Marinemuseum

Den Helder

Onze museumvloot bestaat uit drie schepen, uit verschillende periodes in de geschiedenis. Daarnaast staat op ons terrein een gedeelte van een geleide wapenfregat. Ontdek het leven en de techniek aan boord.

Wie het terrein van het Marinemuseum betreedt ziet in de verte meteen de trotse masten van ramschip Schorpioen. Op dit schip is ons museumrestaurant gevestigd. Voorts zijn er verschillende expositieruimtes, waar tijdelijke tentoonstellingen te zien zijn.

Ons terrein is van de Koninklijke Marine. Dit betekent dat u door het jaar heen als bezoeker getuige kunt zijn van verschillende tradities die de marine kent. Er wordt geregeld geoefend door adelborsten en ook hun traditionele mars door Den Helder, voorafgaand aan het jaarlijks Assaut begint bij het museum. Verder vinden er beëdigingen plaats. Het terrein voor het brughuis is ingericht als officieel herdenkingsterrein.

Google Maps

Adres

Marinemuseum
Hoofdgracht 3
1781AA Den Helder

Reviews van Marinemuseum

7 September 2021

Oplichters! Ik had online tickets besteld. Toen wij ernaar toe wilden bleek ik een zere keel te hebben en verkouden te zijn. Nou en dan vooral in coronatijd ben ik voorzichtig voor mezelf, omdat ik hartpatiënt ben, maar ook voor anderen. Dus via de site de aankoop terug gevraagd met als reden COVID verschijnselen. Krijg ik bericht terug dat ze dit niet gaan doen i.v.m. het reglement van het park, ja een goede reden. Kon wel de tickets om boeken maar we gingen alweer terug naar huis, vakantie voorbij. Ik snap dat musea’s het moeilijk hebben en dat ze inkomsten mis zijn gelopen maar om op deze manier toch aan inkomsten te moeten komen vind ik diep en diep triest. Maar klaarblijkelijk is bij dit musea niet belangrijk dat er mensen met Corona rondlopen en vinden ze inkomsten toch belangrijker.

Christien

Schrijf een review!

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.