Voordelige uitjes in Utrecht

Heb jij altijd al de domstad willen bezoeken maar zijn de uitjes daar in het algemeen erg prijzig? Want een dagje weg kost al snel tientallen euro’s per persoon. Wij hebben speciaal voor jullie de leukste voordelige uitjes geselecteerd in Utrecht. Want er is genoeg te doen wat niet zoveel geld kost. Leuke activiteiten voor de kleintjes maar ook voor ouderen. Wil je een dagje gratis de deur uit? Lees dan snel verder.

Utrecht staat bekend als de kleinste provincie in het kikkerlandje. De stad Utrecht heeft tevens 1,3 miljoen inwoners en de goed gevulde straatjes die voor ieder wat wils hebben. Van sportieve activiteiten tot speelse activiteiten op het water en live muziek luisteren in een hip tentje. Het kan allemaal in Utrecht.

Een echt kinderuitje!

We beginnen met een uitje speciaal voor de kinderen. Want zeg nou eerlijk, die komen altijd op nummer 1. Om de kinderen echt een top dag te bezorgen is het erg leuk om met ze naar een indoor speelparadijs te gaan. Hier zijn diverse attracties waar de kinderen de tijd van hun leven kunnen hebben. Ook kunnen ze nieuwe vriendjes en vriendinnetjes maken. Kinderen kunnen klimmen en klauteren in het reusachtige klimkasteel of een ritje maken in de safaritrein. Voor de stoere kids zijn er de botsauto's waarin ze kunnen racen. Er is een grote glijbaan waar de kinderen vanaf kunnen roetsjen en voor de kleintjes is dit natuurlijk onder begeleiding! Een echte blikvanger is de mega ballenbak die zij hebben. Heeft jouw kind al eens met 18.000 ballen gespeeld? Hier kunnen ook diverse spelletjes worden gespeeld want er is zelfs een ballenschieter aanwezig. Voor de meeste ouders klinkt een speelparadijs niet als muziek in de oren. Maar hier is een uitgebreide mogelijkheid om een rustig moment voor jezelf te pakken. Er zijn meerdere terrassen waar ze een uitgebreide lunch serveren maar waar je bijvoorbeeld ook even kan werken op de laptop. Het fijne aan dit uitje is dat het niet uitmaakt of het slecht weer is, want alles is binnen! Gegarandeerd plezier voor de kids! En nu natuurlijk de grote vraag; hoeveel kost dit geweldige uitje dan? Het uitje kost €9,60 per persoon! 

Wil jij dit speelparadijs bezoeken? Klik hier

Een echt kinderuitje!

Woonachtig in Utrecht? Kies voor gezelligheid

Woon je in Utrecht of omstreken dan is het ook erg gezellig om een middag/avond met jouw vrienden of familie te gaan borrelen. Laat jullie verrassen door diverse kwaliteitswijnen uit het zuiden van Europa. Organiseer een wijnproeverij in je eigen achtertuin! Hoe gezellig is dat. En het meest voordelige hieraan is dat je niet meer naar huis hoeft te rijden en dus helemaal los kunt gaan. Jullie kunnen zelf kiezen wat voor soort wijnproeverij jullie aanspreekt. Hebben jullie liever Spaanse wijnen of is iemand uit de groep een echte fan van Portugese wijnen? Er komt een gespecialiseerde wijnadviseur bij jullie langs en neemt 10 top wijntjes mee waardoor jullie dik twee uur aan het 'wijnen' zijn. Iedereen kan zijn wijnkennis verbreden met de wijn-spijs combinaties en het van een echte expert leren. Deze thuisproeverij zorgt voor een onvergetelijke ervaring voor de tong, het hoofd en vooral voor het gevoel van plezier. De wijnproeverij is niet alleen in Utrecht te boeken maar is ook beschikbaar in voor de regio's" Amersfoort, Woerden, Zeist en Nieuwegein. Ga samen op wijnreis en laat je inspireren voor de lekkerste wijnen. En het mooie is dat deze groepsactiviteit op Uitjes.nl met een mooie korting wordt aangeboden. Als je een wijnproeverij boekt voor 4 personen kost dit €30,00 voor de hele groep, per persoon is dit dus een kleine €7,50 waardoor jullie wel een hele gezellig middag ervaren. En zeg nou zelf; als je een avondje naar de kroeg gaat, dan ga je dit niet redden met €7,50. Pas wel op! Drink niet teveel wijn waardoor je na afloop alle wijnen van de wijnspecialist overkoopt, dan kan het van een heel voordelig uitje naar een erg duur uitje veranderen. 

Wil jij deze voordelige wijnproeverij boeken of meer informatie erover lezen? Klik hier.

Woonachtig in Utrecht? Kies voor gezelligheid

Gratis een dagje weg

Een dagje weg hoeft niet perce erg duur te zijn, het kan zelfs gratis! In de mooie stad Utrecht zijn genoeg uitjes waar geen kosten aan verbonden zitten maar waardoor jullie wel een leuke dag kunnen ervaren. Ga heerlijk samen de deur uit opzoek naar nieuwe dingen en maak samen nieuwe herinneringen. Het gaat tenslotte niet om 'wat' je gaat doen maar het gaat erom met 'wie' je dat doet. Lees snel verder voor alle gratis opties die Utrecht die bieden heeft op het gebied van uitjes/activiteiten en locaties die jullie kunnen bezoeken! 

Dieren aaien, spelen en educatie in één

In de wijk Noordoost, in het hart van Utrecht, is een leuke stadsboerderij te vinden. Er zijn hier diverse boerderijdieren zoals koeien, geiten en varkens. De kinderen kunnen op een ongedwongen manier kennis maken met deze dieren en zelfs helpen met de verzorging hiervan als er een dierenverzorger in de buurt is. Maar de dieren vinden het ook heerlijk als ze al een goede aai over hun bol krijgen. Er is ook een groene speeltuin aanwezig waar je heerlijk kan spelen. Klim in de touwen, glij van de blijvaan en schommel zo hoog als een vogel! Het is een prachtige speeltuin waar de kinderen gezellig met elkaar kunnen spelen en kunnen napraten over de dieren. Naast al dit moois is er ook nog een educatieve stadstuin aanwezig waar ecologisch getuinierd wordt. In deze tuin kan iedereen samen leren, ervaren en ontdekken. In de tuin wordt gewerkt, gerecreëerd en gespeeld en is een leuke activiteit voor alle leeftijsgroepen. 

Dieren aaien, spelen en educatie in één

Wordt één met de dieren

Ben jij een echte dierenvriend? Dan is dit uitje echt iets voor jou. Het Hertenkamp Maarschalkbos is een hertenopvang maar er zijn ook andere dieren te bewonderen zoals dwerggeiten, soay schapen, pauwen, kalkoenen en duiven. Er zijn ook meerdere waterdieren te vinden die in de vijver zitten. Denk hierbij aan mandarijneenden, streepkopganzen en muskuseenden. Ben je nou een echte vogelfreak dan kan je in het volières terecht voor grasparkieten, groene halsbandparkiet, zebravinken en nog veel meer pareltjes! Er zit ook een leuke speeltuin voor de kinderen bij zodat ze hun laatste energie hier nog even kwijt kunnen. Deze is in oktober 2019 nog volledig vernieuwd, dus erg veilig voor de kinderen. 

Wil jij dit uitje bezoeken of meer informatie erover lezen? Klik hier. 

Wordt één met de dieren

De beentjes strekken!

Een lekker stukje wandelen kost uiteraard niets. Je kan ervoor kiezen om gezellig door de groene stad te gaan wandelen en de prachtige gebouwen te bewonderen. Een leuke wandelroute die je door het groene centrale hart van Utrecht laat lopen. Nadat je lekker door het park hebt gewandeld en de stad hebt ontdekt loop je weer terug naar het beginpunt. Wil je liever een leuke wandelroute waardoor je kennis maakt met het historische stadscentrum. Je wandelt ook door de weidse polders en het unieke fortdorp Blauwkapel ligt ook op de route. Ontdek Utrecht op een nieuwe manier!

Klik hier voor de wandelroute door de groene stad.

Klik hier voor de wandelroute door het stadscentrum. 

Een dagje naar Utrecht

Zoals je ziet is er genoeg te doen in deze prachtige stad én ook voor wat minder geld. Hopelijk hebben wij jou geinspireerd om gezellig met het gezin of met vriendinnen naar Utrecht te gaan en hier heerlijk te gaan genieten. Wij wensen jullie alvast erg veel plezier!

Groetjes de Luitjes van Uitjes