MiniHaven de Schatberg

Sevenum
MiniHaven de Schatberg
Middenpeelweg 5
5975 MZ Sevenum

In de haven kies je je eigen schip; een cool cruiseschip, een stoere sleepboot of een echte vissersboot. Of wordt het de rode brandblusboot of de reddingsboot ? Wat dacht je van de Mississippi raderboot ? Maakt niet uit wat je kiest, je vaart en stuurt zelf, een superspannend wateravontuur!

Varen in het donker
Als het s'avonds donker is, wordt de MiniHaven écht spannend. Varen in het donker .... maar dat is geen enkel probleem: de lichtschepen en vuurtorens wijzen je wel de weg! En natuurlijk heeft jouw boot echte navigatielichten. Dan is de MiniHaven een zee van lichtjes.

Ahoy Kapitein!
Vanaf het moment dat de kapitein in spe met zijn/haar matrozen de mini haven binnenkomt begint het vaar-avontuur van de kapiteins dat alles bij elkaar een 25 minuten gaat duren:
Begroeting door de havenmeester, het aanmeten van de zwemvesten, het passen van de kapiteinspet en het uitschrijven van de aanmonsterkaart. En natuurlijk het uitkiezen van de matrozenpetten voor de mama/papa matrozen….vervolgens de steiger op en op zoek naar het eigen schip.

Daarna volgt uitleg van alle aspecten van het varen met deze echte boten (“waar zit de rem van een boot….?”) en na een laatste ‘behouden vaart’ van de havenmeester kiest de kapitein met zijn/haar opvarenden het ruime sop voor 15 minuten effectieve vaartijd. Via de marifoon wordt de kapitein dan verzocht weer terug te keren naar de haven.

Wat nog belangrijk is


 • Kinderen vanaf 9 jaar mogen zelf varen, daaronder alleen onder begeleiding van een volwassene (boven 18 jaar).

 • De boten bieden plaats aan maximaal 4 kapiteins / 4 matrozen.

 • Het dragen van een zwemvest is verplicht.

 • De havenmeester is verantwoordelijk voor het reilen en zeilen in de haven.

 • Kinderen kunnen een eigen vaarbewijs halen


De MiniHavens zijn gevestigd aan watergebieden met allerlei (water)recreatie mogelijkheden, zoals strand, speeltuin en vaak ook (eventueel tegen meerprijs) binnen- en buiten zwembaden.

Tip
Neem de zwemkleding van de kids mee en maak er een fijn dagje uit van!

Bezoek de website >>

Google Maps
Varen
Vaarbewijs halen
Kapitein van schip
Kinderen op boot
Kapiteinsmuts
Groepsfoto

  Reviews van MiniHaven de Schatberg

  Schrijf een review!

  1
  2
  3
  4
  5
  6
  7
  8
  9
  10
  This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.
  * verplichte velden