Museum De Bommelzolder

Zoeterwoude
Weipoortseweg 33
2381 NC Zoeterwoude
Het museum gevestigd in Zoeterwoude is in 1998 officieel geopend door de zoon van Marten Toonder. De Bommelzolder staat geheel in teken van de alom bekende stripfiguren Olivier B. Bommel en Tom Poes.

Het museum herbergt een grote collectie van het werk van Marten Toonder, zoals de 177 Bommelsaga, die van 1941 tot 1986 in verschillende dagbladen zijn verschenen maar ook alle boekuitgaven van deze saga.

'Bommellaria'
Daarnaast is er in het museum een grote hoeveelheid ‘Bommellaria’ te bezichtigen, zoals puzzels, posters, textiel, serviesgoed, stempeltjes, beeldjes, schilderijen en een replica van de 'oude schicht' uit de saga.

Nog meer strips
Verspreid over het museum vindt je aanhalingen uit de Bommelsaga, als voorbeelden van de vele taalgrappen van Toonder, die zo kenmerkend zijn voor zijn ironische kijk op maatschappelijke verschijnselen. Buitenlandse uitgaven van het werk van Toonder zijn eveneens rijk voorhanden. Niet alleen van de Bommelsaga is Toonder de schepper. Hij is ook de ontwerper van de stripverhalen van Panda, Kappie en koning Hollewijn. Ook deze strips zijn – in verschillende uitvoeringen – in het museum te zien.


Bezoek de website >>

    Reviews van Museum De Bommelzolder

    Om een recensie te kunnen schrijven moet je ingelogd zijn. Klik hier om in te loggen of een account aan te maken.