Fraeylemaborg

Slochteren
Fraeylemaborg
Hoofdweg 30
9621 AL Slochteren

De Fraeylemaborg te Slochteren is gelegen op een landgoed dat in hoofdzaak dateert uit de 19e eeuw. Het park, deels naar ontwerp van G.A. Blum en L.P. Roodbaard, is aangelegd in Engelse landschapsstijl. Hierbij zijn restanten van de formale barokke aanleg bewaard gebleven, zoals de karakteristieke middenas.

Op het voorterrein staat het schathuis waarin nu een restaurant is gevestigd. Er tegenover staat het koetshuis, momenteel in gebruik als galerie. Achter het koetshuis staat de orangerie waarin de kuipplanten 's winters onderdak vinden. De borg werd in de middeleeuwen als steenhuis gesticht en groeide uit tot een imponerend gebouw met invloedrijke bewoners. De laatste adellijke bewoners, de familie Thomassen à Thuessink van der Hoop van Slochteren, verkochten de borg in 1972 aan de Gerrit van Houten Stichting. Na restauratie werd de Fraeylemaborg museum.

Naast stijlkamers worden er ook vertrekken benut voor exposities. De Grote Zaal wordt gebruikt voor concerten en ontvangsten, terwijl de Kleine Zaal in gebruik is als trouwzaal.

Bezoek de website >>

    Reviews van Fraeylemaborg

    Schrijf een review!

    This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.
    * verplichte velden