Vliehors Expres

Vlieland

Ga mee en beleef de Vliehors. De Vliehors Express is een gigantische truck met een 320 pk sterke motor. In deze voormalige legertruck wordt je meegenomen op een avontuurlijke tocht naar de Vliehors.

De Vliehors Expres, is in 1986 als avontuur begonnen in samenwerking met het zomer-voetveer Vlieland-Texel. Zo maken ze tochten naar de Vliehors, weg van alles, zo vrij als een vogel in de natuur, zand, zee, vergezichten, zeehonden rond de punt. Het geruis van de branding, heldere luchten, maar ook storm en regen kunnen je op de tochten vergezellen. De Vliehors Expres staat zomer en winter voor je klaar.

De Vliehors
De Vliehors strekt zich uit aan de westzijde van het eiland Vlieland en beslaat ongeveer 25 km2 en is daarmee de grootste zandvlakte van Noordwest Europa. 's Zomers is hij droog en reikt het oogverblindend witte zand tot aan de horizon, maar in de wintermaanden kan hij ook overspoeld worden door de zee.

Het reddingshuisje
Midden op de Vliehors staat al meer dan een eeuw het Reddingshuisje. In vroeger dagen was het een vluchthuisje voor gestrande schipbreukelingen. Naast droge kleding, water en voedsel was er ook een telefoonverbinding met het Posthuys. Thans is het reddingshuisje in bezit van de Vliehors Expres en ingericht als juttermuseum, een bonte verzameling zeewaardigheden.

Zomer-Avondtocht
Bij een ondergaande zon rond een kampvuurtje. In de zomermaanden maakt de Vliehors Expres elke dinsdag, woensdag en donderdag een avondtocht.

Drenkelingentocht
Van mei tot met september is het mogelijk om op zondag met de Vliehors Expres 's morgens mee te rijden naar de punt van de Vliehors en vanaf hier te voet terug te lopen.

Google Maps

Adres

Vliehors Expres
Dorpsstraat 125
8899 AE Vlieland

Uitjes in de buurt

Reviews van Vliehors Expres

Schrijf een review!

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.