Expositie Quilt Art

Horst aan de Maas
Museum de Kantfabriek
Americaanseweg 8
5961GP Horst aan de Maas

Nu van 26 mei (of wanneer het mag)  t/m 26 september 2021 in Museum de Kantfabriek Horst aan de Maas.

Voor de aktuele openingstijden zie onze site.

De tentoonstelling met nieuw werk van de groep ‘Quilt Art’ op tournee door Europa van 2019-2022. Deze tentoonstelling viert de avontuurlijke geest en het rijke erfgoed van vrouwelijke kunstenaars die kunst maken door middel van quilten en textiel, en in het bijzonder die van de baanbrekende en invloedrijke oprichtster Mary Fogg, die in 2016 op 95-jarige leeftijd stierf.

Quilt Art werd in 1985 in Groot-Brittannië opgericht om de quilt als artistiek medium te ontwikkelen en de erkenning ervan als kunstvorm te promoten. De deelnemende leden zijn allemaal vooraanstaande beoefenaars die nationaal en internationaal exposeren. Hun werk is aangekocht door openbare instellingen zoals het Victoria & Albert Museum in Londen, het Museum of Arts & Design in New York, The Quilt Museum in York en het International Quilt Museum in Nebraska, maar ook door tal van particuliere verzamelaars.

Ze zijn verbonden door hun passie voor stof, steek, kleur en textuur en de grenzeloze creatieve mogelijkheden van het textieloppervlak.

De volgende kunstenaars exposeren in Museum de Kantfabriek:

Eszter Bornemisza, Elizabeth Brimelow, Jette Clover, Yael David-Cohen, Fenella Davies, Dirkje van der Horst-Beetsma, Sue Hotchkis, Inge Hueber, Sara Impey, Cherilyn Martin, Sandra Meech, Dominie Nash, Mirjam Pet-Jacobs, Karina Thompson, Janet Twinn, Isabelle Wiessler en Chatlotte Yde

 

 

Bezoek de website >>

Google Maps
Expositie
Schilderijen

  Reviews van Expositie Quilt Art

  Schrijf een review!

  1
  2
  3
  4
  5
  6
  7
  8
  9
  10
  This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.
  * verplichte velden