Museum voor Communicatie

Den Haag
Zeestraat 82
2518 AD Den Haag
In het Museum voor Communicatie ontdek je op een interactieve manier hoe mensen vroeger met elkaar communiceerden. Juist de vergelijking met hoe wij dat nu doen, maakt het bezoek aan het museum een ware belevenis.

Communicatie
Je geniet niet alleen met je ogen, maar ook al je andere zintuigen worden in verschillende interactieve opstellingen geprikkeld. Geschiedenis, heden en toekomst van onder andere telefonie en datacommunicatie kunnen ontdekt worden.

Geschiedenis
Hoewel het pas sinds 1999 de naam Museum voor Communicatie draagt, bestaat het museum al sinds 1929. In dat jaar werd het Postmuseum opgericht als bedrijfsmuseum van het Staatsbedrijf der PTT.

Inmiddels is er in het museum veel meer te zien dan de geschiedenis van post en telecommunicatie alleen. Zo zijn er tentoonstellingen over zintuigen, kunst, de maatschappij en de mens. En daarin spelen communicatiemiddelen natuurlijk altijd een grote rol.

De collectie
De collectie Posthistorie en de collectie Telecommunicatie geven een beeld van de ontwikkeling van de postbranche en de telecommunicatiebranche in Nederland vanaf circa 1600 resp. 1800 tot en met heden. De collectie Postwaarden omvat postwaarden van Nederland en de (voormalige) Overzeese Rijksdelen vanaf 1852 tot en met heden. De collecties zijn vanuit de oogpunten cultuurhistorie, techniek en (toegepaste)vormgeving bijzonder waardevol en worden internationaal gewaardeerd. Op dit moment bevat de collectie ongeveer: 10.000 voorwerpen, 1.000.000 postwaarden, 100.000 negatieven, 1.000 films en video's, 2.500 affiches en 15.000 boeken en tijdschriften.

Bezoek de website >>

  Reviews van Museum voor Communicatie

  27 juli 2015

  Veel te duur voor zo weinig informatie. De kinderen vonden het ook niet leuk.

  Emma
  Emma
  Om een recensie te kunnen schrijven moet je ingelogd zijn. Klik hier om in te loggen of een account aan te maken.