Glasblazerij Gerardo Cardinale

Vaals
Tentstraat 2
6291 BH Vaals
Heb je enig idee hoe hard je moet blazen om een bol te maken? Is het erg warm bij de oven? Hoe vloeibaar is het kristal nu eigenlijk? Dit alles kun je horen en zien in de glasblazerij. Tijdens de demonstratie zal Gerardo je de verschillende facetten van het glasblazen stap voor stap laten zien.

Museum
Van een stuk vloeibaar kristal wordt plotseling een gigantische kristallen schaal tevoorschijn getoverd, of wordt het misschien wel een trotse zwaan? In het museum van de glasblazerij kun je oude nostalgische glazen voorwerpen en gebruiksartikelen aanschouwen uit de oudheid. Ook kun je hier glaskunstobjecten bewonderen.

Vloeibaar zuiver kristal
Uit de zuivere grondstoffen kalk, soda, potas en kwartszand wordt 350 kilo glas in vloeibare vorm in de oven op 1150 graden constant op temperatuur gehouden. Het betreft hier de zuiverste vorm van vloeibaar kristal. Zuiver kristal is kleurloos. Om zijn werken van kleur te voorzien gebruikt Gerardo een verscheidenheid aan metaaloxiden, die tijdens het proces van het blazen aan het kristal worden versmolten.

Gerardo Cardinale
Na een lange periode van hard werken mocht de uit Italië afkomstige Gerardo Cardinale zich meesterblazer noemen. Bovendien werd hij in 1995 uitgeroepen tot beste glasblazer van Europa! Deze titel draagt hij met trots.

Bezoek de website >>

    Reviews van Glasblazerij Gerardo Cardinale

    Om een recensie te kunnen schrijven moet je ingelogd zijn. Klik hier om in te loggen of een account aan te maken.