De leukste kerstuitjes

Het kerstfeest dit jaar gaat iets anders dan andere jaren. We kunnen we allemaal met de pakken neer gaan zitten alleen hier schieten we helemaal niks mee op. Ondanks alle beperkingen kunnen we nog steeds een heel leuk kerstfeest houden. Er zijn genoeg alternatieven en leuke uitjes die nog wel mogen. Dus laten we met z’n alle er een prachtig en positief kerstfeest van maken!

Wij hebben voor jou speciaal allerlei verschillende activiteiten op een rijtje gezet om er een toffe feestdagen van te maken. Zit je er al klaar voor? Hier komen ze!

De leukste kerstuitjes

X-mas Culirally

Gezellig met kerst een autotochtje maken en dat geheel in kerststijl? Meezingen met de allerleukste kersthits, een versierde auto, warmte, gezelligheid en familie. De gehele dag samen eropuit buiten de deur. We got you! Dit uitje is dan misschien echt iets voor jou!

Met de X-mas Culirally maak je samen met je gezin of familie een ritje door de mooiste gebieden in Midden-Nederland. De gehele dag maak je tocht in échte kerstsferen en ’s avonds sluit je avond met een heerlijk door jou huisgemaakt kerstgerecht.

Wat ga je doen?
RLLY stuurt je een pakket op bestaande uit: een code om de culirally te starten, een ingrediëntenpakket voor 2, 4 of 6 personen, kerstversiering om je hele auto in kerstsferen om te toveren, een Spotify kerstplaylist om de gehele rit de longen uit je lijf te zingen en heerlijke warme chocolademelk met wat lekkers.

Nadat je dit pakket hebt ontvangen stap je met je gezin in de auto en ga je op pad in Midden-Nederland. Het is de bedoeling dat je met de auto naar speciale punten rijdt. Hier krijg elke keer een tip hoe je het gerecht bereid en kom je op een prachtige plek terecht. Deze tip sla je op en nadat je aan het eind van de dag op alle punten bent geweest heb je een compleet recept! Als je vervolgens thuis aankomt kan je met gezellig met z’n tweetjes of het hele gezin lekker gaan koken. Dan kan je de dag samen afsluiten met een overheerlijk zelfbereid kerstgerecht. Smullen maar!

X-mas Culirally

Kerst Escape Game

Escape rooms zijn helemaal hip op het moment en ook met corona hebben veel uitjesaanbieders hun assortiment uitgebreid met online escapes. Hoe leuk is het dan om met kerst een online kerst escape game te doen! Gewoon een escape room doen vanuit eigen huis en geheel in kerstsferen. Super tof!

Deze escape game staat geheel in het thema van kerst. Wat is het doel dan? De kerstman helpen om het kerstfeest te redden. Dit is namelijk in gevaar en iedereen is dol op kerst. In een game vol met spanning en sensatie ga jij samen met je huisgenootjes, familie of partner het mysterie ontrafelen zodat de feestdagen toch nog in hun volle glorie door kunnen gaan.

Per post krijg je verschillende dingetjes opgestuurd. Hier ontvang je een code om online in te loggen en verschillende attributen die je zullen helpen om het kerstfeest te redden. Dus zodra het op je deurmat verschijnt kan je de tafel of bank ontruimen en ervoor gaan zitten. Het spel is een combinatie van het online platform en de puzzels die je met de post opgestuurd krijgt. Niemand hoeft stil te zitten tijdens de game want samenwerking is vereist! Zorg er wel voor dat het 90 minuten lang gezellig blijft, want je zit voorlopig nog wel met elkaar opgescheept in huis. ????

Kerst Escape Game

Online Kerst PubQuiz

Ben jij een grootste kenner van allerlei verschillende willekeurig (kerst)feitjes en ben je dol op quizjes? Dan is dit natuurlijk ook onwijs leuk om thuis te doen. En het mooie is het kan individueel of met een groep? Dus speel of gezellig alleen thuis met het gezin of trommel al je vrienden en/of familie op en doe deze kerst pubquiz met een hele groep online!

Gedurende deze pubquiz word je begeleid door een echte quizmaster die jullie samen door het spel heen begeleid. In de quiz blik je terug op 2020 en komen er verschillende (kerst)thema’s aan bod. Wat kan jij je nog herinneren van dit hectische jaar? Stel het op de proef en wie weet ben jij wel de enige echte 2020 expert en mag jij nog lang pronken tegen iedereen dat je hebt gewonnen.

Ook hier geldt weer houdt het alsjeblieft gezellig en sportief. We kennen ten slotte allemaal wel die ene vriend of dat ene familielid die net eventjes iets te enthousiast, ik bedoel competitief, wordt. En het is online dus als je je schoonmoeder zat bent, kan je haar ook gewoon op stil zetten. Maar het is kerst dus gezelligheid is een absoluut vereiste natuurlijk! En wat gezellig zal het zijn.

Online Kerst PubQuiz

Winter Wandeling

Een gratis uitje buiten de deur kan ook gewoon. Ben je met het gezin toe aan het halen van een frisse neus? Dan kan dat ook gewoon. Stap in de auto en rijdt naar een van Nederlands mooiste natuurparken en natuurgebieden toe voor een echte winter kerst wandeling. Op onze website staan meer dan genoeg natuurparken door heel Nederland dus de keuze is reuze.

Ga struinen door de Brabantse Sahara oftewel de Loonse en Drunense duinen. Dit is het grootste stuifzandgebied in heel West-Europa. Het gebied ligt tussen Tilburg, Waalwijk en Den Bosch. De Brabantse Sahara is een woest, stoer en droog gebied waar je je even in een andere wereld waant.

De natuur van Het Nationale Park De Hoge Veluwe is overweldigend. De verschillende oud-Veluwse landschappen wisselen elkaar continu af; tijdens je tocht door het park kom je door loof- naald- en gemengde bossen, maar ook door heidevelden, grasvlakten en stuifzandlandschappen. Ook een goede optie dus om te gaan wandelen!

Het grootste zoetwatergetijdengebied van Europa ligt in De Biesbosch. Wilgenvloedbossen, een wirwar van kreken, scheefgegroeide bomen. De Biesbosch bestaat uit twee delen: de Zuid-Hollandse en de Brabantse Biesbosch, gescheiden door de rivier De Merwede. Het natuurgebied is het beste te verkennen via het water maar je kan er ook prima doorheen wandelen te voet.

Daarnaast zou je ook nog kunnen wandelen in andere nationale parken zoals: Schiermonnikoog Nationaal Park, Duinen van Texel Nationaal Park, De Zoom - Kalmthoutse Heide Grenspark, De Veluwezoom Nationaal Park, De Sallandse Heuvelrug Nationaal Park, Drents-Friese Wold Nationaal Park en nog vele meer!

Genoeg plekjes om eventjes heerlijk een frisse neus te halen en weg te dromen in het prachtige Nederlandse winterlandschap gedurende de feestdagen. Dit is natuurlijk een ideaal uitje want het is ook nog eens hartstikke gratis!

Winter Wandeling

Verscheidene Thuisactiviteiten

Naast het wandelen zijn er nog allerlei verschillende (gratis) thuisactiviteiten te doen. Die ook nog eens superleuk zijn om te doen met het hele gezin of met je partner.

Om te beginnen zou je een enorm leuke Christmas movie night kunnen houden met de allerleukste kerstfilms van het moment. Er staan zat leuke kerstfilms op streamdiensten zoals Netflix, Disney+ en Videoland. Hier kan je al jouw favoriete kerstfilms kijken of juist nieuwe films kijken. Dus pak je popcorn erbij en zet Home Alone op of The Grinch Who Stole Christmas en geniet van alle fantastische kerstfilms die er zijn.

Andere leuke kerst uitjes zijn ook het maken van een kerststal voor dieren, een eigen schudsneeuwbol maken of een echt kerstmondkapje ontwerpen en maken. In de adventskalender hebben wij hier al blogs over geschreven dus die kan je er zo bij pakken en starten met de activiteiten!

Tot slot zou je eventueel nog een echte Kerst Karaoke kunnen doen. Op YouTube staan super veel verschillende kersthits online. Als je naar YouTube gaat hoef je alleen maar de naam van jouw favoriete kerstliedje in te typen gevolgd door karaoke en je krijgt super veel hits. We weten allemaal dat je nu al niet kan wachten totdat je ieder kan verblijden met jouw cover van All I Want For Christmas Is You. Good luck en steel dat spotlicht!

Het is nu wel duidelijk dat je deze kerst jezelf absoluut niet hoeft te vervelen. Er is zoveel te doen en het hoeft soms ook helemaal niet veel te kosten. De uitjes zijn online, thuis of buiten dus er is keuze zat!

Geniet van deze warme en gezellige dagen en wij namens het Uitjes Team willen je alvast hele prettige feestdagen toewensen!

Verscheidene Thuisactiviteiten