HOW TO MAKE A SNOWGLOBE

De snowglobes, ze bestaan al zo lang en tóch blijven ze erg leuk staan in je huis voor de kerstsfeer. Je kan ze natuurlijk in de winkel kopen, maar hoe leuk is het als je ook je eigen snowglobe kan maken. Dan kan je helemaal zelf bepalen hoe die eruit gaat zien en moeilijk is het zeker niet. Met al een heel simpel glazen potje, miniatuur decoratie en wat nep sneeuw heb je na wat creatieve minuten al je eigen ontworpen snowglobe. 
 
 Dit heb je allemaal nodig voor de zelfgemaakte snowglobe: 
o   Een schoon, glazen potje met deksel 
o   Een leuk kerst miniatuur figuurtje of andere miniatuur decoratie
o   Gedestilleerd water 
o   Watervaste lijm 
o   Een klein flesje glycerine (is verkrijgbaar bij de drogist) 
o   Sneeuw of tinsel glitters. 

HOW TO MAKE A SNOWGLOBE

Stap 1: Glazen pot vullen

Om te beginnen moet je er eerst voor zorgen dat het glazen potje, die je gebruikt, goed schoon is gemaakt. Het zou zonde zijn als er vlekken op zitten als je snowglobe helemaal af is. Vervolgens plak je aan de binnenkant van de deksel het leuke kerst miniatuur figuurtje met waterdichte lijm goed vast. Het is belangrijk dat je de lijm goed laat drogen, zodat het figuurtje de tijd krijgt om goed te blijven zitten. Vul daarna de glazen pot met gedestilleerd water.

Stap 1: Glazen pot vullen

Stap 2: Glycerine toevoegen

Voeg om te beginnen één druppel glycerine toe aan het water in het potje. Als je te veel glycerine toevoegt, wordt het een te dikke vloeistof die kan gaan klonteren. Het is ook afhankelijk van de grootte van je glazen potje hoeveel glycerine je toevoegt. Meestal heb je niet meer nodig dan één druppel. Door de glycerine gaat de sneeuw of glitter echt dwarrelen en dat is de bedoeling!

Stap 2: Glycerine toevoegen

Stap 3: Decoratie toevoegen

Voeg de sneeuw of glitters toe. Nog een tip als je glitters doet, de hele lichte glitters blijven drijven, dus voor het beste resultaat moet je grotere glitters gebruiken. Als de sneeuw of glitters erin zitten, kan de deksel op het glazen potje. Lijm voor de zekerheid nog de deksel vast aan het glazen potje, vervolgens kan je de deksel op het potje draaien. En schudden maar! Om je deksel nog een beetje op te pimpen, kan je deze altijd nog verven of wat versieren.  

LET IT SNOW, LET IT SNOW, LET IT SNOW!

Lees hier meer.

Stap 3: Decoratie toevoegen