Wat kan je doen op de Waddeneilanden?

Wat is er te doen op de verschillende Waddeneilanden? Wat voor activiteiten heb je op Texel? En wat is leuk om met kinderen te doen op Terschelling? Allemaal logische vragen omdat er gewoon zoveel te doen is op de Waddeneilanden dat je soms door de bomen niet meer het bos ziet. Kijken of we je toch als Uitjes.nl goed op weg kunnen helpen.

Wat kan je doen op de Waddeneilanden?

Welke Waddeneilanden heb je- TVTAS

We hebben het allemaal wel op school geleerd. Hoe onthoud je de namen van de Waddeneilanden waar je zo heerlijk kan uitwaaien met je vrienden of een waddenuitje kan organiseren met je bedrijf of als personeelsvereniging? Ja, weet je het nog? We helpen je wel een beetje: TVTAS

Het zijn de eerste letters van de Nederlandse Waddeneilanden.

Texel is een Waddeneiland van Noord-Holland, Vlieland is een Waddeneiland van Friesland, Terschelling is een Waddeneiland van Friesland en ook Ameland en Schiermonnikoog zijn Waddeneilanden van Friesland. Je hebt daarnaast ook nog twee onbewoonde Waddeneilanden en dat zijn Rottumerplaat en Rottumeroog en die behoren dan weer tot de provincie Groningen. Laten we ons gaan concentreren op de Waddeneilanden waar we wel kunnen komen en wel Waddenuitjes kunnen organiseren en kunnen boeken.

Maar laten we beginnen waarom je nou iets wilt organiseren op een Waddeneiland en wat daar dan de voor-en nadelen van zijn.

Welke Waddeneilanden heb je- TVTAS

Waarom wel een uitje op een Waddeneiland

Een uitje naar een van de Waddeneilanden, en dan maakt het nog echt niet uit welke je kiest, geeft je direct het vrije vakantiegevoel. Je hebt je auto geparkeerd op een van de grote parkeerplaatsen en je vertrekt met de bus richting de boot. Want van waaruit je ook vertrekt, op het moment dat je op de boot zit begint de vakantiereis naar je bestemming.

Aangekomen op het eiland is het toch vaak dat je met je groep naar de fietsenverhuur gaat en dan op het stalen ros of wordt het toch een elektrische fiets, naar de bestemming fietst.

De Waddeneilanden hebben eigenlijk alles. Je kan gebruik maken van het strand, de bossen, de duinen en vaak zijn er op het achterland ook nog vele grasvelden waar je ook nog veel activiteiten kan ondernemen of daar worden georganiseerd door professionele bedrijven die daar activiteiten organiseren. En dat allemaal op maar een paar kilometer afstand van elkaar.

Daarnaast heb je op ieder eiland wel een aantal kleine dorpen waar vaak ook vele soorten activiteiten en workshops worden gegeven.

En het weer? Dat blijkt op Waddeneilanden altijd net iets beter te zijn dan op het vaste land.

Waarom wel een uitje op een Waddeneiland

Waarom misschien toch niet een uitje op een Waddeneiland

Dat ieder nadeel ook zijn voordeel heeft is natuurlijk bij iedereen wel bekend en dat is ook zo met de uitjes op de Waddeneilanden.

Het voordeel is dat je heerlijk loskomt van het vasteland maar het nadeel is dan ook gelijk dat je los bent van het vaste land bent en dat je niet makkelijk eventjes, om wat voor reden dan ook, terug kan naar je woonplaats.

Voor bedrijfsuitjes kan dat vaak toch een reden zijn om niet een Waddenuitje te boeken. Ten eerste omdat vaak mensen eerder weg moeten of later pas kunnen aansluiten en dat niet even1,2,3 gedaan is en ten tweede is het nadeel dat de kosten toch vaak best hoog zijn. Want een uitje naar een Waddeneiland boek je toch vaak voor 2 dagen waaronder dus een overnachting. En ten derde zijn er ook wel echtgenotes die dat soms niet zo een prettig idee vinden dat hun geliefde een nachtje weg is met zijn of haar collega’s. Dat laatste kan makkelijk ondervangen worden door gewoon ook hen mee te nemen natuurlijk. Of het bedrijf dat ook wil betalen is dan wel weer de grote vraag.

Waarom misschien toch niet een uitje op een Waddeneiland

Mogelijkheden op de Waddeneilanden

Wat kan je dan wel zo doen op de Waddeneilanden? Als we bij ons binnen Uitjes.nl kijken wat er zo al wordt aangeboden, dat dat niet mis is. En natuurlijk zien we dat de sportievere uitjes iets vaker worden aangeboden op ons platform maar oh, oh wat is er toch veel te ondernemen op dit Unesco erfgoed.

We hebben de TOP activiteiten van ieder Waddeneiland of op de Waddenzee zelf gemaakt:

Op de Waddenzee zelf:

1. Wuta sportvissen

2. De Fryske Waedrinners

Vlieland activiteiten:

1. Excursie Vlieland

2. Museum Tromps Huys

3. Blokarten 

4. Wandelen 

5. Vliehors expres

Ameland activiteiten: 

1. Natuurcentrum

2. Wellness

3. De Amelander vuurtoren

4. Fietstocht

5. Museum Sorgdrager

Terschelling activiteit:

1. Huifkar of ezelwandeling

2. Klimbos

3. Paardrijden

Texel activiteiten: 

1. Dierentuin Ecomare

2. Eigenzinnige krijgerskunde

3. Wrakken kijken

4. E-Chopper rijden

5. Tuktuk 

Bedrijfsuitjes – personeelsuitje op Waddeneilanden: 

1. Power personeelsuitje op Terschelling

2. Solex rijden op Texel 

3. Dropping op Texel

 

Mogelijkheden op de Waddeneilanden