Van Abbemuseum

Eindhoven

Het Van Abbemuseum in Eindhoven is een museum voor twintigste-eeuwse en hedendaagse kunst.

Henri van Abbe
Al in het begin van de 30er jaren wilde Henri van Abbe in Eindhoven een centrum bouwen dat de hele bevolking kon inwijden in de geheimen van hedendaagse kunst. Een plaats waar men van kunst kon genieten. In 1936 voegde hij de daad bij het woord en schonk hij de stad het Van Abbemuseum. De collectie bestond toen nog voornamelijk uit kunstwerken die Henri van Abbe zelf had aangekocht en ter beschikking had gesteld.

Imposante collectie
De collectie van het Van Abbemuseum bestrijkt een periode van bijna 100 jaar. De verzameling begint in 1909. In totaal bezit het museum nu circa 2700 kunstwerken, waarvan ongeveer 1000 werken op papier, 700 schilderijen en 1000 sculpturen, installaties en videowerken. De imposante collectie is opgebouwd met werken van o.a. Picasso, Chagall, Kandinsky, El Lissitzky, Theo van Doesburg, Mondriaan en Appel.

Gratis rondleidingen
Iedere zondag vindt er een gratis rondleiding plaats in het Van Abbemuseum. Deze rondleiding begint om 12.00 uur en is bedoeld voor individuele personen. Je wordt verzocht zich met maximaal twee personen vanaf 11.45 uur aan te melden bij de informatiebalie in het museum. De maximum groepsgrootte is 20 personen. Let wel: de rondleiding is gratis, de toegang niet!

Google Maps

Adres

Van Abbemuseum
Bilderdijklaan 10
5611 NH Eindhoven

Uitjes in de buurt

Amsterdam
Ticket vanaf € 65,00
Heineken ExperienceHeineken Experience
Amsterdam
Ticket vanaf € 65,00
Hortus BotanicusHortus Botanicus
Amstelveen
Ticket vanaf € 65,00
Cobra MuseumCobra Museum
Leeuwarden
VerzetsmuseumVerzetsmuseum
Amsterdam
Van € 16,00. Nu voor € 9,95
VerzetsmuseumVerzetsmuseum

Reviews van Van Abbemuseum

Schrijf een review!

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.