De leukste zomervakantie uitjes

De zomervakantie lijkt voor nu nog wat ver weg, maar wat voorbereiding kan geen kwaad. Heb je al besloten of je naar het buitenland gaat of lekker in Nederland blijft? Voor de thuisblijvers hebben wij een aantal leuke zomerse activiteiten verzameld die je met vrienden, de kinderen of ander gezelschap kan ondernemen. Check hieronder!

1. Romeinse zomer – Heilig Landstichting

De hele zomer is het mogelijk om de echte Romeinse tijd te beleven in Museumpark Orientalis. Er zijn ontzettend veel activiteiten voor zowel jong als oud. Dus ga er een dagje op uit en leer alles over de Romeinen die tweeduizend jaar geleden zijn aangekomen in Gelderland. Kom verkleed als een echte Romein en ga op ontdekkingstocht. Er zijn onderweg allemaal opdrachten en workshops, zoals een armbandje maken van vilt of je naam in het Romeins leren schrijven.

1.	Romeinse zomer – Heilig Landstichting

2. Maritiem museum - Rotterdam

Deze zomer is het een spektakel bij het Maritiem museum. Er worden vanaf juni tot 5 september activiteiten georganiseerd voor jong en oud. Je stapt aan boord van historische schepen, woont demonstraties bij of maakt een bijzondere rondvaart. Genieten van het prachtige uitzicht doe je vanaf het terras waar je kan genieten van een heerlijke lunch, een kopje koffie of een borrel. Vanaf 16 juli is het mogelijk om alle geheimen te ontdekken van de nieuwe werkplaatsen. Kortom, een leuke en leerzame dag voor jong en oud.

3. Attractieparken die langer open zijn in de zomer

Zomer betekend langere dagen, dus ook langer genieten van jouw favoriete attractiepark of dierentuin. Dat vinden wij natuurlijk helemaaal niet erg! Niet alle parken doen hier aan me, maar de onderstaande gelukkig wel:

  • Toverland: Vanaf 17 juli tot en met 5 september kan je Toverland extra lang bezoeken, want dan is het park dagelijks geopend van 10.00 tot 21:00 uur.
  • Walibi: Elk jaar kan je in de maanden juli en augustus drie woensdagen extra lang genieten van de vetste attracties, namelijk tot 23.00 uur! Houdt de website in de gaten of dat ook dit jaar weer zo is.
  • Julianatoren
  • Artis: Vanaf 9 juli tot en met 5 september worden er overdag allerlei activiteiten georganiseerd in de dierentuin voor zowel jong als oud. Op vrijdagen, zaterdagen en zondagen is er zelfs een avondprogramma. Wanneer de avond valt en de hemel rood kleurt biedt Artis een programma vol liefde aan. Daarnaast wordt er op vrijdagavond sensuele jazzmuziek afgespeeld. Beleef Artis ook eens op een andere manier!

3.	Attractieparken die langer open zijn in de zomer

4. Wateractiviteiten

Bijna niks is lekkerder dan vertoeven op het water bij warme tempraturen. Nu kan het weer in Nederland nog wel eens wisselvallig zijn, maar voor de mooie dagen zijn er een aantal activiteiten die jij graag wilt ondernemen! Hieronder een aantal tips:

  • Suppen: een upcoming sport van deze tijd is toch wel suppen. Suppen kan eigenlijk overal waar water is. Een voorbeeld waarbij je ook les krijgt van een ervaren instructeur is op de plassen van Loosdrecht. Sup door het prachtige natuurgebied van de Loosdrechtse Plassen.
  • Waterfietsen: een ouderwets gezellig uitstapje is lekker waterfietsen met het hele gezin. In Utrecht kan je waterfietsen over de grachten en geniet je van de leuke terrasjes en mooie grachtenpanden die je onderweg tegen komt.
  • Windsurf clinic: een keer totaal iets anders doen? Boek een windsurf clinic in Ermelo, waarbij je in twee uur de kneepjes van het vak leert. Een echte instructeur gaat je helpen om zelf te kunnen windsurfen. Dit uitje is geschikt vanaf 6 jaar.
  • Waterskien workshop: wat een andere gave uitdaging is een waterski workshop! Bij Wet’n Wild in Alphen aan den Rijn is het voor iedereen mogelijk om te leren waterskiën. Binnen een half uurtje heb je het helemaal onder de knie en ga je lekker het water op. 

4.	Wateractiviteiten

5. Vlindertuin

Een ontspannen dagje naar subtropische tuinen waar je je begeeft tussen tientallen verschillende soorten vlinders. Naast vlinders vind je er ook bomen en planten vanuit verschillende werelddelen. In heel Nederland heb je van deze vlindertuinen, hieronder hebben wij er 3 voor jou geselecteerd:

  • Klein Costa Rica in Someren: Je vindt hier vlinders, bomen, planten, vogels, vissen, reptielen en schildpadden. Ook is het mogelijk om naar de top van de bomen te klimmen.
  • Orchideeën Hoeve in Luttelgeest: Je kan hier wandelen langs duizenden Orchideeën, ondeugende aapjes bekijken en rondlopen tussen de prachtig gekleurde vlinders. De tuin is maar liefst 25.000 vierkante meter!
  • Vlinderparadijs in Havelte: In een speciaal aangelegd stukje tropisch regenwoud kom je honderden vlinders tegen in alle kleuren. Ook veranderen rupsen hier regelmatig naar een prachtig gekleurde vlinder.

5.	Vlindertuin

6. Strand

Het strand blijft toch een heerlijk uitje in de zomer. Op sommige stranden krijg je zelfs het gevoel dat je je bijvoorbeeld op Ibiza of Bali bevindt, maar dat gewoon in ons eigen landje. Welke stranden zijn nou echt de moeite waard? Deze stranden hebben wij voor jou op een rijtje gezet:

  • Bergen aan Zee, kleinschalig maar gastvrijheid staat hier hoog in het vaandel.
  • Cadzand, dit strand ligt op de grens bij België in Zeeland. Bij eb loop je zo van het strand langs natuurgebied het Zwin naar de Belgische badplaats Knokke toe.
  • Terschelling, rustig en groot strand van 30 kilometer lang en daarbij is het ook nog eens heel breed. Geschikt om te ontspannen, maar ook om diverse sporten te beoefenen.
  • Noordzeestrand op Schiermonnikoog is breedste strand van Europa en ook nog eens een van de schoonste stranden in Nederland.
  • Wijk aan zee, kleinschalig strand ideaal voor gezinnen met kleine kinderen. Worden in de zomer activiteiten georganiseerd, zoals trampolines en luchtkussens.

6.	Strand

Fijne zomer!

Wij hopen dat jij voorlopig genoeg inspiratie hebt om de komende zomer door te komen. Nu nog duimen dat het zonnetje zichzelf vaak gaat laten zien deze zomer.