De beste pretparken en dierentuinen van Nederland en België

Wanneer je een dagje uit wilt met vrienden, familie of je gezin, dan is de kans vrij groot dat je bij één van de vele dierentuinen en pretparken in zowel Nederland, als onze Zuiderburen terecht komt. Niet voor niets natuurlijk. Niet alleen kent Nederland tal van prachtige parken waar je het met gemak de hele dag vol kunt houden, maar geldt dit ook voor België. Speciaal daarom hebben wij een lijstje voor jullie gemaakt, met niet alleen de beste pretparken en dierentuinen in eigen land, maar ook die in België. Vooral wanneer je met de kinderen gaat, levert dit niet alleen een geweldige dag op samen, maar zorgt het ook voor de nodige inspiratie voor bijvoorbeeld spreekbeurt onderwerpen over bepaalde diersoorten die in de dierentuin te vinden zijn.

Nederland

Nederland kent natuurlijk allerlei bekende pretparken en Dierentuinen. Het samenstellen van een lijst met de beste is dus ook niet bepaald eenvoudig. Wat wel goed is om te weten, is dat het ene pretpark voor het ene gezin misschien net iets leuker is, dan voor het andere gezin. Dit heeft met name te maken met het feit dat je voor bijvoorbeeld attracties bij de efteling minimaal 1.10m lang moet zijn. Het is daarom dus ook aan te raden om dit vooraf even goed te checken, zodat je niet voor een verrassing komt te staan.

 

De Efteling

De Efteling is het grootste pretpark van Nederland en heeft een sprookjesachtige sfeer. Het park heeft veel attracties voor jong en oud, waaronder achtbanen, waterattracties en darkrides.

Walibi Holland

Walibi Holland is een pretpark voor de echte adrenaline junkies. Het park heeft enkele van de meest opwindende achtbanen van Nederland, zoals de Goliath en de Lost Gravity.

Artis

Artis is een van de oudste dierentuinen van Nederland en heeft een grote collectie dieren, waaronder olifanten, giraffen en apen. Het park heeft ook een aquarium en een planetarium.

Diergaarde Blijdorp

Diergaarde Blijdorp is een populaire dierentuin in Rotterdam. Het park heeft verschillende leefgebieden, zoals de Oceanium, waar je onder andere haaien en zeeschildpadden kunt zien.

België

Waar we in ons land allerlei verschillende parken kennen, kennen ze dat in België natuurlijk ook. Net als in Nederland, geldt ook hier dat het raadzaam is om vooraf even goed te kijken of er bepaalde restricties zijn, zodat je niet op de dag zelf met een teleurstelling te maken krijgt. Kies je voor een bezoekje aan de dierentuin, dan de toekan een vogel die je absoluut gezien moet hebben. De mooiste parken in België zijn:

Pairi Daiza

Pairi Daiza is een van de mooiste dierentuinen van Europa. Het park heeft een prachtig landschap met veel groen en waterpartijen en biedt onderdak aan meer dan 7000 dieren.

Bellewaerde

Bellewaerde is een pretpark en dierentuin in één. Het park heeft achtbanen, waterattracties en andere spannende attracties, en ook een grote collectie dieren zoals tijgers, leeuwen en giraffen.

Zoo Planckendael

Zoo Planckendael is een dierentuin in Mechelen. Het park heeft een grote variëteit aan dieren, waaronder olifanten, gorilla's en pinguïns. Het park heeft ook een speeltuin en een grote picknickplaats.

Plopsaland

Plopsaland is een pretpark voor kinderen, met attracties en shows gebaseerd op de bekende televisieserie van Studio 100. Het park heeft ook enkele spannende attracties voor oudere kinderen en volwassenen.