Verfijn je zoekopdracht

Cultureel

Cultureel

Totaal 449 uitjes gevonden
Van 13-07-2018 tot 10-08-2018
Canal House Parade
Gorinchem
Vanwege het succes van de expositie Canal House Parade in Amsterdam afgelopen april gaat de expositie nu het land door. De expositie wordt tentoongesteld van 13 juli tot 10 augustus aan het Eind in Gorinchem.
Otterlo
De natuur van Het Nationale Park De Hoge Veluwe is overweldigend. De verschillende oud-Veluwse landschappen wisselen elkaar continu af. Daarnaast zijn ook ongekend veel diersoorten te vinden.
Van 01-07-2018 tot 31-08-2018
Beleef een dag in het Romeinse Rijk!
Heilig Landstichting, Nijmegen, Heilig Landstichting
Van 1 juli t/m 31 augustus staat Museumpark Orientalis, Heilig Landstichting, in het teken van de Romeinse Zomer.
Liempde
Klompentours geeft rondleidingen in de ambachtelijke Brabantse Traa Klompenfabriek die al drie generaties meegaat. Het klompen maken is een Nederlands cultureel erfgoed en bezoekers kunnen dit proces nu ook zelf zien. Klompen worden voornamelijk met de machine gemaakt, maar ook nog altijd gedeeltelijk met de hand.
Deventer
De Storytrail stadswandeling Deventer is een historische rondleiding en vertelvoorstelling in één. Dwalend door straten en stegen vertelt de verhalenverteller u de mooiste sagen, legenden en historische verhalen uit de stadsgeschiedenis.
Zaltbommel
In Kameleon doet cabaretier en publiekslieveling Leon van der Zanden waar hij uniek in is. Hij stemt zich af op alle aanwezigen en laat het onderbewuste van de zaal spreken. Daarmee komt zijn focus definitief op zijn bezoekers te liggen en op de avond zelf.
Van 07-04-2018 tot 07-10-2018
Weesp is water
Weesp
Weesp ontstond aan water, werd gevormd door water, beleefde zijn bloei door water en dankt er nog steeds zijn unieke sfeer aan. De Vecht is al eeuwen de levensader van Weesp. En een smal veenriviertje werd als ‘smal Weesp’ een vaarweg dwars door de stad. Gegraven vaarten zoals de Weesper Trekvaart vormden de verbinding met de hoofdstad. En later was Weesp met het verre achterland verbonden door het Merwedekanaal, de transportweg voor de Weesper industrie. Nu is dit het Amsterdam-Rijnkanaal, de belangrijkste scheepvaartsnelweg van Europa. . Maar er is meer. De zuiverheid van het water vormde de basis voor de bedrijven en werd als product verkocht. Daarom is de waterkwaliteit door de eeuwen actief beheerd. En nu grenst Weesp aan een landschappelijk gebied voor natuurlijke waterzuivering. En er is nog meer De vesting Weesp vormde door zijn ligging de belangrijkste verdedigingslinie ten zuidoosten van Amsterdam. De stad is gevormd door zijn bastions en grachten. Zijn strategische ligging maakte Weesp tot belangrijk onderdeel van de Oude en de Nieuwe Hollandse Waterlinie én van de Stelling van Amsterdam. Weesp vormt daarmee een deel van dit Unesco Werelderfgoed. En natuurlijk werd Weesp gevormd door het niveaubeheer van het water. Ooit lag Weesp in open verbinding met de Zuiderzee. De stad heeft vele overstromingen gekend. Om het peil van de grachten te beheren werd de binnenstad afgeschermd door sluizen. Nu staan de sluizen permanent open en maakt Weesp deel uit van het grote waterbeheersgebied van Waternet. Weesp dankt zijn unieke karakter aan ‘zijn’ water. De kades zijn nu terrassen, de oevers voorzien van steigers voor de pleziervaart. De roeivereniging dankt al veertig jaar haar succes aan de ligging aan de Vecht. En er is nog veel meer over te vertellen. Kom voor het Verhaal van Weesp naar de zomertentoonstelling in Museum Weesp. OpeningstijdenMuseum Weesp is van woensdag tot en met zondag geopend van 13.30 uur tot 17.00 uur. Groepen kunnen op alle dagen op afspraak een rondleiding krijgen. Indien de deur gesloten is, gelieve aan te bellen. Wij heten u graag welkom. Entreeprijzen  Volwassenen (18+): € 5,- Senioren (65+): € 4,- Kinderen (6 tot 18 jaar): € 3,- Kinderen onder 6 jaar: gratis Museumjaarkaart*: gratis; Vriend van Museum Weesp*: gratis Vereniging Rembrandt*: gratis ICOM*: gratis  * op vertoon van pas. Adres en routeNieuwstraat 41 1381 BB Weesp (0294) 491 245Vanaf het NS-station Weesp is Museum Weesp 10 minuten lopen. Parkeergelegenheid op 5 minuten loopafstand van het museum.Museum Weesp is toegankelijk voor mindervaliden. Hulphonden zijn toegestaan.
Castricum
In Huis van Hilde is een indrukwekkende tentoonstelling te zien over de archeologie en de bewoningsgeschiedenis van Noord-Holland.
Valkenburg
Het Vestingstadje Valkenburg kent een rijke geschiedenis met ridders en veldslagen. De overblijfselen zijn nog steeds zichtbaar in het straatbeeld. Tijdens deze tocht ontdek je de mooiste plekjes, hoor je de verhalen van vroeger en ontdek je de geheimen. Uiteraard wordt er een strijd gestreden. Welk team weet de schat te openen en is de winnaar van de dag?
Van 07-07-2018 tot 02-09-2018
Beleef Rome in één dag! Een bijzondere reis met kortingsacties en unieke belevingen!
Valkenburg aan de Geul
Rome in één dag? Wij maken het waar. Staat Rome al een tijdje op jouw persoonlijke wishlist? Museum Romeinse Katakomben gaat je verrassen met een onvergetelijke Rome-in-één-dag beleving!