Verfijn je zoekopdracht

Cultureel

Cultureel

Totaal 470 uitjes gevonden
Amsterdam
Door Tess van Zalinge, Lizette Schaap, Jasmijn Muskens, Jos Klarenbeek. In de zomermaanden kun je op verschillende plekken in ARTIS nieuwe kunstwerken bewonderen die geïnspireerd zijn door ARTIS en gemaakt in samenwerking met MOAM, een creatief platform voor jong talent. Speciaal op deze avond zullen verschillende kunstenaars vertellen over de inspiratie die zij opdeden in ARTIS en hoe zij de ideeën achter hun werk vormgaven. Daarna volgt een wandeling langs de kunstwerken door een schemerend ARTIS.
Leiden
Geniet van een historische rondleiding en een vertelvoorstelling in één. De verhalenvertellers van theatergezelschap Stadsavonturen nemen u mee door de straten, de stegen én de geschiedenis van Leiden.
Zaltbommel
Al jaren bespeelt Ogham de podia in Brabant met af en toe een uitstapje verder het land in naar bijvoorbeeld Bemmel, Nijmegen, Oss, Wissenkerke, Zaltbommel en Zevenaar (ja, en ook jaarlijks Schotland en Duitsland). Maar nu wordt het toch hoog tijd om in de rest van Nederland ook echt vaste voet op het podium te krijgen.
Leiden
Na deze rondwandeling weet u bijna alles over de Leidse historie. Verhalenverteller Rembrandt of zijn vrouw Saskia van Uylenburgh (verklede acteurs) neemt u op zo'n bijzondere manier mee in het Leiden van toen dat u het nooit meer zal vergeten.
Zaltbommel
Heb je tijd voor het tijdloze spel van bandoneón en piano? Of heb je geen tijd te verliezen? Carel Kraayenhof en Juan Pablo Dobal spelen met de tijd en nemen je mee naar gisteren, vandaag en morgen.
Zaltbommel
Afgelopen twee theaterseizoenen heeft Christel de Laat de lachspieren van haar bezoekers zodanig goed opgewarmd dat een vervolg niet uit kon blijven. De titel van haar nieuwe show Zijn daar nog vragen over? geeft aan dat zij de interactie met haar publiek niet uit de weg gaat.
Bunnik
Kom met je kinderen (5-9 jaar) naar Fort bij Rijnauwen. Daar neemt Kapitein Dirk ze mee op ontdekkingstocht. Je komt van alles te weten over de soldaten die vroeger op het fort leefden en werkten. Hoe kwamen ze bijvoorbeeld aan eten en drinken?
Gouda
Beleef de historie van Gouda tijdens een buitengewone stadswandeling, vol sagen en legenden. De verhalenverteller van theatergezelschap Stadsavonturen gidst u door de bewogen stadsgeschiedenis.
Van 25-05-2018 tot 28-10-2018
Tentoonstellingsreeks Objectief
Bunnik
. Objectief is een nieuwe serie tentoonstellingen in het Waterliniemuseum waarin nieuwe invalshoeken over de thema’s water, verdediging, militairen, architectuur en natuur naar voren gebracht worden.
Van 18-02-2018 tot 30-12-2018
Zondagmiddag wandeling
Heusden
Iedere zondag om 14.30 uur vertrekt een gids voor een rondleiding door vesting Heusden. De rondleiding start bij het bezoekerscentrum en duurt een à anderhalf uur. Onderweg vertelt de gids bevlogen over de geschiedenis van Heusden, de vestingwerken en legt het strategische belang hiervan uit.