Bestel kaartjes

Madurodam

Den Haag
George Maduroplein 1
2584 RZ Den Haag
Madurodam is al jaren één van de grootste publiekstrekkers van Nederland. Meer dan een halve eeuw geleden opende Madurodam voor het eerst haar deuren voor het publiek en is inmiddels uitgegroeid tot 's werelds beroemdste miniatuurstad. Je vindt in Madurodam vele bijzondere maquettes, spoorbanen en andere decoratie.

Voordat een maquette in de miniatuurstad staat, is er heel wat werk aan voorafgegaan. Aan de maquette van Amsterdam Airport Schiphol is bijvoorbeeld twee jaar en vier maanden gewerkt!

Interactief
In Madurodam vind je allemaal leuke interactieve dingen om te doen. Als bezoeker kruip je bijvoorbeeld zelf in de huid van een piloot en leer je vliegen op Schiphol. En door de Oosterscheldekering op tijd dicht te doen, zorg je er samen voor dat het land erachter niet onder water komt te staan. Ook kun je samen containers op een schip laden in de haven van Rotterdam.

Verhalen
Naast al deze dingen kun je ook de verhalen achter de gebouwen beleven in Madurodam. Het bloemenvrouwtje vertelt via een interactief scherm hoeveel bloemen en bloembollen Nederland elke dag verhandelt en een surfer vertelt over de Deltawerken. En zo vertellen de Madurodammertjes op een toegankelijke en grappige manier talloze boeiende verhalen over Nederlandse hoogtepunten.

Themagebieden
Madurodam is verdeeld in drie themagebieden, namelijk "WaterRijk" (water als vriend en vijand), "StedenRijk" (oude binnensteden) en "VindingRijk" (Nederland als inspiratiebron voor de wereld). Verder is er een speeltuin met het thema "Waddenzee" waar kinderen lekker kunnen uitrazen.

Bezoek de website >>

  Kaartjes met korting voor Madurodam

  AD Webwinkel
  AD Webwinkel.nl heeft elke dag nieuwe aanbiedingen met hoge korting. Je ontvangt de tickets direct per e-mail.
  Ticket vanaf € 14,50 per persoon

  Reviews van Madurodam

  28 januari 2013

  Sinds de verbouwing is Madurodam weer helemaal van deze tijd. Het is erg mooi geworden, maar ook wel heel toeristisch! Vooral voor de kinderen is er nu een stuk meer te doen. We hebben een hele leuke dag gehad. Ons advies is wel om op een droge dag te gaan.

  Tamara
  Tamara

  Schrijf een review!

  1
  2
  3
  4
  5
  6
  7
  8
  9
  10
  * verplichte velden