Goedkope zomer tips!

De zomer gaat straks beginnen! Ondanks dat het weer wat langzaam op gang komt, weten wij zeker dat Zomer 2023 een top zomer gaat worden! We willen allemaal heerlijk op vakantie en genieten van onze vrije dagen, want dat hebben we wel verdiend :) Wij bespreken 5 tips om net zoveel van de vakantie te genieten, voor veel minder geld!

Kamperen in eigen tuin

Zin om te kamperen maar heb je niet zo’n groot budget? Kampeer in eigen tuin! Dit is ideaal met kinderen met heimwee! Mocht jijzelf geen groene tuin hebben, zou je iemand in je omgeving kunnen vragen om zijn of haar tuin uit te lenen voor een nachtje. Verzamel het kroost bij elkaar, zet de tent op, lichten uit, zaklamp aan en kamperen maar! Dit is ook een leuk idee voor een kinderfeestje. Om het feest helemaal compleet te maken kan je een marshmallows opwarmen (lees; verbranden) en liedjes zingen rondom een kampvuur.  Knusser kan het niet worden!

Kamperen in eigen tuin

Probeer een werkvakantie uit

Combineer werk en vakantie in 1 en probeer en kijk eens of een werkvakantie iets voor jou is. Zo kan je bijvoorbeeld werken op een camping aan het prachtige Grada meer in Italie, of als family entertainer aan de slag in Griekenland. Via deze manier beleef je het ultieme vakantiegevoel en verdien je daar ook nog eens centjes mee!

Belangrijk is dat je goed onderzoek doet naar een organisatie voordat je je ergens aanmeldt. Wij raden deze uitzendbureaus aan voor vakantiewerk:

Pas op iemands huis

Mocht je dit jaar niet op vakantie kunnen, maar wel het gevoel willen hebben dat je ergens heen gaat? Creëer dit gevoel op een budgetvriendelijke manier en pas op iemand huis, planten of katten. Misschien is er iemand in je eigen vriendenkring die wel een oppas kan gebruiken. Een opa, oma, tante, vriendin of buurvrouw.

Wie niet waagt wie niet wint!

Organiseer een picknick party in het park

Lekker alleen, met je liefde of met een groep picknicken in de open lucht. Koop lekkere broodjes, beleg, zoetigheid en een fruitige fles wijn die je mee kan nemen. Vergeet je kleedje en kussentjes niet en je kan eventueel ook een broodplankje meenemen om al het lekkers op te zetten. Neem een muziek box mee voor een goede achtergrondmuziek of een rustig boek en geniet van een heerlijke picknick.

Geen park in de buurt? Ga naar een van deze bekende picknick plekken: Vondelpark Amsterdam, Nationaal park Veluwe, Maasduinen Limburg, Wilhelminapark Utrecht of Bergen aan Zee!

Organiseer een picknick party in het park

Gratis en voor niets!

Natuurlijk zijn er ook toffe uitjes die je gewoon helemaal gratis kan bezoeken! Van speeltuinen tot aan musea. Wij hebben een leuke selectie gemaakt voor jullie: 

En zeg nou zelf, het maakt ook niet uit hoe duur je vakantie is. Luxe jachten en 5 sterren-hotels zijn leuk, maar waar vakantie nou echt om gaat is de mensen met wie je de zomer samen beleefd. Met deze tips beleef je een zorgenvrije zomer. Geniet ervan!