Ecomare bezoeken

De Koog

Ecomare Texel is een natuurmuseum, een zeehondenopvang, een zeeaquarium en een vogelopvang in één. Het ligt midden in het Nationaal Park Duinen van Texel.

Via Ecomare kunt u ook het duinpark bezoeken. U kunt er uren rondstruinen en van alles te weten komen over de natuur van de wadden en de Noordzee. Nadat u alles bezocht en gedaan hebt kunt u heerlijk uitblazen in het restaurant.

U ontdekt er van alles over de zee in de boeiende exposities. Pas wel op dat u niet nat wordt tijdens het voeren van de zeehonden! Verder bieden de vele zeeaquaria een kijkje in het veelzijdige onderwaterleven. Er is zelfs een aquarium waarin de vissen geaaid mogen worden!

 

Wat is er allemaal te ontdekken in Ecomare?
De Walviszaal – In deze nieuwe indrukwekkende tentoonstelling loop je letterlijk tussen de walvisskeletten.

Zeehondenbassins – De zeehonden zwemmen in grote bassins. Om die van de grijze zeehonden zit een hek, maar de gewone kunnen er zo uitkomen. En dat doen ze ook regelmatig! Eén bassin heeft een wand met kijkruiten.

Bruinvisbassin – Eén bassin is speciaal ontworpen voor bruinvissen, mini-walvissen uit de Noordzee. U kunt ze zowel onder als boven water bekijken.
Speelwad – In de eb vloed speeltuin ‘het Speelwad’ speel je voetje van de vloer met het getij.

Kinderwandeling – Zo wil ieder kind een tochtje door de duinen maken: een kinderwandeling met educatieve speeltoestellen.

Een leuke ervaring voor jong en oud.

Google Maps

Adres

Dagje Texel
Ruijslaan 92
1796AZ De Koog

Uitjes in de buurt

Overloon
Zoo ParcZoo Parc
Rhenen
Ticket vanaf € 26,50
Ouwehands DierenparkOuwehands Dierenpark
Landgraaf
Ticket vanaf € 18,85
WereldtuinenWereldtuinen
Laren (GLD)
KinderboerderijKinderboerderij

Reviews van Ecomare bezoeken

Schrijf een review!

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.