Kijkboerderij en Varkensmuseum 't Rundal

Eersel
Schadewijk 23
5521 NN Eersel
In de gezellige ontvangstruimte van de boerderij wordt je gastvrij ontvangen door familie van der Aalst, daarna is er van alles te zien en te beleven op Boerderij 't Rundal.

Rondleiding met Boer Bert langs:

 • Modern varkensfokbedrijf: Door middel van glazen wanden kan men alle facetten van de varkenshouderij zien.

 • Varkensmuseum: In het varkensmuseum ziet u meer dan 5000 varkensbeeldjes, maar ook de geschiedenis van de varkenshouderij in woord en beeld. Het thema is "van zaadje tot karbonaadje".

 • Paardenhouderij: Paarden en pony's van diverse rassen. Er is ook de mogelijkheid om een paard of pony voor langere tijd te stallen in de pensionstal of ze te leasen.

 • Zeldzame huisdierrassen: Deze landbouwhuisdieren zijn oude Nederlandse rassen die economisch niet interessant bleken voor de moderne veeteelt en waren daarom bijna uitgestorven.

 • Overdekte speelruimte: In de speelruimte zijn onder andere een heuse maisbak, knuffelhoek, timmerhoek, enzovoort.Activiteiten
Naast deze bezienswaardigheden zijn er ook speciale activiteiten voor jong en oud, zoals natuur en cultuur wandeling, speurtocht over de boerderij en je kunt meedoen aan diverse boerderijspelen met mogelijkheid tot competitie. Er zijn ook demonstraties zoals schapen drijven en western rijden.

Bezoek de website >>

  Reviews van Kijkboerderij en Varkensmuseum 't Rundal

  Schrijf een review!

  1
  2
  3
  4
  5
  6
  7
  8
  9
  10
  * verplichte velden