Westerbeekse Oogstdag

Westerbeek
De Twisse Dorsers
Stevensstraat 41
5843AB Westerbeek

Door de Twisse Dorsers wordt de 33ste Westerbeekse oogstdag georganiseerd.
Wat ooit op een mooie Westerbeekse zomerdag in juli is begonnen door het demonstreren van trekpaarden en hun werktuigen, is 33 jaar later uitgegroeid tot een prachtig oogstfeest met diverse activiteiten. Denk hierbij aan activiteiten als het dorsen met de hand, het paard of de tractor, demonstraties van oude ambachten, een onderdelenmarkt, historische werktuigen en vervoersmiddelen.

De Westerbeekse oogstdag, een interessante dag om te bezoeken. Op deze dag nemen wij u zomaar 50 tot 100 jaar mee terug in de tijd. Zo ziet u tien trekpaarden, die steeds zeldzamer worden, aan het werk. De ontwikkelingen in de landbouw worden hier voor u inzichtelijk gemaakt: in eerste instantie werd alle arbeid geleverd door handwerk, later door paarden en daarna met tractoren en stationaire motoren. Verder worden activiteiten als ploegen, maaien, dorsen en ander boerenwerkzaamheden in hun ontwikkeling van vroeger tot nu vertoont.

Show
Enthousiaste hobbyisten laten u hun oude tractoren en werktuigen zien. U zult ze in verschillende stadia treffen: zowel geconserveerd, of in geheel originele staat gerestaureerd. Hier zitten ook tractoren bij van voor oorlog. De stationaire motoren, oude auto’s en andere oldtimers zullen uiteraard niet ontbreken op deze dag. Tekst en uitleg wordt geduldig aan u gegeven. We hopen ook dit jaar dat bezitters van woonwagens gehoor zullen geven aan ons evenement. Niet te vergeten staat ook dit jaar de sleepwagen klaar voor de oldtimer trekker-trek. Daarnaast hebben we nog wat demonstraties van oude ambachtslieden voor u. De houtzager en de mandenmaker laten zien dat ze het nog niet zijn verleerd. Op de braderie en de onderdelenmarkt is een leuk koopje te scoren. Heeft u ook interesse in deelname aan de onderdelenmarkt/braderie, informeer dan via de contactgegevens op de site. Kinderen kunnen plaatsnemen op het ‘Vliegend Tapijt’ en kunnen zich laten schminken. Ook de klein dieren zijn weer volop aanwezig. In de gezellige feesttent kan tenslotte genoten worden van een lekker hapje en een drankje. Een gezellig dagje uit voor de liefhebber, jong en oud!

Het  terrein geopend vanaf 11:00 tot 17:00u
Entree is gratis!

Bezoek de website voor de huidige coronamaatregelen.
 

Bezoek de website >>

westerbeek oogstdag
tractoren festival
activiteiten boerderij

    Reviews van Westerbeekse Oogstdag

    Schrijf een review!

    This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.
    * verplichte velden