Bestel kaartjes

Van Gogh Museum

Amsterdam
Van Gogh Museum
Paulus Potterstraat 7
1071 CX Amsterdam

Het Van Gogh Museum werd geopend in 1973. Het gebouw, ontworpen door de architect Gerrit Rietveld, huisvest de grootste collectie werken van Vincent van Gogh ter wereld. De verzameling bevat ruim 200 schilderijen, 500 tekeningen en 700 brieven van de kunstenaar, alsmede diens verzameling Japanse prenten.

Daarnaast bezit het museum een omvangrijke collectie werk van andere 19de-eeuwse kunstenaars: tijdgenoten en vrienden van Van Gogh waaronder Paul Gauguin en Henri de Toulouse-Lautrec, maar ook oudere meesters die hij bewonderde, zoals Léon Lhermitte en Jean-François Millet.

Een groot deel van deze werken was bijeengebracht door de broers Van Gogh. Het museum heeft deze verzameling verder uitgebreid door middel van aankopen en door bruiklenen van andere culturele instellingen.

Bezoek de website >>

Vincent van Gogh
Schilderij van Vogh
De bloemen van van Vogh
Buitenkant van het museum

  Kaartjes met korting voor Van Gogh Museum

  Musement
  Koop je tickets bij Musement en profiteer van scherpe prijzen en gratis annuleren.
  Ticket vanaf € 21,00 per persoon
  Tours Tickets
  Tours & Tickets heeft ruim 35 jaar ervaring als flexibele touroperator. Ze zijn gespecialiseerd in het aanbieden van excursies in Nederland en leveren een verscheidenheid aan tickets voor musea, attracties en rondvaarten.
  Ticket van € 22,00 tot € 32,00 per persoon

  Reviews van Van Gogh Museum

  14 November 2014

  Wil je niet in de rij staan, koop dan je tickets online en ga gelijk om negen uur. Dan is het nog niet zo druk. De eerste zaal is best mooi, maar daarna is het een stuk minder. Ik vond het Stedelijk Museum veel interessanter. Ook de architectuur van het museum was niet bijzonder.

  19 July 2013

  Echt prachtig om te zien wat van Gogh allemaal gemaakt heeft, maar het museum is wel een beetje aan de drukke kant. Handiger om een keer doordeweeks te gaan in de ochtend (of iets dergelijks). Bestel wel van tevoren je tickets online, want dan kun je de rij overslaan!

  Schrijf een review!

  1
  2
  3
  4
  5
  6
  7
  8
  9
  10
  This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.
  * verplichte velden