Het Maritiem Museum Rotterdam

Rotterdam
Leuvehaven 1
3011 EA Rotterdam
Het Maritiem Museum presenteert uiteenlopende (wissel)tentoonstellingen voor een breed publiek en is mede door een vol evenementenprogramma een ontmoetingsplaats voor jong en oud.

Museumschip 'Buffel'
De multimediale havenpresentatie 'MainPort Live' brengt met beeld, geluid en real-time navigatie het ritme van de Rotterdamse haven terug in de stad en op Museumschip 'Buffel', één van de vooraanstaande attracties van het museum, wanen bezoekers zich terug in de tijd dat het schip nog dienst deed als kustwacht- en opleidingsschip van de Koninklijke Marine. Het schip is volledig vernieuwd en na een grondige renovatie weer in haar oorspronkelijke staat gebracht.

Tentoonstellingen
Bij de kinder-doe tentoonstelling 'Professor Plons' leren kinderen van 4 tot 12 jaar spelenderwijs over schepen en de Rotterdamse haven. De tentoonstelling 'Geen zee te hoog - Onze maritieme geschiedenis in beeld' laat op zijn beurt zien hoe de scheepvaart de grondslag legde voor onze cultuur, rijkelijk geïllustreerd door de pareltjes uit de eeuwenoude collectie van het museum.

Meer informatie
Het Maritiem Museum ligt midden in het historisch maritiem museumkwartier van Rotterdam, beschikt over een unieke historische bibliotheek, een museumwinkel en een gastvrij café. Kijk op onze website voor een actueel overzicht van de tentoonstellingen en evenementen.

Bezoek de website >>

  Reviews van Het Maritiem Museum Rotterdam

  30 juni 2015

  Ik geef het een 6.

  Tijmen  Weijermars
  Tijmen Weijermars

  10 januari 2013

  Origineel museum met verrassende tentoonstelling, goed ingespeeld op zowel modern als verleden. Superleuk voor kinderen, vooral op het dak waar je met allerlei watervoorwerpen mag spelen (proffesor plons!)

  Saskia
  Saskia
  Om een recensie te kunnen schrijven moet je ingelogd zijn. Klik hier om in te loggen of een account aan te maken.