Verfijn je zoekopdracht

Cultureel

Cultureel

Totaal 470 uitjes gevonden
Van 17-08-2018 tot 30-09-2018
Culture Escape: De Alchemist en het Magische Zegel
Doornenburg
Vanaf augustus 2018 is Kasteel Doornenburg het decor voor De Alchemist en Het Magische Zegel. Culture Escape, de organisatie achter het project, brengt een combinatie van puzzels, raadsels, interactief theater en muziek met deze zogeheten real life game.
Uitgeest
Zondag 24 juni is Fort aan Den Ham weer geopend voor publiek van 11:00 tot 16:00 uur. Ooit verboden gebied en geheim landschap.  
Zaltbommel
Komt dat zien! Pieter Derks gaat afrekenen. Op zijn eigen, vrolijke, nuchtere manier. Met de waan van de dag. Met de tijdgeest. Met zichzelf. Met de concurrentie. En met alle onzin die ons dagelijks verkocht wordt. Omdat hij dat nou eenmaal het allerleukst vindt om te doen: peuteren aan wat we vanzelfsprekend vinden.
Van 01-04-2018 tot 30-11-2018
Jaarthema: Plant & Eter
Utrecht
Hoe en wanneer zijn mensen landbouw gaan bedrijven en welk effect heeft dat gehad op cultuur en natuur? Op welke manier hebben wij planten veredeld zodat de opbrengst soms tientallen keren hoger is dan bij de wilde soort?
Zaltbommel
Geniet van een concert dat gebracht wordt door het Vocaal Ensemble GOOG. Het ensemble bestaat uit ca. 20 personen. Zij brengen koorwerken, ensemblewerken en solistische bijdrage van diverse opera- operette- en musicalliederen.
Gouda
Een bruisend laboratorium waar je verrast wordt en zelf aan de slag gaat. Dat is het Verwonderlab! Je kan experimenteren en zelf kleine kunstwerken maken. Kijk door de ogen van een kunstenaar en ontdek hoe leuk dat is.
Zaltbommel
Abba Fever: een ABBA-tribute act van topniveau! Met twee fantastische zangeressen als Agnetha en Frida en twee rasmuzikanten als Björn en Benny, aangevuld met een vijfkoppige swingende liveband, zorgt Abba Fever voor een levensechte seventies-sfeer in Theater De Poorterij in Zaltbommel.
Nijmegen
De speursteptocht is een geweldige manier om veel van de stad te zien. Met de step ben je razendsnel.
De Ronde Venen
Duo Leeghwater en Henk Zwart spelen in de forten van de Stelling van Amsterdam hun nieuwe voorstelling Herauten op de Stelling. De Stelling van Amsterdam was een verdedigingslinie waarin het water werd ingezet om de vijand op weg naar de hoofdstad de pas af te snijden, maar is hij ooit gebruikt... ?
Van 01-06-2018 tot 16-09-2018
Tropisch vlinderfestival
Utrecht
Veel mensen zijn gefascineerd door vlinders met hun vaak prachtige tekening en kleuren, vooral soorten uit de Tropen. En niet alleen de vlinders zelf, ook de rupsen en de poppen zijn prachtig om te zien.