De leukste uitjes voor als het regent in Nederland

Het regent vaak in Nederland, maar het duurt niet lang voordat de regendruppels weer stoppen. Regenbuien in Nederland duren over het algemeen 1-3 uur. Je moet je dus voorbereiden op de paar regenachtige uurtjes in Nederland. De volgende uitjes zijn dan erg geschikt! 

Markthal

De Markthal is een kolossaal bouwwerk vlakbij de Grote Markt in Rotterdam. Uniek aan dit gebouw is dat het foodshops combineert met restaurants en appartementen in één gebouw. De Markthal biedt plaats aan 220 appartementen, 4600 m2 winkelruimte en 1600 m2 horeca. Ook heeft het een parkeergarage onder de Markthal voor meer dan 1000 auto's. De Markthal werd in 2014 ingehuldigd door Koningin Maxima. 

Spoorwegmuseum

Spoorwegmuseum heeft een uitgebreide collectie locomotieven, treinwagons, stoommachines, schaalmodellen, schilderijen van treinen, spoorwegmaterieel en objecten. Zij heeft een fantastische locatie, het voormalige station Maliebaan, gebouwd in 1874. Dit station is geheel gerestaureerd. Je vindt er een rijk beschilderde vestibule met kroonluchters, 1e, 2e en 3e klas wachtkamers, een luxe eetzaal en zelfs toiletten in 19e-eeuwse sfeer. Met de trein kom je in stijl naar het museum! Vanaf Utrecht CS brengt de museumtrein je naar het museum en stap je midden in het museum uit. Een heel originele (en handige) manier om een ​​tocht door het museum te beginnen; de kinderen zullen het geweldig vinden.

Klimhal

Als het regent, wil je niet graag langs of op het sportveld staan. Dit betekent desondanks niet dat je dan niet kunt sporten. Ga bijvoorbeeld met je kinderen naar een klimhal in ons land! Er staan dan allemaal klimmuren op gietvloeren bij G-vloeren in een pand. Het is vervolgens je doel om zo hoog mogelijk te komen op deze muren. Wees overigens niet bang dat je valt, je zit namelijk vast. Als je wel valt, kom je dus niet in de problemen! 

Rijksmuseum

Het Rijksmuseum is niet voor niets het Rijksmuseum. Het heeft de beste en meest uitgebreide collectie van acht eeuwen kunst in Nederland. Zo exposeert het Rijksmuseum veel schilderijen van beroemde Nederlandse schilders als Rembrandt, Vermeer en talloze anderen. Als je wilt, kun je dagen in dit museum doorbrengen, maar je kunt je ook concentreren op de topstukken, met als absoluut hoogtepunt de Nachtwacht van Rembrandt van Rijn, Nederlands bekendste schilderij. Dat is een geweldige manier om die paar regenachtige uurtjes door te brengen.

Mauritshuis

Het Mauritshuis in het centrum van Den Haag is een uniek museum vanwege de ongelooflijke collectie absolute meesterwerken van Nederlandse en Vlaamse schilders uit de 17e eeuw. Geen ander museum in Nederland heeft zo'n hoge concentratie aan wereldberoemde schilderijen. Wereldberoemde schilderijen zoals Rembrandts  De anatomische les van Dr. Nicolaes Tulp Vermeers Meisje met de parel en Potters De stier zijn bekende hoogtepunten uit de collectie. Voeg daarbij het beste werk van Jan Steen, de prachtige landschappen van Jacob van Ruisdael en de fabelachtige portretten van Rubens, en je begrijpt misschien ons enthousiasme voor het Mauritshuis.

Duinrell

Duinrell onderscheidt zich van andere Nederlandse attractieparken doordat het een enorm zwemparadijs (genaamd “waterpark Tikibad”) heeft met meer dan 20 glijbanen voor een fantastisch totaal van meer dan 1,5 km aan glijbanen. Sommige van deze glijbanen zijn zo spectaculair dat we er vrij zeker van zijn dat je kinderen zich niet zullen vervelen in Duinrell, maar via social media indruk kunnen maken op hun vrienden met het fantastische aquapark in hun achtertuin.

Duinrell