen om de kunstwerken te beschouwen en erover te mijmeren.

Google Maps

Adres

Interart Beeldentuin/Gallery
Gouverneursweg 6-c
5473 VB Heeswijk-Dinther

Uitjes in de buurt

Reviews van Interart Beeldentuin

13 June 2020

Wat eeuwig zonde dat Interart stopt. Vond het een verademing om zo kunst te kunnen bekijken. Het was een prachtige en vooral sfeervolle manier om kunst toegankelijk te maken. Hulde!!

Mieke Philippa

Schrijf een review!

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.