Bestel kaartjes

Het Afrika Museum

Berg en Dal
Het Afrika Museum
Postweg 6
6571 CS Berg en Dal

Semi-permanente tentoonstellingen
De tentoonstelling in zaal 1 heeft als rode draad het thema ontmoetingen. Ontmoetingen tussen Europeanen en Afrikanen, tussen museum en bezoekers en tussen objecten en bezoekers.

Westerse en Afrikaanse visies op Afrikaanse kunst
In de tweede zaal komt de evolutie in het kijken naar en de omgang met Afrikaanse kunst aan bod. De waardering voor Afrikaanse voorwerpen mag dan sterk zijn toegenomen, zij blijft een oordeel van westerlingen. De vraag hoe Afrikanen zelf hun artistieke objecten beoordelen staat centraal in deze zaal.

Buitenmuseum
Naast het binnenmuseum ligt het vijf hectaren groot buitenmuseum waarbij de Afrikaanse architectuur een hoofdrol speelt. Dankzij de grote variatie in hoogte en begroeting van dit terrein biedt het de in Nederland zeldzame gelegenheid om verschillende Afrikaanse culturen op authentieke wijze dichter bij onze samenleving te brengen.

Je wandelt over een erf uit Ghana, door een dorp van de Dogon uit Mali, ontdekt de ‘mongulu’s’ van de Baka-pygmeeën uit Kameroen en de paalwoningen uit Benin. Ook zuidelijk Afrika is vertegenwoordigd met een woonerf uit Lesotho. Het grazende kleinvee, de groenten op de kleine akkers en de inrichting van de huizen zorgen voor een echte Afrikaanse sfeer.

Bezoek de website >>

Hutten
Huisje

  Kaartjes met korting voor Het Afrika Museum

  TicketVeiling.nl
  Doe een bod bij TicketVeiling.nl en probeer de beste prijs te krijgen. Let goed op de voorwaarden en bijkomende kosten.
  Bieden vanaf € 1,00 per persoon
  Tripper
  Ga voor een van de beste deals bij Tripper.nl en ontvang direct ticket per e-mail.
  Ticket vanaf € 7,50 per persoon

  Reviews van Het Afrika Museum

  6 May 2018

  Prachtig museum in schitterende omgeving

  25 April 2016

  Wij zijn in april geweest. Buiten was het mooi, maar wel klein en er is bijna niks te doen. Je kan huizen kijken, maar dat was het. We hadden wat meer sfeer verwacht. Binnen alleen Afrikaanse kunst. Weinig over het leven in Afrika of over de cultuur in Afrika. We hebben 14 euro betaald, maar binnen een half uur waren we weer weg. Ben gek op Afrika, maar dit viel me heel erg tegen.

  Schrijf een review!

  This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.
  * verplichte velden