Uitjes op de Waddeneilanden

Deze blog gaat over het Noordelijkste deel van Nederland, namelijk de Waddeneilanden. Nederland beschikt over 5 unieke eilanden, elk met een eigen karakter. Van plan om naar de Waddeneilanden te gaan, maar geen idee welk eiland het best bij jou past? Lees dan snel deze blog en kom erachter wat elk eiland te bieden heeft. Per eiland hebben wij wat leuke activiteiten voor jou verzameld.

Uitjes op de Waddeneilanden

Texel

Texel is het eerste Waddeneiland wat je tegen komt als je vanaf Den Helder met de boot vertrekt. Daarbij is Texel ook het grootste Waddeneiland met de meeste variatie aan uitjes. Een leuk weetje tussendoor: wist je dat er op Texel net zoveel schapen zijn als inwoners? Hieronder staan enkele activiteiten die je kan ondernemen op Texel.

Parachute springen

Op zoek naar activiteit waarbij de spanning hoog op loopt? Ga dan tandem skydiven in de Cocksdorp. Dit doe je natuurlijk niet alleen, maar onder begeleiding van een instructeur welke met je mee zal springen vanuit het vliegtuig. Op een hoogte van 3 kilometer of meer spring je met de instructeur uit het vliegtuig en ga je met zo’n 200 kilometer per uur naar beneden. Dit uitje is alleen voor de echte waaghalzen weg gelegd.

Ecomare Texel

Kom je liever meer te weten over de natuur op Texel? Dan is een dagje naar Ecomare in De Koog wat voor jou. Dit is een natuurmuseum, een zeehondenopvang, een zeeaquarium en een vogelopvang in één. Je kunt je hier prima een hele dag vermaken, door het duinpark te bezoeken, de zeehonden te voeren, exposities over de zee te bekijken en een kinderwandeling te maken. Dit uitje is daarom ook geschikt voor zowel jong als oud. Een mega leerzame en interessante dag, waarbij je veel te weten komt over het leven op Texel.

Circuitpark karting Texel

In dit park kan je terecht voor allerlei verschillende activiteiten, waaronder dus karten, kinderkarten, midgetgolfen, lekker eten en drinken en er is ook een speeltuin aanwezig. Kortom, er is voor ieder wat wils. Het karting circuit is 525 meter en beschikt over 10 verschillende bochten waar flink geracet kan worden. Kijk je liever van een afstandje naar het circuit, dat kan ook daarvoor is er een heerlijk terras in de zon. Voor de kleintjes is er elektrisch kinderkarten en ook een veilige speeltuin waar zij zich heerlijk kunnen vermaken. 

Texel

Vlieland

Na Texel vind je het eiland Vlieland, dit is het kleinste bewoonde Waddeneiland van allemaal. Op dit eiland kom je helemaal tot rust door de prachtige natuur, dus veel wandelen en fietsen. Vlieland wordt ook wel de parel van de Waddenzee genoemd. Hieronder een aantal activiteiten die je op Vlieland kan doen.

Vliehors Expres

De Vliehors Expres is een gigantische truck, een voormalige legertruck die je mee neemt naar het avontuurlijke Vliehors. Vliehors bevindt zich aan de westzijde van het eiland en staat bekend om het prachtige witte zandstrand. Een prachtige ervaring waarbij je veel van het eiland te zien krijgt. In de zomer maakt de Vliehors Expres ook een avondtocht waar je met z’n alle de ondergaande zon bekijkt rond een kampvuur.

Blokarten

Zelf over de stranden van Vlieland racen in plaats van met een truck? Ga dan blokarten. Eerst volgen de instructies en technieken waarna je zelf over het parcours kan racen. Snelheden kunnen oplopen tot wel 40 kilometer per uur. Een uitdagend en spectaculair uitje!

Beachgolf

Liever een rustige activiteit, ga dan lekker een balletje slaan op de stranden van Vlieland tijdens een potje beach golf.Er is een speciale strandgolfbaan aangelegd, welke geschikt is voor beginnende en geoefende golfer. Vooraf krijg je uitleg over hoe je het beste kan slaan en daarna is het tijd om vanaf prachtige locaties af te slaan.

Vlieland

Terschelling

Dan komen we aan bij het derde Waddeneiland, namelijk Terschelling. Op Terschelling kom je van alles wat tegen, sporen van de Tweede Wereldoorlog, natuur, musea en nog veel meer. Hieronder een aantal activiteiten die je op Terschelling kan doen.

Oertijdmuseum De Groene Poort

Dit Oertijdsmuseum is het grootste geologische museum van Nederland. In dit museum vind je dinosaurussen en zie je hoe fossielen worden uitgeprepareerd. Buiten bevindt zich een grote speeltuin voor de kinderen. In het arboretum vind je bijzondere bomen en struiken. Binnen is een filmzaal waar je verschillende filmpjes kan bekijken. Dit museum is ook voorzien van een horeca gelegenheid waar je iets kan eten en drinken.

Huifkartocht

Bekijk de prachtige omgeving van Terschelling vanaf de rug van een paard. De huifkartocht gaat van west tot oost, op deze manier zie je dus vrijwel alles van dit eiland. Het is mogelijk oom de huifkartocht geheel naar eigen wens in te vullen, door bijvoorbeeld een picknick, excursie of bezichtiging te doen onderweg.  Ook is het mogelijk om een wandeling te doen met een ezel. Geheel zelfstandig zal je een wandeling maken met een ezeltje, welke jouw lunch op zijn rug zal dragen.

Bunker museum

Bezoek een van de vier bunkers, welke nu dienen als museum. In deze bunkers kan je zien hoe deze werden gebruikt tijdens de Tweede Wereldoorlog, door middel van een historische film. Ook is het mogelijk om zelf rond te lopen door de bunkers. Mega interessant om eens te bekijken.

Terschelling

Ameland

Een van de jongste Waddeneilanden van Nederland is Ameland. Ameland biedt de perfecte combinatie aan van strand, wandelen en fietsen. Hieronder een aantal activiteiten die Ameland te bieden heeft.

Wellness & Beauty

Op zoek naar een dag pure ontspanning? Dan ben je bij dit Wellness en Beauty centrum aan het goede adres. Dit centrum ligt gelegen op het mooiste stukje van Ameland, aan de voet van de Hollumer duinen en naast natuurgebied Jan Roepesheide. Dit Wellness en Beauty centrum beschikt over verschillende massages en beautybehandelingen, daarnaast heeft het ook diverse sauna’s, een stoombad, zonnebank en een saunatuin. Kortom, een dag helemaal tot rust komen en genieten van de prachtige omgeving. 

Wadlopen

Wadlopen kan natuurlijk niet ontbreken als het gaat om de Waddeneilanden. Alleen het gekke is, dat er weinig wadlooptochten worden georganiseerd vanaf de Waddeneilanden, maar juist van het vaste land naar een Waddeneiland toe. Dit mag de pret niet drukken! Begin je tocht dus vanaf het platte land en loop dan naar een Waddeneiland toe, voornamelijk naar Ameland en Schiermonnikoog. In principe is deze tocht voor iedere persoon te doen, maar het vergt wel wat doorzettingsvermogen. Eenmaal aangekomen op Ameland verblijf je daar de rest van de middag en zal je terug gaan met de boot.

Vuurtoren Ameland beklimmen

Op Ameland is het mogelijk om die vuur rode toren te beklimmen. Het is een ware uitdaging, maar als je eenmaal boven bent aangekomen kan je genieten van een schitterend uitzicht. Het is mogelijk om op de verschillende verdiepingen te genieten van diverse exposities. Je krijgt een kijkje in hoe het leven er destijds uit heeft gezien. Een echte uitdaging, maar wel mega interessant!

Ameland

Schiermonnikoog

Als laatste zijn we aangekomen bij Schiermonnikoog. Dit Waddeneiland is de kleinste gemeente qua inwonersaantal en behoort tot de provincie Friesland. Dit eiland staat bekend om de rust, welke wordt gecreëerd doordat bezoekers hun auto niet mee mogen nemen op het eiland. Hieronder een aantal activiteiten die je kan ondernemen op het eiland.

Schiermonnikoog Nationaal park

Dit park is een walhalla voor vogelaars en strandliefhebbers. Je vindt hier namelijk stranden, duinen, kwelders, wadplaten, bossen en polders. Een mega divers aan landschappen en dit is ook de reden dat er jaarlijks 300 vogelsoorten naar die eiland komen. Dit park is alleen lopend of met de fiets te bereiken. Je vindt hier niet alleen vogels, maar ook zeehonden. Een perfecte plek om heerlijk te genieten van de natuur en volledig tot rust te komen.

Beleef het wad, op zoek naar zeehonden

Vanuit Amsterdam is het mogelijk om een dag tour te boeken waarbij je langs Unesco Werelderfgoed gaat, namelijk de Waddenzee. Per boot verken je de Waddenzee, op zoek naar grijze zeehonden. Ook gaat deze tocht langs historische steden aan de IJsselmeer kust. Een perfect dagje weg voor natuurliefhebbers!

Bunker Wassermann

Deze bunker is ooit gebouwd voor de Tweede Wereldoorlog, maar heeft nooit de functie gekregen waarvoor hij in eerste instantie gebouwd is. Tegenwoordig is deze bunker een uitkijkpunt, omdat hij op een duin staat heb je een weids uitzicht over het eiland. Ook is het mogelijk om de bunker van de binnenkant te bekijken.

Schiermonnikoog

Er op uit naar de Waddeneilanden

Genoeg activiteiten om je lekker te vermaken op deze prachtige Waddeneilanden, welke allemaal iets anders te bieden hebben. Deze eilanden staan natuurlijk ook bekend om de mooie fiets en wandel routes, kijk daarvoor even op onze website.

Er op uit naar de Waddeneilanden