Westfries Museum

Hoorn

Het Westfries Museum is in afwachting van een ingrijpende verbouwing en vernieuwing, maar opent tijdelijk haar deuren voor de expositie ‘Rembrandt, de fotograaf’. Meer dan 200 meesterlijke etsen uit de collectie van Rembrandt-verzamelaar Jaap Mulders vullen van 22 juni tot en met 3 november 2024 het leeggeruimde museum. De expositie belicht naast Rembrandts meesterlijke techniek ook zijn haast fotografische composities. Rembrandt had als geen andere kunstenaar uit zijn tijd namelijk oog voor het perfecte plaatje: als een fotograaf avant la lettre. Locatie: Roode Steen 1, Hoorn.

Andere activiteiten

Ondertussen blijven we in de stad én online het verhaal vertellen over de geschiedenis van Hoorn en West-Friesland. Dat doen we onder andere met de bijzondere publiekstrekker Ontdek het verhaal van Hoorn in de Statenpoort in Hoorn.

Ontdek het verhaal van Hoorn: multimediashow met podwalks

Beleef eerst de historische hoogtepunten van Hoorn in een spectaculaire multimediashow. Loop daarna een van de verdiepende wandelroutes langs de monumenten in de Hoornse binnenstad. De wandelroutes loop je met eigen telefoon (podwalk) of wandelgidsje. De show en routes zijn in het Nederlands, Engels en Duits beschikbaar. Locatie: Nieuwstraat 23, Hoorn.

Google Maps

Adres

Westfries Museum
Roode Steen 1
1621CV Hoorn

Reviews van Westfries Museum

Schrijf een review!

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.