Verfijn je zoekopdracht

Cultureel

Cultureel

Totaal 468 uitjes gevonden
Amsterdam
Workshop met PowerPoint presentatie over alles wat je altijd al wilde weten over de schilderkunst van de 17e Eeuw. Een workshop van een hele middag in het Rijksmuseum.
Van 27-07-2018 tot 30-08-2018
Overzicht enkele evenmenten in de zomer
Gorinchem
Gorinchem is een levendige vestingstad. Spraakmakende evenementen trekken ieder jaar duizenden bezoekers naar de vesting; uit de eigen stad én ver daarbuiten.
Amsterdam
Het Outsider Art Museum laat verrassende, niet-gepolijste kunst zien van mensen met een bijzondere achtergrond. Hun werk is authentiek, tegendraads en onconventioneel, waardoor je op een andere manier naar kunst gaat kijken.
Zaltbommel
Deze voorstelling doet de grootste pessimist weer geloven in het leven. De Andersons bruisen, verstillen, ontroeren, passioneren en laten je niet meer los.
Woerden
Het Akoestival is inmiddels een echte muzikale traditie. De bands die tijdens dit festival optreden komen uit Woerden of directe omgeving. Dit maakt het Akoestival echt 'Woerdens'. Daarbij is er ook een gezellige kunstmarkt!
Zaltbommel
Al jaren bespeelt Ogham de podia in Brabant met af en toe een uitstapje verder het land in naar bijvoorbeeld Bemmel, Nijmegen, Oss, Wissenkerke, Zaltbommel en Zevenaar (ja, en ook jaarlijks Schotland en Duitsland). Maar nu wordt het toch hoog tijd om in de rest van Nederland ook echt vaste voet op het podium te krijgen.
Gouda
Een bruisend laboratorium waar je verrast wordt en zelf aan de slag gaat. Dat is het Verwonderlab! Je kan experimenteren en zelf kleine kunstwerken maken. Kijk door de ogen van een kunstenaar en ontdek hoe leuk dat is.
Zaltbommel
Saskia en Paulette (Mrs. Einstein) hebben zich altijd bezig gehouden met de liefde. Ze zijn verliefd geworden en hebben samengewoond. Ze hebben de ware gevonden en daarmee kinderen gekregen. Ze zijn bedrogen en hebben de brokstukken weer gelijmd. Telkens weer kijken ze met vrolijke verbijstering naar het leven.
Epe
Een oude boerderij, die dateert van het jaar 1715, is authentiek ingericht en fungeert als museum. In dit museum krijgt u een indruk van het boerenleven rond 1900.
Uitgeest
Zondag 29 juli is Fort aan Den Ham, UNESCO Werelderfgoed, weer voor publiek geopend. Het fort ligt net over het spoor tussen Krommenie en Uitgeest aan de provinciale weg N203.