Tips voor een dagje uit met de trein: leuke steden bereikbaar per trein

Een dagje met de trein door Nederland reizen is natuurlijk een hele belevenis op zich. Het maakt daarbij niet uit of je naar het noorden van Nederland gaat voor een wandeling drentsche aa of dat je kiest voor een dagje naar de hoofdstad. Omdat er natuurlijk zo ontzettend veel leuke steden zijn die je per trein kunt bereiken, hebben we een selectie gemaakt met steden waarvan wij vinden dat je deze echt gezien moet hebben. Het leuke aan reizen per trein, is dat het vooral voor kinderen een hele beleving is. Dus ben je nog nooit met je kinderen met de trein ergens naartoe geweest, dan is dit het moment!

Amsterdam

Amsterdam is de hoofdstad van Nederland en is een populaire toeristische bestemming vanwege de vele bezienswaardigheden en activiteiten die er te vinden zijn. Enkele populaire bezienswaardigheden zijn het Rijksmuseum, het Van Gogh Museum, het Anne Frank Huis, de Dam en de grachten. Daarnaast zijn er veel leuke cafés, restaurants en winkels te vinden in de stad. Een wandeling of fietstocht door de historische Jordaan buurt of een bezoek aan de kleurrijke Bloemenmarkt zijn ook aanraders. Amsterdam is makkelijk te bereiken per trein vanuit bijna elke stad in Nederland. Het fijne aan het reizen per trein naar Amsterdam, is dat je praktisch in het centrum kunt uitstappen. Zo hoef je je dus geen zorgen te maken over een parkeerplek, om over de kosten nog maar te zwijgen. In Amsterdam betaal je namelijk vandaag de dag ruim 5 euro per uur. Tel maar uit je winst!

Drenthe

Drenthe is misschien niet direct één van de steden waar je aan denkt wanneer je met de trein op pad gaat. Toch is wandelen in drenthe wel ontzettend populair en dus ook zeker aan te raden. Drenthe is goed bereikbaar per trein vanuit verschillende steden in Nederland. Er zijn verschillende treinstations in Drenthe, waaronder Assen, Emmen, Beilen en Meppel. Vanuit steden zoals Groningen, Zwolle, Leeuwarden en Amsterdam vertrekken er regelmatig treinen naar Drenthe. Het is aan te raden om vooraf online een treinkaartje te kopen, zodat je niet in de rij hoeft te staan op het station en vaak ook nog voordeliger uit bent. Op het station in Drenthe kun je gemakkelijk overstappen op ander openbaar vervoer, zoals de bus, om zo naar je gewenste bestemming te reizen. In Drenthe zijn er verschillende bezienswaardigheden, zoals het Dwingelderveld, de hunebedden, Wildlands Adventure Zoo in Emmen en het Drents Museum in Assen.

Rotterdam

Wil je een dagje naar Rotterdam, de grootste havenstad van ons land en één van de grootste ter wereld? Dan is het aan te raden dit per trein te doen. Het centraal station van Rotterdam is het belangrijkste treinstation van de stad en is gelegen in het centrum. Vanuit steden zoals Amsterdam, Den Haag, Utrecht en Breda vertrekken er regelmatig treinen naar Rotterdam. Het is aan te raden om vooraf online een treinkaartje te kopen, zodat je niet in de rij hoeft te staan op het station en vaak ook nog voordeliger uit bent. Op het station in Rotterdam kun je gemakkelijk overstappen op ander openbaar vervoer, zoals de metro, tram of bus, om zo naar je gewenste bestemming te reizen.