10x de leukste buitenactiviteiten

Op zoek naar leuke activiteiten voor buiten? Wij hebben de 10 leukste uitjes, die we gewoon kunnen doen op dit moment voor jou verzameld. Nu het zomerse weer onze kant op komt willen we natuurlijk niks liever dan lekker naar buiten gaan.

1. Kano├źn

Wanneer het lekker weer is, dan is een kano tocht door de grachten van Utrecht een super leuke bezigheid. Ga met vrienden, familie of collega’s op ontdekkingstocht door de grachten van Utrecht. Met een routekaart is de route voor jullie al uitgestippeld, dus deze hoef je alleen maar te volgen. Op deze manier zie je alle mooie plekjes en hoef je niet bang te zijn dat je iets vergeet. Natuurlijk kan kanoën eigenlijk overal wel, in de stad of lekker in de natuur. Kijk voor meer kano mogelijkheden bij ons op de website.  

2. Klimmen

Klimmen in de buitenlucht is een van de sporten die we wel mogen en kunnen doen op dit moment. In heel Nederland vind je van deze parken. Klimpark ENZO is het klimpark van Texel en is gevestigd op een vakantiepark. Gegarandeerd een avontuurlijke dag voor jong en oud! Op het klimpark vind je diverse activiteiten, zoals een hoogte parcours, een vrije val maken en natuurlijk klimmen. Er zijn vier verschillende routes voor zowel beginners als gevorderden. Kijk voor de andere klimparken op onze website.

2. Klimmen

3. Rondvaart

Wanneer het mooi weer is, is er niets leuker dan lekker het water op gaan met elkaar. Zelf een bootje huren of ga voor een rondvaart. Vanaf het water zie je alles toch net vanuit een ander perspectief. In Groningen kan je kiezen voor een vaart met of zonder schipper. Het is zelf mogelijk om een verzorgde lunch mee te nemen en deze lekker op te eten waar en wanneer jullie dat willen. Is Groningen toch iets te ver en zoek je het liever iets dichter bij huis? Kijk dan op onze website voor meer rondvaarten.

4. Suppen

Suppen is een van de leukste en nieuwste watersporten die wij hier kennen! Op een soort surfplank, peddel je jezelf staand door het water. Dit kan ergens op de grachten zijn, maar ook ergens op een groot meer. In Eindhoven kan dit bijvoorbeeld. Hier volgt eerst een introductie, voor als je nog niet bekend bent met suppen. Hierna zal je zelfstandig het water op gaan en kan je volledig je eigen gang gaan. In Eindhoven bieden ze nu ook Sup yoga aan, dat is dus yoga op het water! Het vergt wat balans en concentratie, maar het is een super leuke ervaring.

4. Suppen

5. Dag vissen

Vissen, wie kent het niet? Je moet er van houden en anders kan je dit stukje beter even overslaan. Het vergt veel geduld, maar vaak wel voor een goed doel! Vissen kan je natuurlijk op eigen gelegenheid doen, op plekken waar dit is toegestaan, maar in Dordrecht ga je s’ morgens vroeg op pad met een visgids. Samen gaan jullie op pad en leert de visgids je om nog beter te worden in vissen. Geniet van de prachtige Dordtse wateren en de Biesbosch. Jullie varen langs verschillende wateren, om overal zoveel mogelijk te vangen. Als laatste eindigen jullie de dag met een borrelplank op de boot en kan je genieten van de prachtige omgeving. Klinkt als een super dag toch (als je van vissen houdt)!!

6. Segway tour

Op zoek naar een avontuurlijk, sportief en gemakkelijk uitje voor iedereen? Ga dan voor een segway tour in Ermelo. Een segway is een elektrisch aangedreven, zelf balancerend eenpersoons vervoersmiddel. Je bestuurt dit vervoersmiddel door middel van je lichaam. In groepsverband gaan jullie een prachtige tour maken op de Veluwe. Er is keuze uit vier verschillende tours, welke je allemaal een ander gedeelte laten zien.

6. Segway tour

7. Blote voeten pad

Het blote voeten pad in Bovenkarspel is een speciale beleving om te doen! Gezellig en ontspannen trek je door de natuur. Leuk voor jong en oud! Dit pad kent verschillende uitdagingen en ook kom je onderweg van alles tegen. Je loopt namelijk door een agrarisch landschap met fruit, maïs, graan, bloemen, varkens, kippen en nog veel meer. Het is een weg van zo’n 2,5 km. Super leuk en sportief uitje voor het hele gezin!

8. Power boat varen

Als je op zoek bent naar spanning, dan zit je hier helemaal goed. RIB varen, ook wel power boat varen genoemd, is varen op zee met een speciale boot die ervoor gemaakt is om in de branding te kunnen varen. In Scheveningen kan je deze spannende tocht boeken en is geschikt voor zowel kleine als grote groepen. Durf jij het aan? Tussen de wind, getij en golfhoogte? Dit uitje is gegarandeerd veilig en zeewaardig!

8. Power boat varen

9. Poldersurvival

Als je bang bent om vies te worden dan is dit uitje niet geschikt voor jou! Klimmen, slingeren, klauteren en springen het kan allemaal bij Poldersurvival in de Kwakel. Je wandelt over een parcours en het is mogelijk om droog aan de overkant te komen, maar dan moet je wel goed je best doen. Gegarandeerd hilarische momenten met elkaar. 

9. Poldersurvival

10. Waterskibaan

Dit super spannende uitje is geschikt voor zowel beginners als gevorderden en voor jong en oud. In Weert vind je een waterskibaan van ruim 805 meter lang. Door obstakels op de route is het voor gevorderde leuk, maar voor beginners is er een aparte mast gemaakt. Daarnaast is het mogelijk om te wake boarden, kneeboarden en te zwemmen. Om de dag leuk af te sluiten kan je op het terras een drankje doen of een hapje eten. Een intensieve en sportieve dag voor klein en groot gezelschap!

10. Waterskibaan