8x familievakantieparken in Nederland

Dit jaar met het gezin op vakantie in Nederland, maar zie je door de bomen het bos niet meer door het grote aantal vakantieparken? Dit is compleet logisch, Nederland beschikt namelijk over zo’n 363 vakantieparken! Om jou een beetje te helpen kiezen, welk vakantiepark nou het beste aansluit bij jouw gezin, hebben wij deze blog geschreven. In deze blog hebben wij 8 kindvriendelijke vakantieparken voor jou verzameld. Hopelijk kan je na het lezen van deze blog iets makkelijker een keuze maken.

1. Landal Vennenbos – Hapert

Op dit vakantiepark zal niemand zich snel vervelen. Vennenbos beschikt over een groot subtropisch zwembad met een Lazy River of een spannende Black Hole glijbaan. Dit klinkt alleen al spannend! Naast deze glijbanen is er ook een golfslagbad, whirlpools en een kinderbadje voor de allerkleinste. Voor het mooie weer is er ook een buitenzwembad met een ligweide. Naast alle spetterende wateractiviteiten is er ook een speeltuin, een bowlingbaan, mini autootjes en boogschieten. Landal Vennenbos is een echte topper voor gezinnen!

1.	Landal Vennenbos – Hapert

2. Recreatiepark De Leistert – Roggel

In de provincie Limburg vind je dit vakantiepark tussen de twee steden Roermond en Weert. Daarbij is het gelegen aan de grens van België. In het dorpje Roggel ligt dit vakantiepark waar je kan kiezen uit 225 luxe vakantieboerderijen in Limburgse boederijstijl. Toch net iets anders dan een standaard huisje. Op het gebied van voorzieningen kom je hier niks te kort. Het park beschikt over een subtropisch zwembad met een buitengolfslagbad. Houd je het liever droog? Dan kan je terecht op het adventure sportveld of bij de fietscrosbaan. Voor de aller kleinste is er een indoor speeljungle, terwijl jij geniet van een hapje en drankje op het terras van het restaurant. Doordat dit park zo centraal gelegen is, zijn de mogelijkheden groot. Ga voor een dagje Roermond, Weert of steek de grens over en neem een kijkje in België.

2.	Recreatiepark De Leistert – Roggel

3. Center Parcs Het Heijderbos – Heijn

In het Noordelijkste gedeelte van Limburg vind je in een bosrijke omgeving Center Parcs Heijderbos. Er zijn genoeg activiteiten om te ondernemen voor jong en oud. Er is bijvoorbeeld een grote indoor speelplaats, een Tower jump voor de echte waaghalzen, bumper cars, acedemy circus en een kids spa. Niet te vergeten is er een mega groot zwemparadijs genaamd Aqua Mundo, waar het hele gezin zich uren kan vermaken. Je kan er zelfs duiklessen nemen, waar je de mooiste vissen tegen komt. Ook als je komt om te ontspannen zit je hier goed, kom lekker vertoeven in de sauna, Turkse stoombad of in het bubbelbad. Dit park beschikt over nog veel meer leuke activiteiten, dus ben je op zoek naar een actieve vakantie dan zit je hier goed.

3.	Center Parcs Het Heijderbos – Heijn

4. Landal Hof van Saksen – Nooitgedacht

Het Hof van Saksen is een unieke plek waar niemand iets te kort komt. Van luxe kan zeker gesproken worden. Het aanbod van faciliteiten in dit park is enorm en daarom ook geschikt voor zowel jonge kinderen als tieners. Het zwembad maakt dit park extra uniek, omdat het heel modern is, er is een wildwaterbaan en maar liefst 4 indoorwaterglijbanen. Daarnaast is er ook een peuterbad en er zijn whirlpools aanwezig. Voor ieder wat wils! In het hoofdgebouw van dit park bevinden zich diverse eetgelegenheden en een wellness centrum. Naast het zwembad is er ook een speelparadijs met meer dan 1000 vierkante meter vol klimrekken, glijbanen, een ballenbak en trampolines.

4.	Landal Hof van Saksen – Nooitgedacht

5. Landal Land van Bartje – Ees

We blijven nog even in de provincie Drenthe, hier vind je namelijk Landal Het land van Bartje. Het ligt midden in de bossen en dit zorgt voor een aangename sfeer. Het park staat in het teken van eindeloos samen plezier maken met het hele gezin. Er zijn diverse faciliteiten op het park, zoals sport- en- speelvelden, een waterspeelplaats, een zwembad en een kinderboerderij. Naast het park is een groot golfterrein en er is een fun en entertainment programma die elke dag activiteiten organiseren. Kortom, geheid een gezellige en drukke vakantie voor het hele gezin.

5.	Landal Land van Bartje – Ees

6. Resort Arcen – Arcen

In het bourgondische Limburg vind je resort Arcen. Dit vakantiepark is de perfecte ontsnapping aan het dagelijks leven voor de hele familie. Er zijn luxe villa’s geschikt voor 20 personen, een wellness zwembadvilla met privé zwembad of je kan kiezen voor een knus huisje rondom het strand. Koos Konijn zorgt voor de gezellige animatie op het park, waardoor de kinderen zich nooit hoeven te vervelen. Je kan genieten van de prachtige natuurlijke omgeving, vol groene bossen en heidenvelden. Ook is de afstand tot Venlo, Roermond of Düsseldorf minimaal, dus een bezoekje aan een van deze steden kan niet ontbreken.

7. Landal Landgoed ’t Loo – ’t Loo-Oldebroek

Dit park beschikt over alles wat je als gezin maar nodig hebt. Aan de rand van de Veluwe vind je Landal Landgoed ’t Loo. Er zijn veel activiteiten en faciliteiten, zoals een bowlingbaan, een speelboederij en een indoorspeelplaats. Dit is slechts een klein deel van de grote hoeveelheid faciliteiten. Er is ook een tennisbaan aanwezig en een overdekt zwembad voor uren spetter plezier. Kortom, dit park is geschikt voor actieve gezinnen die op zoek zijn natuur en avontuur.

8. Landal Miggelenberg – Hoenderloo

Een kindvriendelijk vakantiepark op de Veluwe met alle gemakken voorzien. Dit park is de perfecte combinatie van cultuur, natuur en avontuur. Zo heeft dit park een groot zwembad, een avonturen hof en een speellandschap waar de kinderen uren zoet zijn tussen de glijbanen, gangenstelsels en klimtorens van wel 10 meter hoog. Voor het hele gezin zijn er ook activiteiten als bowlen, laser gamen of midgetgolfen. De bungalows liggen verscholen tussen al het groen van de Veluwe. Als ouders kom je hier volledig tot rust terwijl de kinderen zich dagen vermaken tussen alle activiteiten die dit park te bieden heeft.

8.	Landal Miggelenberg – Hoenderloo

Fijne vakantie!

Wij hopen dat we jou hebben geholpen met deze geweldige vakantieparken en dat het nu makkelijker is om een keuze te maken voor deze zomer. Er is in ieder geval genoeg keuze! Alvast een fijne vakantie.